NCAA

Szombati beszámoló #5 – College foci 2024

Published on

Előzetesen nem tűnt nagy durranásnak az NCAA 6. játékhete, hiszen csak egy kiemeltek közötti mérkőzést rendeztek a mögöttünk hagyott fordulóban. Ismét bebizonyosodott azonban, hogy az egyetemi fociban bármi megtörténhet: az AP rangsorának első 11 helyezettjéből öt csapat is vesztesen hagyta el múlt hét szombaton a pályát, amihez hasonlóra utoljára 2016-ban volt példa.

Ebben a cikkben a top 10-es együtteseket legyőző négy gárdát vesszük górcső alá, valamint a megszokott draftos rovat mellett beharangozzuk a forduló csúcsrangadóját, illetve a college foci egyik legjobb rivalizálásának legújabb felvonását. Szombati beszámoló #5.

Vanderbilt Commodores (40-35 arányú győzelem az Alabama Crimson Tide ellen)

Nemcsak az év, de talán az évszázad legnagyobb meglepetését okozta a hosszú évek óta az SEC pofozógépének számító Vanderbilt Commodores az 1. számú kiemelt Alabama Crimson Tide legyőzésével. Clark Lea tanítványai az idei szezonban már megszorongatták a sokak által rájátszás esélyesnek tartott Missourit, az előző fordulóban azonban történelmi mértékben is kiemelkedő tettet hajtottak végre. A Commodores 40 éve nem győzte le az Alabamát, és egy héttel ezelőttig soha nem vertek meg top 5-ös kiemeléssel rendelkező csapatot (0-60 volt a mérlegük).

Az Alabama egy érzelmekkel túlfűtött Georgia elleni derbi után érkezett meg Nashville-be, és talán kicsit alábecsülték soros ellenfelüket, míg a Commodoresnak nem volt veszítenivalója, apait-anyait beleadva harcoltak a győzelemért, erőfeszítéseiket pedig siker koronázta. Az együttes irányítója, Diego Pavia félelmet nem ismerő hozzáállással játszott, míg Tim Beck támadó koordinátor a klasszikus underdog receptet követte: fussunk sokat, birtokoljuk a labdát, ne engedjük a pályára az ellenfél explozív támadósorát, és rövidítsük le a meccset.

Nos, a taktika tökéletesen működött: a Vanderbilt 54 futásból 166 yardot tett meg, ami első ránézésre gyenge átlagnak tűnik, viszont ennek hatására több mint 42 percig a Commodores offense birtokolta a labdát. Az egész mérkőzést 3 and out nélkül hozta le a támadósor, a kiváló statisztika kulcsa a harmadik downos hatékonyságban keresendő. 18 harmadik kísérletből 12-t sikerrel abszolvált az offense, Pavia pedig 20 passzából 16-ot jó helyre kézbesített 252 yardért, 56 yardot tett meg a földön, 2 nagy értékű dobás mellett eladott labda nélkül zárta a találkozót.

Kedvenc célpontja, a tight end Eli Stowers volt, aki mind a 6 felé szálló labdát lehúzta, 113 elkapott yardjából 79-et az elkapás után szerzett. Mindegyik elkapása első kísérletet ért, amivel a támadósor folyamatosan mozgatta a láncokat. Persze a védelem mellett sem lehet szó nélkül elmenni, az első negyedben szerzett pick six döntő fontosságúnak bizonyult a találkozó végén. Történelmi jelentőségű győzelmet aratott a Commodores, a szurkolók teljesen megőrültek a lefújást követően, és valószínűleg még évtizedek múlva is emlegetni fogják ezt a meccset.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group