Connect with us

Hír

ELF: Újabb Enthroners vereség a First Fielden

Az Enthroners egy hét pihenés után látta vendégül a csoportrivális Wroclaw Panthers alakulatát, amely számára kiemelt fontossággal bírt a találkozó. A lengyel csapat ebben a szellemben érkezett a pályára, végig dominálta a mérkőzést és végül 44-12-es pontarányú győzelmet aratott Székesfehérváron.

A lengyel csapat azzal a feltett szándékkal érkezett Székesfehérvárra, hogy egy statement győzelemmel ismét megkapaszkodjon azon a létrán, amin az utóbbi hetekben elkezdett zuhanni. Hiszen előzetesen a Pantherst szinte minden szakértő a rájátszásba várta, azonban az első fordulós siker után sorozatában három vereséget is elszenvedett a gárda, amivel eléggé messzire kerültek az eredeti célkitűzéstől. A csapat vezetősége emiatt tisztogatásba kezdett és talált is magának egy megfelelő “bűnbakot” a csapat korábbi irányítója, Steven Duncan személyében, aki azóta már a Madrid Bravos csapatában játszik elit szinten. Ezzel szemben a Panthers által leigazolt irányító, John Uribe bár nem teljesített kimondottan rosszul, a kívánt áttörés elmaradt és a korábban észlelt problémák továbbra is megmaradtak.

A hazai keretben is történtek változások. A csapat megköszönte az eddigi munkáját Samuel Bhoedjang elkapónak és IR-re helyezte Laurynas Orlovicius védőfalembert. Emellett a teljes szezonra elvesztették Kiss-Prumik Attila elkapót. Részben az ő pótlásukra érkezett a szabadügynök Ange-Michael Malan védőfalember, Samuel Orji támadófalember és Ezra Forbes linebacker. Ugyanakkor a legjelentősebb erősítést egyértelműen Jack Mangel visszatérése jelenti. A csapat első számú irányítója, egy a második forduló során összeszedett sérülés miatt volt kénytelen kiülni a Berlin Thunder elleni mérkőzést, azonban az ötödik fordulóra már újra az aktív keret része volt

A mérkőzés

A mérkőzés borzalmasan kezdődött a hazai csapat számára, ugyanis a támadósor szinte azonnal, a mérkőzés második playében odaadta a labdát a vendégcsapatnak. A támadófal összeomlott Mangel előtt, akinek az így eldobott labdáját a Panthers védője, Devan Burrell (#10) halászta le a levegőből és hordta vissza egyből egy touchdownért.

Az első félidő hátralévő részében még három vendég touchdown született. Először az elkapó Kacper Jaszewski (#1) kapott egy 19 yardos passzt John Uribe-től (#13), majd pedig a sztárfutó Dawid Brzozowskinak (#22) volt egy 42 yardos labdacipelése, ami szintén az Enthroners célterületében ért véget. Ezt követően ugyan az Enthroners védelmének sikerült fellépnie és kierőszakolni egy fumble-t a félpályánál, de a támadósor nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel. A következő drive-ból a Panthers ismét pontokat tett fel a táblára, Matt Cole-t (#17) találta meg Uribe egy 24 yardos átadással, amivel így már 28-0-s vezetésre tett szert a vendég csapat.

Azonban még a félidő vége előtt a hazai csapat importja Malik Crenshaw (#55) kierőszakolt egy újabb fumble-t, amire Bodnár Benedek (#3) rá is vetette magát, ezzel ismét remek helyzetbe hozva a támadókat, akik ezúttal éltek is a lehetőséggel. Jack Mangel (#12) a célterület sarkában találta meg Nathaniel Robitaille-t (#86) egy 16 yardos passzal, amit a veterán elkapó könnyedén értékesített. Mindazonáltal az extra pontot sikeresen blokkolta a vendég csapat, ráadásul az így elvesztett labdát a Panthers sztárvédője, A.J. Wentland (#49) vissza is hordta két pontért, amivel kialakult a 30-6-os félidei állás.

A második félidőben egyáltalán nem változott a mutatott játék képe. Ugyan az Enthroners védelme több alkalommal is megakasztotta az ellenfelet, de a támadósor nem tudta felvenni a ritmust. Míg ezzel szemben a Panthers támadósora még újabb két alkalommal juttatta be a labdát a célterületre. Először Matt Cole kapott el egy 31 yardos passzt Uribe-től, aki talán a meccs leglátványosabb jelenetét hozta össze azzal, hogy a play közben miután Jebrai Regan (#50) letépte a sisakot a fejéről kvázi teljesen vakon eresztette el ezt a labdát. Illetve vendégoldalról még egy 5 yardos end-around volt a Kacper Jaszewski-től. (#1). A mérkőzés lezárásaként az Enthroners vezetett még egy hosszabb, 19 playből álló drive-ot, aminek a végén Mangel ismételten megtalálta Robitaille-t egy hatpontosért. Az extra pont ismételten kimaradt, így pedig kialakult a meccs végeredménye, ami 44-12 lett a Panthers javára.

Összegzés

Az Enthroners a csapat 4. vereségét szenvedte el a 2024-es ELF szezon során. Ennek legfőbb oka az, hogy a támadósora továbbra sem tud konzisztensen haladni a pályán. Ugyan vannak szépen megrajzolt és kivitelezett játékai a gárdának, de az egység rendszerint elakad a két endzone között. Az eddigi 4 mérkőzés alatt összesen 46 támadó drive-ot vezetett az Enthroners, amiből mindössze csak 5 touchdownt és 1 mezőnygólt sikerült összehozni. A játék ezen aspektusában mindenképp szintet kell lépnie a csapatnak, amennyiben kompetitív mérkőzéseket szeretnének vívni a szezon hátralévő részében.

Az Enthroners számára folytatás jövő hét szombaton (június 29) lesz, amikor a Központi csoport negyedik helyén álló Milano Seamen ellenfelei lesznek idegenben. Az olaszok 2-3-as mérleggel állnak jelenleg, nem lesz egyszerű dolga a fehérváriaknak.

A keleti csoport állása az ötödik hét után:

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x