Minden ami NFL

Véget ért a Matthew Stafford éra Los Angelesben

Published on

Matthew Staffordnak a 2026-os idény végéig van élő szerződése a Ramsszel, ráadásul remekül játszik, így papíron minden adott a hosszú távú együttműködéshez. Csakhogy a valóságban semmi nem indokolja, hogy a felek folytassák a közös munkát jövőre, sőt amellett is lehet érvelni, hogy már a trade határidő előtt véget érjen az egyébként nagyon sikeres házasság. Kis túlzással már csak az a kérdés, hogy hol folytatja majd Matthew Stafford?

A Lions korábbi 1/1-ese a 2021-es szezon előtt került a Ramshez többek között két első körös pickért és az irányító Jared Goffért cserébe. A lépés mind a négy fél számára bejött, de különösen a Rams és Stafford jártak jól, ugyanis rögtön az első közös évükben bajnoki címet nyertek.

Challenge: A Stafford-Goff cserével mindenki nyert

Stafford ezután kapott egy 4 éves, 160 millió dolláros hosszabbítást a Ramstől. A szerződés nagyon csapatbarát volt, a veterán irányító nagyjából évi 10 millióval a piaci ára alatt írt alá, mindezt dedikáltan azzal a céllal, hogy a Super Bowl győztes gárda együtt maradjon.

A lehetőségekhez képest a Rams igyekezett is folytatni a win now-t, de a rengeteg sérülés miatt – többek között Stafford is hosszú időre kidőlt – a 2022-es szezon katasztrófa lett. Emiatt már tavaly is rengeteg olyan riport jelent meg, hogy Los Angelesben nagyon nem bánnák, ha az irányító visszavonulna. A dolog benne is volt a levegőben, hisz tényleg egyre többet volt sérült Stafford, ráadásul a Rams nagytakarításba és újjáépítésbe kezdett, így komolyabb célokért aligha küzdhettek volna 2023-ban.

A QB viszont a folytatás mellett döntött, ráadásul All Pro szintű játékot tett le az asztalra. Mindez kiegészülve egy teljesen megújult Sean McVay-jel és Puka Nacuával azt eredményezte, hogy egy bottom 10 közeli rosterrel is rájátszásba jutott a Rams. Így idén elég nagyok voltak az elvárások, mindenki optimistán várta az idényt, pláne hogy a piac és a draft is elég jól sikerült.

Aztán gyakorlatilag lesérült a teljes támadósor (a kezdő támadófal 4/5-e, Puka Nacua, Cooper Kupp), a védelem pedig Aaron Donald nélkül eleve rosszul nézett ki, így most öt forduló után 1-4-gyel áll a Rams és a menetrend is brutális. Minimális az esély a rájátszásra és annyira lyukas a roster, hogy a következő egy-két évben aligha lesz igazi tényező a csapat még egy elit Stafforddal is (akinek egyébként új szerződést kell adni). Hasonló volt a helyzet a Lionsszal is 2021-ben: akkor a felek végül szakítás mellett döntöttek és gyakorlatilag most is csak az a kérdés, hogy hol fogja folytatni Matthew Stafford.

Túl drága és öreg ennek a Ramsnek

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

4 Comments

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group