Beharangozó

Minden csütörtökre egy csoportrangadó, most épp az NFC South-ból

Published on

Az utóbbi hetekben keleten járt az Amazon stábja a csütörtök esti rangadókra, most pedig délre utaznak, hogy közvetítsék a Falcons és a Buccaneers összecsapását Atlantából. 

A Tampa kezdte jobban az évet, hiszen 3 győzelmük mellé érkezett egy meglepő vereség a Broncostól, míg a Falcons 2-2-vel nyitott. Egy közös ellenfelüket, az Eaglest mindketten megverték, habár a Buccaneers sokkal simábban. A két csapat örökmérlege nagyon szoros, ugyanis a Bucs vezet 31-30-ra, az utóbbi 8-ból pedig hatot megnyertek.

A Buccaneers támadósora eddig egyértelműen jobban mutat, Lian Coen remek munkát végez, jobbat is mint tavaly Dave Canales, ugyanis a 8. legjobbak EPA/play alapon. Mindeközben a Falcons offense a várakozások alatt teljesít, ugyanis mindössze a 21. EPA/playben, és ugyan korai downokra egész jók, de harmadik kísérletekre 29.-ek, a red zone-ban meg egy pocsék 4/10-es mérleget tudnak felmutatni. Azt persze hozzátehetjük, hogy a Bucs sorsolása egyszerűbb volt, de ekkora különbséget ez azért nem magyaráz.

A védelmek közt nagy különbség nincsen, EPA-ben a Buccaneers 21., a Falcons 23., sikerességi rátában a 25.-ek és 27.-ek, és mindketten a passzjáték ellen jobbak a mutatók alapján. Itt pedig azt lehet megjegyezni, hogy a Buccaneerst nagyon sok sérülés sújtotta, míg a Falconsnál ilyenekről nem lehet beszámolni.

Összességében jobb csapatnak gondolom a Buccaneerst, így a pályaválasztás ellenére is kissé meglepett, hogy a Falcons kicsit esélyesebb a fogadóirodák szerint. Persze csütörtökön bármi és annak ellenkezője is megtörténhet.

Spread tipp: Buccaneers +1,5

Click to comment

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group