Connect with us

Hír

Dan Rooney: Imádnánk, ha a Steelers pályára léphetne Írországban

Az NFL folyamatosan terjeszkedik és egyre több külföldi helyszínen rendez mérkőzéseket. Európán belül főleg Anglia és Németország van egyelőre terítéken, de jövőre például már Spanyolországban is lesz alapszakasz mérkőzés. Adná magát például Franciaország vagy Olaszország, de vannak, akik kevésbé egyértelmű célországokban gondolkoznak.

A Steelers üzleti tevékenységéért felelős igazgatója, Daniel Rooney a BBC-nek nyilatkozva elmondta, hogy egy álom válna azzal valóra, ha a csapat az ír szurkolók előtt léphetne pályára. Ugyanakkor hozzátette, hogy ők bármennyire is szeretnék, ez csak és kizárólag az NFL-en múlik.

A Rooney-család ír gyökerekkel rendelkezik, így talán nem meglepő a lelkesedés. Ráadásul a Steelers kapta meg az NFL-től a jogokat ahhoz, hogy kiaknázza az Írországban és Észak-Írországban lévő piaci lehetőségeket (feltehetően nem véletlenül), emellett Dan Rooney 2009 és 2012 között az Egyesült Államok írországi nagykövete volt, így extrán adná magát az elképzelés.

A csapat egyébként egyszer már játszott Írországban: 1997-ben egy előszezon-meccsen lépett pályára a dublini Croke Parkban.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x