Connect with us

Hír

Hosszabbított védőkoordinátorával a Giants, így nem megy interjúzni főedzői posztokra

A Giants védelme egyértelműen a várakozások felett teljesített idén, ami annak volt köszönhető, hogy Patrick Graham védőkoordinátor a tehetségekhez képest egy nagyon jó rendszert rakott össze. Épp ezért a New York Jets el is hívta egy állásinterjúra a megüresedett főedzői posztjára (és mások is érdeklődtek). A városi rivális Giants reakciója pedig az volt erre, hogy hosszabbított Grahammel, és a felek megegyeztek, hogy a koordinátor idén még nem próbál meg feljebb lépni a ranglétrán – számol be Ralph Vacchiano.

Nem valószínű, hogy Graham idén állást kapott volna egyébként, legalábbis nem volt a legfelkapottabb nevek közt, de tapasztalatszerzésnek mindenképp jó lett volna elmennie 1-2 interjúra, hogy ha jövőre is adódik lehetőség, akkor felkészültebb legyen. Viszont így, hogy valószínűleg ő is tudta, hogy nem a legjobbak az esélyei, azaz minden bizonnyal maradt volna a helyén, legalább leakasztott egy jó kis fizetésemelést magának – meg is érdemli, tegyük hozzá.

Graham 2009-ben Bill Belichick alatt kezdte az edzői karrierjét az NFL-ben, majd 2016-ban lépett elő a Giants védőfaledzőjévé, onnan Green Baybe vezetett az útja, hogy a linebackereket edzhesse és a futás elleni védelemért legyen felelős, majd 2019-ben védőkoordinátor volt a Dolphinsnál Brian Flores kezei alatt. Innen happolta el őt Joe Judge és lett játékhívásokkal felruházott védőkoordinátor, illetve segéd főedző.

A Giants védelme 2019-ben 28,2 pontot engedett átlagban, ezt Graham 5,9 ponttal javította fel, amivel a 9. legkevesebb pontot engedte a ligában a New York-i alakulat – engedett yardokban pedig 12. volt az egység.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!