Connect with us

Minden ami NFL

Dream Team – AFC South

Bár két éve a Texans uralja a divíziót, a 2020-as szezonban teljesen nyilt a harc és három csapat is joggal pályázhat a csoportgyőztes pozícióra. Egyedül a sokaknál 1/1 esélyes Jacksonville lóg ki, de látni fogjuk, hogy az ő esetükben sem biztos, hogy olyan rossz az a keret, mint azt elsőre sokan gondolnák. 

A csoportból összeválogatott 53-fős keret pozícióin ezuttal is egységenként megyünk végig, hogy aztán a végén konklúziót vonjunk az összeállított keretről. Kezdjük most is az irányítókkal.

Irányító (2): Deshaun Watson

Csere: Philip Rivers

Talán túl sok magyarázatot nem igényel. Watson ligaszinten is egy kiemelkedő, elit játékos. Noha én Riverst is elég sokra tartom, a kezdő posztot egyértelműen a Texans irányítójának adom. Mindenesetre kevés csoport tud ilyen erős duót felmutatni. Alternatívákon nem is gondolkodtam. Két one year wonder nem lehet versenytársa Riversnek.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Futók (3): Derrick Henry

Cserék: Leonard Fournette, Jonathan Taylor

A kezdő személye itt sem lehetett kérdés. Henry elit kaliberű futó, persze ha az a kérdés, hogy adnék-e neki nagy, hosszútávú szerződést, esetleg taget, más lenne a helyzet, de itt most nem ilyen szempontok alapján kell rangsorolni. Mögötte is kissé “hagyományos” a maradék futók sora, de Fournette tavaly szépen csöndben egy nagyon stabil pass catcher lett. 2019-ben a 4. legtöbb passz ment az irányába és az 5. legtöbb yardot hozta ezekből. Így, bár sokaknak elsőre úgy tűnhet, hogy nincs a sorban 3. downos játékos, ha nem is a hagyományos 3. down futó, de adott olyan ember, aki el tudja kapni is a labdát. Az újonc Taylor szintén inkább egy klasszikus RB, de még mindig inkább a benne rejlő potenciált nézném a csapatban, mint DJ-t.

Elkapók (6): T.Y. Hilton, A.J. Brown, D.J. Chark

Cserék: Will Fuller, Corey Davis, Michael Pittman Jr.

DeAndre Hopkins hiányát megérzi a sor. Vele kifejezetten erős egység volna, nélküle se panaszkodna egy csapat sem, ha a fenti 3-as lenne a kezdő triója, de azért nem ez a liga legjobb egysége. Érdekesség, hogy a kezdő mindhárom tagja olyan játékos, akik használják a középső nevüket. TY még mindig remek játékos, Brown a tavalyi év újonc támadója is lehetett volna, míg Chark is valid első számú WR számokat produkált, főleg Minshew-val. Azért a padra is befutott pár jó játékos, Fuller a liga egyik legveszélyesebb fegyvere, amikor egészséges (sajnos ritkán az hosszú távon). Davis a maga nemében bust, 1/5-ös pickként messze nem olyan teljesítményt hoz mint kellene, de ha egy korrekt 2.-3. számú elkapót keres benne az ember, azt a szintet megüti. Pittmanben pedig ott a potenciál, hogy a 2020-as szezon AJ Brownja legyen és berobbanjon 2. körös választottként.

Tight end (4): Jack Doyle

Cserék: Jonnu Smith, Darren Fells, Tyler Eifert

Hát ez a sor is kissé sótlan lett. Doyle a liga egyik legbiztosabb kezű játékosa, nem túl robbanékony, de ha el tudja az irányító találni, akkor ő megfogja a labdát. Nagy upside nincs benne, egy jó szintet mindig hoz, ja és kiválóan blokkol. Smithben ott a potenciál, 3. évére végre mutatott is valamit. Vélhetően benne van a legtöbb fejlődési lehetőség, hogy még jobb játékos legyen. Elkapni is és blokkolni is jól tud, egy kicsit inkonzisztens, de fiatal kiadása Doyle-nak. A 3. játékos esetében sokat gondolkoztam az under the radar Fells és Eifert között. Utóbbi nyilván nagyobb név, de évek óta nem lehet benne megbízni. Végül úgy döntöttem, hogy úgy is csak 6 WR-t tettem be jószívvel, legyen akkor itt 4 tight end. Fells a liga egyik legjobb blokkolója. A tavalyi 400 yardja karrier csúcs volt, de rá nem is elkapási feladatokat szánnánk. Eifert végül azért fért fel, mert mindhárom másik srác remekül blokkol, így belőle lehet amolyan WR/TE hybrid, és csak elkapnia kellene, amikor épp nem a kórház csapatot erősíti.

Offensive tackles (4): Anthony Castonzo, Laremy Tunsil

Cserék: Taylor Lewan, Braden Smith

Ha a skill posztok esetében néha nem volt sziporkázó a végeredmény, akkor azt majd a támadófal kárpótolja. Bár a kezdő duó mindkét tagja LT-ként tevékenykedik, már Tunsilnek van tapasztalata RT-ben is és összességében jobb játékosnak gondolom mint Smith-t, aki a padra fért fel, mint egyetlen true RT. Castonzo alulértékelt játékos, de évek óta egy nagyon kiegyensúlyozottan magas szinten játszó passzblokkoló. A cserepadon még így is olyan nevek vannak mint Lewan, aki bár kissé visszaesőben, hisz már nem emlegetjük posztja top5 játékosa között, de még mindig remek LT, és az a Smith, aki a sor legjobb futásblokkolója, továbbá a tavalyi PFF számok alapján csupán 3 RT előzte meg őt az értékelési sorban (Ryan Ramczyk, Lane Johnson, Mitchell Schwartz). Nem rossz mögöttük 4.-nek lenni.

Belső támadófalemberek (5): Quenton Nelson, Brandon Linder, Rodger Saffold

Cserék: Ryan Kelly, Ben Jones

A fal nem sokat gyengült a belső részein sem. Nelson a liga 2 legjobb guardja közül az egyik. Ha így nézem Watson és Henry után talán az első valóban mégkérdőjelezhetetlenül elit játékosa a divíziónak. Mellette ugyan csak nem rossz játékosok vannak. Linder a Jaguars legjobb falembere és liga szinten is egy kiemelekdő center, míg Saffold esetében érdemes csak megnézni, hogy szenvedett többek között az ő hiányától is tavaly a Los Angeles Rams. A padra nem guardok, hanem centerek kerültek ezúttal, egyszerűen csak azért, mert mind Kelly, mind Jones jobb játékosok mint Glowinski, Norwell, Cann vagy bárki a Texans belső egységéből.

Belső védőfalemberek (4):  J.J. Watt, DeForest Buckner

Cserék: Jeffery Simmons, DaQuan Jones

Jól indul a védősor. Wattot én itt belső falemberként képzelem el, egyrészt mert Buckneren kívül nincs igazán elit játékos középre a csoportban, másrészt Watt ahogy halad előre az idő, már talán nem olyan robbanékony, hogy kívülről számoljak vele. De elsősorban az volt az indok, hogy edge rusherekből bővebb választék volt. Két elit játékos középre és két elég jó duó a padon a Titansből. Simmons ráadásul a jövő egyik nagy sztárja is lehet, a tavalyi sérülések miatt csonka szezonja is elég biztató volt.

Edge rusherek (5): Yannick Ngakoue, Justin Houston

Cserék: Josh Allen, Whitney Mercilus, Harold Landry

Ngakoue jövője még nem dőlt el, de jelenleg a Jaguars rosterén szerepel és nagyon kellett egy ilyen név ebbe a csapatba. Hiányában olyasmi érzésem lett volna, mint a WR-ek esetében Nuk nélkül. Mellé Houston még mindig magas szinten játszik és egy kicsit szürkébb, de jó játékosokkal teletűzdelt pad jött össze. Érdekesség, hogy minden csapat elsőszámú embere a csoportban bekerült ide. Egyedül a Jaguars tudott duplázni Josh Allen személyében, aki amennyiben nem lehetne számolni Yannickkal át is venné a helyét a kezdő sorban.

Linebackerek (5): Darius Leonard, Joe Schobert, Myles Jack

Cserék: Benardrick McKinney, Jayon Brown

Panaszra itt sincs ok. Az 5 játékos gyakorlatilag bármilyen sorrendbe felírható lett volna. Jacknek szerintem borzasztó sokat fog jelenteni, hogy Schobert érkezésével nem kell MLB-t jászania és kimehet Will-be. Leonard az egység vezére lehet, de a padon ülő kettősnek is sok NFL csapat tudna örülni.

Cornerbackek (6): Adoree’ Jackson, C.J. Henderson, D.J. Hayden

Cserék: Malcolm Butler, Bradley Roby, Kristian Fulton 

Ezzel pedig el is jutottunk a divízió messze leggyengébb egységéhez. Jackson a fény az éjszakában. Mögötte Henderson magasan draftolt játékos, de mégiscsak rookie. A slot pozícióba Haydennél vannak jobb és rosszabb játékosok is a ligában, nem lesz tőle erős az egység, de egy átlagos szintet tud hozni, néha jobbat. A pad erénye, hogy az ott található játékosok nem sokkal gyengébbek, mint a kezdők. A kezdő szélső duó mögött sajnos csak átlagos játékosok találhatóak a csoportban. A padon egyedül Roby, aki minőséget hoz. Itt volt egyedül kérdés nálam, hogy ő vagy Hayden legyen a kezdő nickel CB. A többi csereember helyett Conley, Rhodes, Ya-Sin vagy Melvin is kerülhetett volna a padra, de inkább valasztottam azt a Butlert, aki egykoron jó játékos volt és talán még nem üres a tankja. Fulton pedig első körös játékos is lehetett volna, így a potenciált helyeztem előtérbe.

Safetyk (6): Kevin Byard, Justin Reid

Cserék: Malik Hooker, Kenny Vaccaro, Jarrod Wilson, Ronnie Harrison

Tudom, utánam az özönvíz ez két free safety. A legnagyobb gond, minden csapat esetében jobb a free safety, mint a strong. Gyakorlatilag Vaccaron kívül egyik játékos sem az, aki a boxhoz közelebb szokott játszani. Reid két éve alatt pedig tett annyit, hogy Hooker elé helyezzem. Malik bár nem lett rossz játékos, azt a szintet nem ütötte meg, amit draftolásakor vártak tőle. Így adott két jó, Byard esetében elitnek is nevezhető kezdő safety és a padon is jó játékosokat találunk. Ronnie Harrison esetében van esély arra, hogy újonc éve alapján akár lehet belőle egy kezdő kaliberű strong safety is. A 6 játékosból így végső soron sikerült legalább a padra 2 strong safetyt hozni.

Special Teams (3): Josh Lambo (K), Brett Kern (P), Jon Weeks (LS)

Lambo karrierje nem indult zökkenőmentesen, a Chargersben nem is mutatott sokat, de az elmúlt három évére Jacksonville-ben nem lehet panasz. Kern személyében a liga egyik legjobb puntere a csoportban van. Itt gondolkoztam még a coltsos Sanchezen is, aki szintén jó játékosnak számít, de végül nem volt kérdés. A LS posztot pedig a veterán Weeksnek adtam.

Edzők: Frank Reich (HC), Jay Gruden (OC), Mike Vrabel (DC)

Ha van igazán elit egység, az az edzői kar! 2019-ben még mindhárman vezetőedzők voltak. Reich személyében a liga egyik legjobb vezetőedzője adott, aki kiváló stratéga. Segítségére a Washingtonban 6 évig vezetőedző Gruden lesz, aki idén csatlakozott a Jaguars stábjához. A védőkoordinátornál “csaltam” kicsit. Mivel a Titans esetében nincs védő koordinátor és Vrabel látja el ezekete a teendőket, így nem volt kérdés ki lesz a dream team védelmének vezetője.

Statisztika:
Hiába a két éve csoport bajnoki cím, a Texans adta a legkevesebb játékost a csoport válogatottba. Ráadásul minden szempont szerint. Mindössze 4 kezdő játékost tudnak felmutatni (érdekesség, hogy a támadó és védősorban is az egységek első és utolsó emberét (QB – RT, iDL – S)), továbbá 5 csereembert.

Összességébe a Titans adja a legtöbb játékost, szám szerint 16-ot. Igaz, hogy ebből csak 5-öt neveztem kezdőbe, de a cseresor játékosai (11) döntően Tennesseeből jönnek.

A kezdőket tekintve a Colts és a Jaguars is 7-7 játékossal járult hozzá az alap csapatokhoz. A Coltsnál kissé a támadók felé billen a mérleg, a Jacksonville-iek esetében pedig a védelem támaszkodik az ő játékosaikra. A cseresorokban is hasonló az arány. 6 embert ad Indianapolis és 5-öt a floridai csapat.

Elsőre se gondoltam gyengének a csoportot, de az összeállítás után csak még jobban megerősödött bennem ez az érzés. Ha Nuk is itt lenne még, akkor akár ligaszinten is topba sorolnám a támadósort. Az elit irányító mellé a liga egyik legjobb támadófala jött össze, ez mindenképp erőssége ennek a négyesnek. A védelemben egyedül a corner sort érzem kissé vérszegénynek. Ott Jackson mögött nincs igazán kiemelkedő játékos, de ha Henderson és esetleg Fulton jó újonc idényt zár, ez a vélemény is változhat.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!