Connect with us

Érdekességek

Így nyernek az NFL pass rusherei

Gondolkodtatok már azon, hogy melyik pass rusher milyen stílusban játszik, mik a kedvenc mozdulatsorai, amivel őrületbe kergeti a támadófalembereket? Nos, James Foster (AtoZ Sports) megnézte a tavalyi legjobb passzsiettetők összes snapjét és összeállította az alábbi táblázatot, hogy erre választ adjon.

A kép kattintásra nagyítható (UPS = blokkolatlan, stunt vagy kergetés)

Foster három nagy kategóriába sorolta a pass rush move-okat, vannak erőre építő mozdulatok (power), sebességre építő mozdulatok (speed) és úgynevezett counterek, ahol leginkább kívülről indítva belülre törnek a védők. Ezeken belül pedig vannak a konkrét mozdulatok.

Sebességből a legtöbb nyomást Myles Garrett, TJ Watt és Trey Hendrickson generálta, erőből Nick Bosa, Trey Hendrickson és Josh Hines-Allen nyert a legtöbbet, counterből pedig Micah Parsonsnak, Aidan Hutchinsonnak és Khalil Macknek volt a legtöbb győzelme. Hutchinsonnak konkrétan duplaannyi spin move-ból eredő nyomása volt, mint bárki másnak a ligában.

Foster emellett csinált egy “diversity” mutatót, ami gyakorlatilag azt mutatja meg, hogy ki mennyire sokoldalú játékos. Ezek alapján Aidan Hutchinson képes a legtöbb mozdulatból nyomásokat generálni, mellette Andrew Van Ginkel és Khalil Mack került a dobogóra. A legkevésbé sokoldalú pedig Boye Mafe, Harold Landry és Travon Walker. Persze attól, hogy valaki nem sokoldalú, nem feltétlen jelenti, hogy ne lenne jó, Watt és Parsons is eléggé hátul van ilyen téren, de amiben jók, abban nagyon jók.

A pass rush move-okat tavaly két részben elég alaposan bemutattuk, ezeket a cikkeket itt megtekinthetitek:

Pass rush move-ok, 1. rész – Az erőre épülő mozdulatok

Pass rush move-ok, 2. rész – A sebességre épülő mozdulatok

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x