Connect with us

Minden ami NFL

Vontaze Burfict inkább üssön magasan

A Cincinnati Bengals linebackere, Vontaze Burfict az ESPN-nek adott interjújában hosszabban mesélt arról a 3 meccses eltiltást érő szereléséről, amivel kiütötte a Pittsburgh Steelers elkapóját, Antonio Brownt. Továbbra sem ismeri el, hogy hibázott volna, viszont a rossz hírneve miatt muszáj változtatnia a játékán.

Burfict

 

“Ahogy Marvin Lewis mesternek is mondtam, azt kívánom, bárcsak visszacsinálhatnám azt a játékot, mert talán mélyen kellett volna Brownt megütnöm. Nem szeretek mélyen ütni, de muszáj megváltoznom, mert folyamatosan érkeznek a sárga zászlók, mert magasan vagy sisakot ütök. És nehéz belőni, hol is üthetem meg a támadót, mert összehúzzák magukat. Megpróbáltam Antoni Brownt kikerülni az utolsó pillanatban, de nyilván túl késő volt már.”

 

Burfict továbbra is tartja, hogy ha nem lenne a rossz hírneve, akkor ezért az ütésért nem kapott volna sárga zászlót. Pedig de, de most ez nem fontos. Korábban volt egy hasonló, csak sokkal durvább eset, amikor a Houston Texans safetyje, DJ Swearinger egy mély ütéssel kicsinálta Dustin Kellert. Kellernek a térde tropa lett, kiugrott a helyéről, ACL, MCL és PCL, tehát minden szakadt, ami csak tudott. Ekkor Swearinger azt mondta,hogy nem az ő hibája, az NFL szabályai szerint nem üthet magasan, így kvázi kénytelen mélyen megütni az ellenfeleket.

APTOPIX Dophins Texans Keller Hurt Football

 

Tony Gonzalez, az időközben visszavonult TE akkor azt mondta, hogy ezt a mesét nem veszi be. Azon az állásponton volt, hogy ha a védők így ütnek mélyen, akkor inkább üssék a fejét, mert egy térdre mért ütés a karrier végét is jelentheti. Ha Vontaze Burfict elkezd mélyre menni, akkor ott kő kövön nem marad. 2014-ben már volt ebből incidense, amikor Cam Newton és Greg Olsen lábát próbálta alattomos módon kicsavarni. Burfict 2012 óta 16 personal foul büntetést könyvelhetett el és 140 ezer dollárral gazdagította az NFL számláját. Lehet, nem 20 ezres csekkeket, meg 3 meccses eltiltásokat kellene jutalmazni az ilyet embereknek. Ha netalán véletlenül ripityára töri egy Andrew Luck térdét, akkor az NFL-nek elég nehéz lesz pénzbüntetésben “behajtani” az okozott kárt.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!