About the author

15 Comments

 1. 1

  petipajti

  megint brutál jó cikk. érdekelne, honnan jött az ötlet, hogy erről írj? mert ez egyáltalán nem egy átlagos téma, sőt!

 2. 2

  katonadani

  Köszi :)
  alapvetően az utolsó kép alapján jött, láttam valamikor szezon közben és már akkor tudtam h fogok róla írni

 3. 3

  Attila

  Még szerencse, hogy a patsnek nincs első körös pickje :DDDD

 4. 4

  rowi

  ha lenne is letrade-elnétek, szal nem mind1?:)

 5. 5

  reszelo.aladar

  Ha a gyors labdaelengedés lesz az általános trend, akkor az midnent át tud rendezni. Mert ha a falnak rövidebb ideig kell védeni, akkor pass rusherre sem kell annyit költeni, hiszen nem fog odaérni. Ilyenkor kellenek gyors elkapók slotba, nagy kezdősebességgel, mivel hamar kell elkapni a labdát. Mivel gyors elkapókról van szó, a linebacker kevés ellenük ezért a safetynek kell gyakrabban fellépni, és gyakoribb lesz a dime felállás is. Az eredmény egy rövidpasszos játék lesz, ahol az elkapónak ütközés után kell még yardokat termelni. Az irányító szerepe az olvasásnál lesz igazán komoly, ekkor kell tudni megállapítani majd, hogy 2,5 másodperccel a snap után ki merre halad, és hol lesz a 3-4. másodpercben. Ha megvan az üres ember, kb 6-7 yardra kell eldobni a labdát, egy jó esetben üres emberhez.
  Ezt mutatta be a Pats a Chiefs ellen, ahol a kevésbé jó pass-rush nem tudott odaérni, vagy ha oda is ért, a labda már rég máshol volt. Aztán a Denver meg megmutatta, hogy egy überbrutál pass rush ellen a 2,5 másodperc is rengeteg.

 6. 6

  Chester

  La’el Collins megtörte volna ezt az átkot, hiszen ha nincs a botránya, akkor szinte biztos első körös játékos lett volna, és nem is nyomja rosszul a Cowboysban. :)

 7. 7

  katonadani

  Ő mondjuk épp guard :)

 8. 8

  daggobert

  Az hogy Flowers gyengén játszott volna az kicsit túlzás. Eleve sérülten tolta a fél szezont végig, szenvedett pár gyorslábúval szemben, de minimális sackket csináltak róla, az év Rookie csapatába sem véletlenül tették több portálon, szóval van benne potenciál, nem véletlen engedték el Beatty-T sem , és a drafton se húznak oda… Szóval a em kiemelkedő az nem a rosszat jelenti feltétlen.a PFF sem mindig szentírás

 9. 9

  Chester

  Szép volt. :DDD

 10. 10

  katonadani

  alapvetően a gyors passzos felfogás miatt kevés volt a sack a Giantsnél, de azért Flowers engedett 5-öt, meg ezen felül 47 siettetést (legtöbb a ligában) és 17 QB hitet (második legtöbb Greg Robinson után), plusz 10 büntetést is összeszedett.

  Persze rookie meg nem kellett volna még a bal oldalon kezdenie, de ettől még szar volt. 1/9-esként. Ha a második-harmadik körben (vagy később) választasz ilyen játékost nincs vele nagy bajom, mert nem fektettél bele annyit.

  nyilván nem szentírás a PFF, de ők a legrosszabb támadófalembernek titulálták az egész ligában. Ellenben nem értem miért utálják a PFF-et ennyien. Szerintem itt senki nem látott 267 mérkőzést teljes egészében, de ha az egész szerkesztőséget összedobjuk, akkor se láttuk az összeset. Ellenben a PFF-nél megnézték az összes mérkőzést, ráadásul játékosokra lebontva az összes playt és egy egységes rendszer alapján értékelték őket. Én nem tudok róla, hogy létezne ennél jobb rendszer a játékosok összevetésére.

 11. 11

  fkosh

  jó dolog a PFF, csak nagyon tulzásba mentek (fűzős irok nagyrésze, podcastben is) vele. Minden egyes játékos megítélésben rá hagyatkoztok, a PFFt veszitek elő. Ez kit érdekel. PFF, statisztika. ezeket az is tudhatja aki egy meccset nem látott még. Nagyon kevés olyan véleményt olvasok itt ami nem a PFFn alapulna :/
  Flowersről daggobert leírta amit látott/tapasztalt, te meg a PFF-t, ill statokat.
  Én is hasonlóan látom mint daggobert, Flowers nem volt rossz, egy közepes rookie éve volt, ami után lehet vele kapcsolatban bizakodni. kb mint jake matthews.

 12. 12

  katonadani

  én is leírhatom csak simán a véleményem, meg is teszem általában, de alá tudom támasztani dolgokkal. Az hogy ez épp a PFF, amit te/ti nem szerettek, az egy másik kérdés. Én továbbra se látok jobb módszert egy játékos értékelésére és játékosok összehasonlítására (leginkább poszton belül, a posztok között jóval nehezebb ezt megtenni), mint a PFF rendszere. Nekem is vannak benyomásaim játékosokról, amik többször, mint nem, hasonlítanak a PFF értékelésére, de nyilván én se értek mindig egyet velük.

 13. 13

  malkav

  Tényleg nem értem miért akasztja be nálad ennyire a kaput a pff használata. A játékosról minden olyan vélemény amit te a pályán látottak alapján fogalmazol meg tartalmazza a te szubjektív véleményedet is. Ergo messze pontatlanabb következtetéseket von le az ember a meccsen látottakból. Ezzel szemben a pff sokkal letisztultabb formulát használ az összehasonlításra. Az más kérdés, hogy ez csak egy adathalmaz, ahhoz hogy ebből jó következtetéseket vonjon le az ember nem árt ha rálát a statisztikai adatok használhatóságára.
  Egy szó mint száz nekem teljesen megfelel az ahogy az itt írók ezt az adathalmazt használják, persze néha lehetne több személyes véleményük. Aki viszont folyamatosan a pff adatait ócsárolja, abból én arra következtetek, hogy valamilyen megmagyarázhatatlan félelme van a matematikai-statisztikai mérési módszerekkel….

 14. 14

  daggobert

  Én nem vitatom, hogy mérhető valamilyen fokig statisztikailag is az NFL, mert igen. Viszont az hogy nem szentírás azt fenntartom, ugyanis azt nem jelzik amikor sérülten tolsz egy szezont végig, ahogy rohadtúl nem mind1 ki van melletted, mögötted stb. Szerencsére ez egy sokkal összetettebb játék annál, hogy a számok magukért beszéljenek.

 15. 15

  katonadani

  a sérülés oké, az persze zavar és befolyásolja a játékot. Viszont a PFF-nél pont nem statisztikák alapján adják ki a grade-eket (kedvencem a Mariota-Walker TD a Saints ellen a stat vs PFF értékelés vitában), hanem ráfókuszálnak a játékosra és minden egyes playnél megmondják, hogy jól teljesítette-e a feladatát vagy sem és minden egyes játékot osztályoznak majd ebből jön ki a teljes meccses, majd a teljes szezonos értékelés.
  Azzal egyetértek, hogy nem szentírás, szerintem senki se kezeli így nálunk se. Ellenben a csapatok is elég sokat használják a PFF adatait, szóval diszkreditálni sem kell, mert nem csak egy random kis oldalról van szó

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team