Connect with us

Hír

Tom Brady: A támadókat túlságosan védik a szabályok

Kétségtelen tény, hogy az NFL egyre inkább a támadófutball támogatásának irányába mozdult el az elmúlt években, amit a legtöbb támadó természetesen örömmel fogadott. Tom Bradynek ugyanakkor nem tetszik ez az irány, szerinte az offense, és főleg az irányíó hibái miatt a védelmeket büntetik a szabályok.

“Az irányítóknak nem lenne szabad bárhová bedobni a labdát, mert ezzel kockáztatják az elkapóik épségét. Amikor annak idején Ray Lewis ellen játszottam, nem dobtam be a labdát középre, mert ő ott volt, és egyszerűen kiütötte volna az elkapókat a játékból. Ma viszont keményebb szerelésért büntetés jár. Úgy érzem, hogy a támadók hibái miatt a védőket büntetik”

– mondta Brady (via PFT), majd neveket nem említve ugyan, de kitért a Bills linebacker Andre Smith esetére, aki sárgát kapott azért, mert Justin Fieldset keményen ütötte meg (egyébként tényleg, sisakkel találta el a fiatal irányító sisakját).

“Vagy az irányító szúrta el, mert nem látta a blitzet, vagy a támadófal nézte be a játékot. Nem tudom, hogy pontosan ki hibázott, de a védőjátékos érkezett, kiosztott egy nagy ütést, és repült is a zászló. Az irányító feladata, hogy vigyázzon magára és a társaira, de most ez olyan, mintha az ellenfél védőinek a feladata lenne, hogy megvédjenek téged. Ez pedig rossz szokásokat szül, ugyanis azt hihetik, hogy bármit megtehetnek. Futnak a labdával, és nem kell lemenniük a földre, ha jönnek a védők. Oda dobhatják a labdát, ahová akarják, következmények nélkül. Az egyetlen dolguk, hogy egy keményebb ütés után mutogassanak a védőkre. Ez nagyon rossz irány”

Bradynek alapvetően igaza van, még ha a kiragadott példái nem is feltétlenül a legjobbak. Ma rengeteg olyan passzt engednek meg maguknak az irányítók, amik 10 éve még kórházpassznak számítottak. Egyre több a mobilis irányító, aki kihasználja azt, hogy az ellenfelek védői óvatosabban bánnak velük, mert ha pont a csúszás pillanatában érnek oda, az már büntetésnek számít. De egy szabályos szerelést is egyre nehezebb kivitelezni, mert szinte bármire rá lehet sütni, hogy szükségtelen durvaság.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group