Connect with us

NCAA

ACC beharangozó – College foci 2024

Folytatjuk az egyetemi szezont felvezető sorozatunkat, ezúttal az ACC-t (Atlantic Coast Conference) mutatjuk be. Ebben a cikkben polcokra helyezzük a liga csapatait, megemlítünk pár X-faktort, illetve breakout jelöltet, végül pedig megnézzük, hogy melyik programok voltak szerencsések a menetrend összeállításánál.

Megjegyzés: Zárójelben a csapatoknak az Associated Press szezon előtti top 25-ös rangsorán elfoglalt helyezése látható. 

Cél a konferenciagyőzelem – Florida State Seminoles (10), Clemson Tigers (14), Miami Hurricanes (19)

2011 óta egy esztendő kivételével mindig vagy a Florida State Seminoles, vagy a Clemson Tigers nyerte meg az ACC aktuális kiírását (2021-ben a Pittsburgh Panthers diadalmaskodott). A két program hegemóniája megtörhetetlennek tűnt az előző évtizedben, idén viszont mindkét gárda kapcsán lehetnek kérdőjelek annak ellenére, hogy a fogadóirodák a Seminoles, illetve a Tigers konferenciagyőzelméért fizetik a legkevesebb pénzt.

A Seminoles a tavalyi szezonban sokak szerint igazságtalan módon maradt le a rájátszás-részvételtől, hibátlan alapszakasz mérlegük ellenére sem választotta be őket a bizottság a 4 playoff csapat közé. Rengeteg kulcsember távozott az együttestől a holtszezonban, talán csak a támadófal (Darius Washington left tackle a legjobb passzblokkolók közé tartozik a konferenciában) és a secondary maradt úgy ahogy egyben. Így nagy lesz a nyomás az új arcokon, hogy az elődök nyomdokaiba lépjenek, különösen az elkapósorban.

Elsősorban az új irányító, DJ Uiagalelei lesz reflektorfényben, aki a Clemson színeiben finoman szólva sem váltotta meg a világot. Ugyanakkor tavaly az Oregon State irányítójaként már jobban nézett ki, sikeresen helyreállította megkopott renoméját. “DJ U” elsősorban elit karerejére támaszkodik, valamint sokat segített neki a Beavers domináns futójátéka, aminek köszönhetően a play action játékok során hatékonyan tudta támadni a védelmeket. Klasszikus dropback passzjátékoknál azonban gyakran kiütközik relatív pontatlansága.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x