Connect with us

Összefoglaló

A Lions hosszabbításban, a Bears támadók nélkül, a Dolphins nagyot fordítva nyert

Visszatértek a vasárnapi futballdömpingek, nem is akárhogy! A Lions hosszabbításban tudta felülmúlni a Ramst, a Bearsnél a támadók helyett a védők és a special team hozta Caleb Williams bemutatkozó győzelmét, a Dolphins két TD-s hátrányból jött vissza és verte meg a Jaguarst, a Texans pedig egy látványos meccsen győzte le csoportrivális Coltsot. 

*A mérkőzések eredményére kattintva a videós összefoglalóikat tudjátok megnézni.*

Los Angeles Rams @ Detroit Lions 20-26 h.u.

Mindkét csapat gyors punttal kezdett, aztán mindketten összehoztak egy mezőnygólt – a Rams szinte csak passzokkal, a Lions pedig főleg futásokkal. Aztán Sean McVay kissé meglepő módon nekiment negyedik és 4-re az ellenfél red zone-ja körül, de nem sikerült, amint a Lions ki is használt és Jahmyr Gibbs futott TD-jével átvette a vezetést a 2 minute warningnál. A Rams közel került a pontszerzéshez, de a célterületen Kerby Joseph lehúzta Stafford passzát, aki ugyebár a Lions safetyje. Mindeközben a Ramsnél megsérült Puka Nacua, illetve már a 4-5. számú tackle-öket kellett bevetni az eredeti szezon előtti depth charthoz képest, plusz a center Steve Avila is kiesett, így elég lehetetlennek tűnt a további offense produktum.

Így a hatalmasat játszó Jameson Williams hosszú touchdownja volt a következő pontszerzés, amivel két TD-nyire elhúzott a detroiti csapat. A vendégek azonban megmutatták, hogy ha Stafford és Kupp van, akkor minden van. Előbb Kyren Williams révén szépítettek, majd egy mezőnygólt is rúgtak, utána Kupp elkapott TD-jével pedig a vezetést is átvették, ugyanis a Lions bealudt a meccsbe és ebben az időszakban csak két puntra és egy interceptionre futotta tőlük. Tényleg lehetetlennek tűnt, hogy a Rams offense működjön, de mégis ment a dolog, Stafford és Kupp egészen elképesztőt játszott. A végén viszont kiegyenlített a Lions egy mezőnygóllal, így jöhetett a hosszabbítás.

Ott a Lions megkapta az első támadás jogát, és élt is vele. Ben Johnson támadókoordinátor rájött, hogy futni tudnak a legjobban, szóval 10 playből 9-szer futottak, kifárasztották az ellent és David Montgomery révén 26-20-ra megnyerték a találkozót.

Tennessee Titans @ Chicago Bears 17-24

Tapogatózós négy punttal kezdődött a meccs, utána pedig beindult a Titans. Előbb Tony Pollard futott egy touchdownt, majd a Bearsnél Velus Jones bénázta el a kickoff visszahordást (elejtette és belerúgott), ebből még egy mezőnygólt feltettek a táblára a vendégek, aztán még egyszer végigmentek a pályán és Chig Okonkwo szép elkapásával már 17-0-ra vezettek. Ekkor még senki sem gondolta volna, hogy nem is szereznek több pontot a mérkőzés végéig és kikapnak.

A Bears a félidő előtt egy mezőnygóllal azért feliratkozott a táblára, de nem sok mindenben bízhattak addigi játékuk alapján. Az 1/1-es Caleb Williams vezette offense-nek a későbbiekben sem sikerült sok mindent csinálnia, azonban a védelem és a special team fellépett. Előbb a tornász legenda Simone Biles férje, Jonathan Owens hordott vissza TD-re egy blokkolt puntot, majd sikerült két mezőnygólt szerezni, de az egyiket rövid pályán egy strip-sacket követően. Ezzel már 1 pontra csökkent a különbség, ekkor pedig jött Will Levis és a hét legnagyobb butasága egy pick-six formájában, amit Tyrique Stevenson hordott vissza hat pontra (és sikerült a kétpontos). A legvégén negyedik és elkeseredésre Levis dobott még egy interceptiont (Jaylon Johnsonnak), így alakult ki a 24-17-es Bears siker.

Az 1/1-es Caleb Williams ugyan nyert, de nem játszott valami jól, mindössze 93 passzolt yardja volt 50% alatti passzpontossággal. Persze a statisztika nem minden, de ez szemtesztre sem volt nagy szám. A védelem és a special team viszont kisegítette.

Houston Texans @ Indianapolis Colts 29-27

A Colts nagyon hullámzóan kezdett, ahogy az Richardsontól várható is. A második drive-ban AR megdobta az év passzát, ezt nem hiszem, hogy túl lehet szárnyalni bárkinek. De ezen kívül voltak gyors puntjaik, egy elrontott negyedik kísérletük, illetve amikor eljutottak a red zone-be, akkor Richardson előbb túldobta Adonai Mitchellt, majd dobott egy interceptiont is. Mindeközben a Texans stabilabban volt korrekt, kétszer mezőnygólt rúgtak, majd kijött egy gyönyörű nagy játék CJ Stroudtól és Nico Collinstól, ami után Stefon Diggs megszerezte első houstoni touchdownját. Így a vendégek mentek a szünetre előnnyel, de 12-7-nél lehetett volna több is, ha jól menedzselik az órát a 2 minute warning után – ez minimum három pontjukba került.

Egy majdnem Stroud-INT után egy mezőnygóllal 8 pontra növelte előnyét a Texans, majd a következő támadásuknál a Colts blokkolta a puntjukat és közelről Jonathan Taylor révén touchdownt szereztek (de a kétpontos nem sikerült). Aztán a következő támadásuknál CJ Stroud megcsinált egy parádés játékot 3&14-re, utána visszafújták egy interceptionjét, és Joe Mixon befutott a gólvonal mögé, így megint elhúztak. Ezután Richardson megint eleresztett egy elképesztő passzt, most Ashton Dulin szerzett ebből touchdownt. A Texans viszont gyakorlatilag átfutott a Coltson, meglepően jól ment a játék a földön, Joe Mixon végül 130 yard fölé jutott. A TD-t viszont nem ő, hanem a másik új szerzemény Diggs szerezte megint, így 29-20-ra vezettek, úgy tűnt eldőlt. De Richardson megint megcsinált egy 63+ air yardos hihetetlen passzt, majd ő futott be a célterületre 2 perccel a vége előtt. A Texans viszont nem engedte ki a kezéből a győzelmet, Nico Collins elképesztő elkapásával megnyerték a meccset.

Ígéretes, hogy a Texans futójáték beindult, ez sokat jelenthet nekik még idén. A túloldalon Richardson 9 sikeres passzból hozott 212 yardot, ami nagyon jól jellemzi a játékát.

Jacksonville Jaguars @ Miami Dolphins 20-23

Meglepetésre a Dolphins offense egyáltalán nem rúgta ránk az ajtót a szezon kezdetén, az első négy támadásuk ugyanis nem jutott messzire, két gyors puntjuk meg két félpályához közeli elrontott negyedik kísérletük volt. A félidő végén azért végre sikerült kozmetikázni és legalább egy touchdownt összehozni a passzjátékban sok szerepet kapó Devon Achane révén, de azért ez elég karcsú volt, főleg a támadófal katasztrofális teljesítménye miatt. A Jaguars viszont elég jól kezdett, négy támadásukból kettő is touchdownnal végződött, előbb egy 96 yardos drive-ot fejezett be Travis Etienne, majd az első körös újonc Brian Thomas Jr. kapta el a labdát vonalon belül az endzone végében (tavalyi évhez képest felüdülés lehetett ezt látni). Sőt, a végén egy perc alatt mezőnygólig is eljutottak, így 17-7-re vezettek vendégként a félidőben.

A második félidő mindkét oldalról lassan kezdődött, aztán a Dolphinsnak végre összejött egy nagy játék (63 yard), de egy szép Travon Walker sack után csak punt lett a vége. Jöhetett a Jaguars, és nem sokkal később minden megfordult. Ugyan végigmentek a pályán, de Travis Etienne kezéből a gólvonal előtt Jevon Holland kiütötte a labdát touchbackre, majd egy játékkal később Tyreek Hill 80 yardos TD-t szerzett (majd bilincsbe verős ünneplést tolt). Két play, 14 pontos fordulat gyakorlatilag. Sőt, a Jaguars utána a saját 30-asán elrontott egy negyedik kísérletet, bár ezt nem bosszulta meg a Dolphins (kihagyott FG). A Jaguarst viszont teljesen megzavarta ez az egész, kétszer puntoltak a végén, míg a Dolphins két mezőnygóllal – utóbbi az utolsó másodpercben – megnyerte a mérkőzést!

Nem volt minden szép a hazaiaktól, de legalább meglett a duplavé. A Jaguars pedig elég szépen kezdett, de a második félidőben a tavalyi formáját idézte.

10 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kopi3.14
2024-09-09 07:36

Ez most elég gyenge összefoglaló lett. Rams meccsnél fájóan hiányzik pár személyes stat, valamint Hill TD öröme kapcsán legalább egy fél mondat megérne az apropó.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Kopi3.14
2024-09-09 17:30

Gyenge fordulóból milyen összefoglalót szeretnél? :D

bjeela
bjeela
2024-09-09 11:39

Caleb mégiscsak celeb. Őrületes külsőség, elkeserítő produkció.
De ezt már megszoktam az elmlúlt 30 évben, hogy a legígéretesebb QB-k is elbuknak nálunk.

Azonban azt felettébb fájlalom, hogy nincs mindenki számára elérhető és működtetett kommentfal a meccsek időszakára igazítva, mert ez már csak a fizetős ügyfeleknek a kiváltsága. Azért van annak egy lehangoló üzenete, hogy már beszélgetni a fociról is csak pénzért lehetséges.

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
2024-09-09 11:46

Komám! Elindult fölfelé a csapat. :) Örüljél már egy kicsit. :D

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2024-09-09 13:59

Szeretetem és aggódó gyöngédségem minden féltésével úgy rúglak fel, hogy le se esel, ha itten kínozol! Hát nem elég nekem ez a nyomorult lét, még te is a hullámat alázod?
Amúgy ahogy látom nálatok is megérte váltani, mert a Darnold gyerek igazán ügyes, még a végén megnyeritek a csoportot.

Last edited 7 days ago by bjeela
Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
2024-09-09 17:28

SB-ét akartál mondani komám. Me há rablás közben jön meg az ember étvágya a más asszonyára ugye.

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2024-09-10 07:19

Megintcsak a telhetetlenség.

bjeela
bjeela
Reply to  katonadani
2024-09-09 14:05

Dani, ha van fizetős és nem fizetős kommentelés, akkor nagy eséllyel azok lesznek aktívabbak, akik fizetnek. Viszont a portáladon a kutya sem látja, hogy milyen izgalmas élet van itten meccsnézés közben, ami korábban az egyik legnagyobb vonzereje volt az oldalnak.
Megértem a megélhetési kényszert, de nekem olybá tűnik, hogy ezzel magatak alatt vágjátok a fát. Nekem csak azért nem tökmindegy, mert kedvellek titeket, és nem szeretném, ha ez a közösség némileg erodálódna emiatt. Ezen felül a nagy élet hozza be a fizetős kuncsaftot, ezt minden üzletember tugggya.

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
2024-09-09 17:30

Pedig ha annyiszor csuklasz, ahányszor emlegetünk…
… akkor már nem is élnél. :D

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x