Connect with us

Hír

Carl Nassib bejelentette, hogy meleg – ő az első aktív NFL-játékos, aki ezt megtette

A Raiders védőfalembere, Carl Nassib bejelentette az Instagramján, hogy meleg. Azért fontos hír ez, mivel ő az első aktív NFL-játékos, aki ezt megtette.

Nassib elmesélte, hogy elég régóta szeretné ezt kimondani, de most végre úgy érezte, hogy ezt ki tudja adni magából, köszönhetően a családja és a barátai támogatásának. Azt mondta, hogy elég visszahúzódó ember, így nem a hírnévért csinálja, hanem mert fontos, hogy a fiatalok lássanak példákat maguk előtt. Ezzel együtt 100 ezer dollárt adományozott a Trevor Projectnek, ami egy nonprofit szervezet és az LMBTQ fiatalság öngyilkosság-megelőzésére fókuszál.

Nem volt tehát még olyan nyíltan meleg játékos a történelemben, aki pályára lépett volna az NFL-ben. Voltak páran, akik karrierjük után osztották meg ezt magukról, illetve a 2014-es NFL Draftra Michael Sam jelentkezett melegként, a Rams draftolta is, az előszezonban pályára is lépett, de a keretszűkítést már nem érte meg.

Nassib bejelentését a közösségi médiában a társak, a Raiders és Roger Goodell is pozitívan fogadta. A kommisszár azt írta egy közleményben, hogy az NFL-család büszke Carlra a bátorságáért. A reprezentáció nagyon fontos és reméli, hogy a jövőben nem lesz hírértékű, ha valaki ezt bejelenti, ahogy közeledünk a teljes egyenlőség felé az LMBTQ közösség számára.

A 28 éves Nassib 2016-ban volt a Browns harmadik körös választottja, játszott a Buccaneersben is, most pedig a Raidersben, karrierje során 20,5 sacket szerzett eddig.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!