Connect with us

Minden ami NFL

Top 10+1 defense a 2024-es szezonra

Még ha úgy is gondolom, hogy alapvetően a támadók nyerik a bajnokságot, értelemszerűen elengedhetetlen egy jó védelem is a legjobbak közé jutásban (utóbbi négy év 16 konferenciadöntőse közül 9 rendelkezett top8-as védelemmel DVOA szerint). Most pedig megpróbálom rangsorolni az NFL 2024-es szezonjának legjobb 10+1 védelmét, akik igazán nagyot lendíthetnek a csapatukon.

Tavaly is tettem erre egy próbát, és nem is sikerült rosszul.

Jósolt top10Tényleges top10
Dallas CowboysBaltimore Ravens
New York JetsCleveland Browns
San Francisco 49ersNew York Jets
New England PatriotsSan Francisco 49ers
Baltimore RavensDallas Cowboys
Philadelphia Eagles (29.)Pittsburgh Steelers
Miami Dolphins (19.)Kansas City Chiefs
Buffalo Bills (12.)Las Vegas Raiders
Cleveland BrownsNew England Patriots
Pittsburgh SteelersJacksonville Jaguars

Az offense-hez hasonlóan itt is három helyen különbözött a jóslatom a ténylegestől és az egyik itt is érthető: a Billsnek volt egy egyhónapos periódusa, ahol a rengeteg sérülés miatt szétestek, de azon kívül abszolút ott voltak a legjobb 10-ben – és így is 12. helyen végeztek. Az Eagles kapcsán ugyan voltak intő jelek, de nem foglalkoztam velük – persze a 29. helyre senki sem várta volna őket a gyakorlatban, de top10-be tenni hiba volt őket. Ahogy a Dolphinst is, ahol a Fangio-hatástól többet vártam, de úgy tűnik első évben nem feltétlen szabad (meg hát a játékosok sem szerették, ami nem segített). A három váratlanul bekerülő csapat még az honorable mentionök közt sem volt nálam. Így utólag persze rosszul néz ki, de szerintem a Raidersre senki sem számított ilyen gyenge emberállománnyal, a Chiefs is meglepő volt valamennyire, ahogy a Jaguars is, bár ott hozzátenném, hogy a szezon második felére eléggé szétestek. Pozitívumként a Brownst mindenképp megemlíteném saját vállaim megveregetéseként, nem nagyon láttam őket top10-es listákon tavaly, én egyértelműen nagy javulást vártam tőlük, de ezt is bőven felülteljesítették és a 2. helyig repültek.

1. New York Jets

Úgy indultam neki a listának, hogy a Jetsben magabiztos vagyok az első helyen, mert talán a legkevesebb kérdőjelem velük kapcsolatban van. Végül kicsit elbizonytalanított a védőfal mélységének hiánya, mert belül azért Quinnen Williams sérülése esetén akár nagyobb gond is lehet (ezért volt furcsa John Franklin-Myers elcserélése), szélen pedig egyelőre Haason Reddick holdoutja miatt vannak problémák – mondjuk az meglepne, ha az alapszakaszra nem térne vissza a pályára, de akkor is vékonyabb a poszt, mint eddig. Ezzel együtt máshol is találtam hasonlóan nagy kérdőjeleket, szóval maradok a Jetsnél az első helyen.

Stílusra is lehet szeretni őket, hiszen egy nagyon gyors, agresszív rendszert játszanak, amit élmény nézni. Nem túl bonyolult, ezért is gyorsan tudnak a játékosok gondolkodni, dönteni és megcsinálni a játékot. Emellett talán a legjobb CB-triójuk van a ligában Sauce Gardnerrel, DJ Reeddel és Michael Carterrel, miközben a linebacker-sor is top5-ös. Tavaly harmadikak voltak DVOA szerint, de EPA-ben és sikerességi rátában másodikok, az ötödik legtöbb nyomást generálták a második legkevesebb blitzcel, ám ami a legjobb tulajdonságuk talán, hogy a top irányítók ellen is kiválóan teljesítettek, minden playoffba jutó QB-t (Mahomes, Allen, Stroud, Prescott, Hurts) az éves átlaguk alatt tartottak, többeket jelentősen (egyedül Tuával és a Dolphinsszal gyűlt meg a bajuk).

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x