Connect with us

Minden ami NFL

FK! All-Pro Team a szezon negyede utĂĄn

Szinte mintha csak tegnap kezdƑdött volna el a 2021-es szezon, de mĂĄris lement az alapszakasz negyede. Egy hĂłnap utĂĄn nagy következtetĂ©seket nem Ă©rdemes levonni, ellenben az eddigi jĂł teljesĂ­tmĂ©nyekrƑl illik megemlĂ©kezni. Most mi is Ă­gy teszĂŒnk az eddig lĂĄtottak alapjĂĄn összeĂĄllĂ­tott ĂĄlomcsapatunkkal.

EzĂșttal nem hoztam cserĂ©ket, hogy kicsit nehezebb legyen döntĂ©st hozni egyes posztokon, mert akadtak fejvakarĂłs helyek – akĂĄr jĂł, akĂĄr rossz Ă©rtelemben is.

IrĂĄnyĂ­tĂł

Kyler Murray, Arizona Cardinals

Kyler Murray minden idƑk legjobb elsƑ nĂ©gy fordulĂłjĂĄt hozta eddig? Nem.

Voltak mår ennél jobb QB teljesítmények az évek sorån? Voltak.

Valaki jelenleg jobban megérdemli az MVP címet? Szerintem nem.

ÁltalĂĄban az All-Pro keret irĂĄnyĂ­tĂłja egyenlƑ az MVP-vel, most is ez lenne a helyzet az eddig veretlen Cardinalst irĂĄnyĂ­tĂł Murray-vel. Nem jĂĄtszik hibĂĄtlanul, de egyelƑre Ƒ tƱnik idĂ©n az aktuĂĄlis megĂĄllĂ­thatatlan quarterbacknek, mert ha karbĂłl nem, lĂĄbon megoldja az egyes jĂĄtĂ©kokat. És ameddig ennyire lĂĄtvĂĄnyosan, a csapata meg eredmĂ©nyesen jĂĄtszik, senkit nem fog Ă©rdekelni, hogy közben jönnek a necces dobĂĄsok Ă©s a turnoverek is – kockĂĄzat nĂ©lkĂŒl nincs siker, ugyebĂĄr.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

FutĂł

Nick Chubb, Cleveland Browns

Kevin Stefanski remekĂŒl menedzseli kĂ©t kivĂĄlĂł futĂłjĂĄt, ami Chubbra is jĂł hatĂĄssal van, hiszen ezzel frissen tudjĂĄk tartani. MĂĄrpedig ha nem lĂłg földig a nyelve, akkor minden vĂ©dƑ felkötheti a gatyĂłkĂĄjĂĄt, Chubb labdĂĄval a kezĂ©ben megĂĄllĂ­thatatlan. Mintha szappannal kennĂ©k be ha pĂĄlyĂĄra lĂ©p, nagyon sok szerelĂ©s csĂșszik le rĂłla, Ă©s bĂĄr lelassĂ­tani sikerĂŒl, megĂĄllĂ­tani nem, hiszen 3,5 yardot ĂĄtlagol kontakt utĂĄn. EgyedĂŒl a lĂĄtvĂĄnyos statisztikĂĄi sĂ­nylik meg ezt a rotĂĄlĂĄst.

ElkapĂłk

Cooper Kupp, Los Angeles Rams

Ha valaki ĂĄldja az eget Matthew Stafford költözĂ©se miatt, az Cooper Kupp, aki Ășj irĂĄnyĂ­tĂłja kedvenc cĂ©lpontjĂĄvĂĄ vĂĄlt. A rivaldafĂ©ny ĂĄltal most mĂĄr mindenki tisztĂĄban van azzal, milyen elit ĂștvonalfutĂł is Ƒ, egĂ©szen zseniĂĄlis highlightokat produkĂĄlt idĂ©n az emberei megverĂ©sĂ©vel Ă©s sajĂĄt maga ĂŒresre jĂĄtszatĂĄsĂĄval.

Deebo Samuel, San Francisco 49ers

Ilyen az, amikor Samuelt nem hĂĄtrĂĄltatjĂĄk sĂ©rĂŒlĂ©sek, egyelƑre egymaga tartja vĂ­z felett ezt a 49ers tĂĄmadĂłsort. Noha kĂ©t kiemelkedƑ meccse is megdobja a statisztikĂĄit, ennek ellenĂ©re sem gondolom, hogy Ƒt ki kĂ©ne hagyni az ĂĄlomcsapatbĂłl. KĂ­vĂĄncsian vĂĄrom, hogy ez mennyire lesz fenntarthatĂł szĂĄmĂĄra, fƑleg hogy most Trey Lance fogja mozgatni az offense-t.

Terry McLaurin, Washington Football Team

TalĂĄn meglepƑ lehet az Ƒ neve, de ha Samuelre azt Ă­rtam, hogy egymaga jelenti a csapata tĂĄmadĂłsorĂĄt, akkor nem tudom milyen jelzƑt kĂ©ne hasznĂĄlni McLaurinra, aki rĂĄadĂĄsul csereirĂĄnyĂ­tĂłval tud ilyen magassĂĄgokba jutni. Nincs dropja, neki van a legtöbb elkapĂĄsa szoros Ƒrizetben, Ă©s a lĂĄtvĂĄnyos statisztikĂĄkban sem nĂ©z ki rosszul egyelƑre. UtoljĂĄra DeAndre HopkinstĂłl lĂĄttunk ilyet mĂ©g a pre-Watson korszakbĂłl, amikor rosszabbnĂĄl rosszabb irĂĄnyĂ­tĂłk ellenĂ©re is az Ă©lbolyban volt statisztikailag.

Tight End

Travis Kelce, Kansas City Chiefs

Lehet mĂĄr unalmas, de egyszerƱen nem volt nĂĄla jobb jĂĄtĂ©kos a poszton eddig. Mindenki HillrƑl beszĂ©l mint Mahomes kedvenc jĂĄtĂ©kszere, de a Kelce adta biztonsĂĄg sokkal nagyobb ajĂĄndĂ©k, hiszen Ƒ is drop nĂ©lkĂŒl hozta le az elsƑ nĂ©gy fordulĂłt. Rettenetesen nehĂ©z Ƒt szerelni, rĂĄadĂĄsul bƑven ĂĄtlag feletti sebessĂ©ggel rendelkezik, Ă©s szorgos hangya mĂłdjĂĄra termeli a yardokat Ă©s TD-ket, egyelƑre nehĂ©z nem Ƒt megnevezni posztja koronĂĄzatlan kirĂĄlyĂĄnak.

Flex

Rondale Moore, Arizona Cardinals

Nagyon sok opciĂł közĂŒl lehetett itt vĂĄlasztani, mert nĂ©gy meccs is elĂ©g volt ahhoz, hogy egyes jĂĄtĂ©kosok brutĂĄlis szĂĄmokat hozzanak, de itt kicsit hazahĂșzott a szĂ­vem. Moore ugyanis Ășgy hozott 211 yardot, hogy ĂĄtlagban 2 yardos(!) passzokat kap Murray-tƑl, amikbƑl Ƒ csinĂĄl 10+ yardosakat – elkapĂĄs utĂĄni ĂĄtlag yardokban 12,4-gyel mĂĄsodik a ligĂĄban, köszönhetƑen annak is, hogy nĂĄla több missed tackle-t egy elkapĂł sem harcolt ki. BrutĂĄlis.

TĂĄmadĂłfal

Trent Williams, San Francisco 49ers

BĂĄr Williamst mĂĄsfĂ©l Ă©ve cserĂ©ltĂ©k el, Washingtonban azĂłta sem szĂĄradtak fel a könny ĂĄztatta utcĂĄk. Van is mit bĂĄnni, hiszen nem csak az irĂĄnyĂ­tĂłjĂĄt vĂ©di kivĂĄlĂłan, de a futĂĄsokhoz is olyan szinten asszisztĂĄl, hogy lassan fĂ©lnek a közelĂ©be menni a vĂ©dƑk. Ritka az, hogy erƑ Ă©s sebessĂ©g Ă­gy meg tud mutatkozni egy lassan 34 Ă©ves jĂĄtĂ©kosban 11 Ă©vnyi profi karrier utĂĄn, de Williams mĂ©g mindig egy ĂĄllat.

Jordan Mailata, Philadelphia Eagles

ƐszintĂ©n szĂłlva azt sem gondoltam volna, hogy a korĂĄbbi rögbis ki tud harcolni egy mĂĄsodik szerzƑdĂ©st, nem hogy ennyi pĂ©nzĂ©rt – de minden egyes centre rĂĄszolgĂĄlt eddig, porig alĂĄzza a jövƑ LT-jĂ©nek szĂĄnt Andre Dillardot. MĂ©g mindig csak 24 Ă©ves, szĂłval nem ez lehet szĂĄmĂĄra a csĂșcs, Ă©s amit idĂ©n lĂĄtunk tƑle, az alapjĂĄn epekedve vĂĄrom hol lehet a plafonja a kĂ©sƑbbiekben.

Zack Martin, Dallas Cowboys

BĂĄr egy meccsel kevesebbet jĂĄtszott, nem lenne fair emiatt kihagyni, hiszen mĂĄr-mĂĄr a szokĂĄsos Martin teljesĂ­tmĂ©nyt hozza – futĂĄsoknĂĄl ellenĂĄllhatatlan, de idĂ©n pass protectionben is ligaelit szinten teljesĂ­t, mindössze egy QB hit szĂĄrad a lelkĂ©n.

Joel Bitonio, Cleveland Browns

Az, hogy Chubb Ă©s Hunt ilyen jĂłl fut idĂ©n, nem csak a sajĂĄt Ă©rdemĂŒk, hiszen a tĂĄmadĂłfal is hozzĂĄteszi a magĂĄĂ©t, amibƑl Bitonio veszi ki a legnagyobb rĂ©szt eddig. Baker Mayfield mĂĄr kevĂ©sbĂ© ilyen boldog, de ott sem a guardjĂĄn mĂșlik az Ă©psĂ©ge.

Creed Humphrey, Kansas City Chiefs

BalĂĄzs mĂĄr magasztalta Ƒt a rookie ĂĄlomcsapatban, Ă©s egyelƑre a “nagyok” között is megszavazom neki a bizalmat. A start nem sikerĂŒlt tökĂ©letesre szĂĄmĂĄra, de meccsrƑl meccsre egyre jobban Ă©s magabiztosabban jĂĄtszik. Mahomes megvĂ©dĂ©se eddig sem rajta mĂșlt, de futĂĄs ellen is egyre jobb, a teljes Chiefs fallal egyetemben.

BelsƑ vĂ©dƑfal

Aaron Donald, Los Angeles Rams

SzintĂ©n egy olyan nĂ©v, aki mĂĄr mindenki könyökĂ©n jön ki, de nem normĂĄlis a csĂĄvĂł. Mindenkit elpusztĂ­t aki az ĂștjĂĄba kerĂŒl, pedig idĂ©n elĂ©g sok kritikĂĄt olvastam vele kapcsolatban – hiĂĄba, aki az istenek közĂŒl leereszkedik a halandĂłk közĂ©, azt megdobĂĄljĂĄk rohadt paradicsommal, mert hĂĄt visszaesett. És Ă­gy is a legjobb belsƑ vĂ©dƑfalember a ligĂĄban.

Kenny Clark, Green Bay Packers

MeglepƑen sok jĂł iDL teljesĂ­tmĂ©ny volt eddig, de az unalmas nĂ©v utĂĄn hoztam egy olyat, akit nem biztos, hogy mindenki kapĂĄsbĂłl rĂĄvĂĄgna egy ilyen elmĂ©lkedĂ©sben. Pedig Clark vĂ©gre visszatĂ©rt az ĂĄhĂ­tott szerzƑdĂ©shosszabbĂ­tĂĄs elƑtti formĂĄjĂĄhoz, ami bizony nagyon magas szint volt. FutĂĄs ellen tovĂĄbbra is remek, de az irĂĄnyĂ­tĂłra is nagy veszĂ©lyt jelent nose tackle-kĂ©nt. Év vĂ©gĂ©n minden bizonnyal nem Ƒ lesz itt, szĂłval mĂĄr csak azĂ©rt is szeretnĂ©m felhĂ­vni rĂĄ a figyelmet.

PasszsiettetƑk

Myles Garrett, Cleveland Browns

Egy Ășjabb laboratĂłriumban szĂŒletett egyĂ©n talĂĄlhatĂł a vĂ©delemben. BĂĄr a sackjei 3/4-Ă©t egy meccsen szerezte, a nyomĂĄsok eddig is megvoltak tƑle, Ă­gy nem hĂșznĂĄm rĂĄ az “egymeccses” lepedƑt. De lĂĄtva, hogy idĂ©n hemzsegnek a kiugrĂł meccsek, lehet a következƑ hĂłnapban mĂĄr nem lesz itt, elĂ©g komoly produktumot hoznak idĂ©n az edge rusherek.

Maxx Crosby, Las Vegas Raiders

RĂłla is elmondhatĂł, hogy nem evilĂĄgi mĂłdon kezdett, Ă©s lehet ez sem lesz elĂ©g arra, hogy megtartsa a helyĂ©t. EgyelƑre azonban nem kĂ©rdĂ©s szĂĄmomra, az Ƒ nevĂ©hez fƱzƑdik a legtöbb nyomĂĄs a szĂ©lsƑ passzsiettetƑk közĂŒl (igaz neki is volt a legtöbb lehetƑsĂ©ge siettetni), de tekintve, hogy eddig jobbĂĄra az Ășjonc Ă©vĂ©t leszĂĄmĂ­tva nem igazĂĄn szĂĄmoltunk vele, most berĂșgta az NFL ajtajĂĄt. Nem tĂșl merĂ©sz tipp, hogy a szezon vĂ©gĂ©n egy mocskosul sok pĂ©nzt Ă©rƑ szerzƑdĂ©st hoz majd magĂĄval ez a teljesĂ­tmĂ©ny.

Linebackerek

Jeremiah Owosu-Koramoah, Cleveland Browns

Csalok most, mert JOK nem igazĂĄn szĂĄmĂ­t stabil kezdƑnek, viszont amikor pĂĄlyĂĄra lĂ©p, akkor megĂĄll minden. KimagaslĂł szĂĄzalĂ©kkal harcol ki negatĂ­v jĂĄtĂ©kokat futĂĄs ellen (22%), ami ligaelsƑ mutatĂł (a mĂĄsodik Reggie Ragland csak 12%-kal bĂ­r), a felĂ© szĂĄllĂł labdĂĄk felĂ©bƑl enged csak elkapĂĄst, szintĂ©n ligaelsƑ mutatĂł, mindez ĂșjonckĂ©nt sikerĂŒlt szĂĄmĂĄra. KĂ©rdĂ©s, hogy nagyobb terhelĂ©snĂ©l ezt fenn tudja-e tartani, de Ă©n megadnĂĄm neki most a bizalmat, fƑleg hogy nem dĂșskĂĄlunk kivĂĄlĂł linebacker teljesĂ­tmĂ©nyekben.

Logan Wilson, Cincinnati Bengals

Nem minden idƑk legjobb kezdĂ©sĂ©t produkĂĄlja, de legalĂĄbb vannak pickek meg nem csinĂĄl missed tackle-öket, ezzel nĂĄlam mĂĄr kiemelkedik a mezƑnybƑl. A szezon vĂ©gĂ©n meglepne ha ez elĂ©g lenne az All-Pro kerethez, de mĂ©g Ƒ is fiatal, fejlƑdĂ©si potenciĂĄllal, cserĂ©be bƑven lesznek mĂ©g olyan ellenfelei, akik nagyon meg tudjĂĄk Ă©getni.

Micah Parsons, Dallas Cowboys

Mivel az AP ĂĄltal összerakott listĂĄn is szemĂ©rmetlenĂŒl beraknak 3-4-es OLB-ket linebackernek, ezĂ©rt Ă©n is berakom a papĂ­ron linebacker, gyakorlatilag az elsƑ kör utĂĄn defensive endet jĂĄtszĂł Parsonst ide. ÓriĂĄsi hype-ja van, Ă­gy simĂĄn lehet majd neki az ĂșjsĂĄgĂ­rĂłktĂłl is kerettagsĂĄga a szezon vĂ©geztĂ©vel, de rĂĄ is szolgĂĄlt. Nagyon sok nyomĂĄst generĂĄl, elkĂ©pesztƑ ahogy szinte repĂŒl a pĂĄlyĂĄn, leĂŒtött passzok Ă©s negatĂ­v yardos jĂĄtĂ©kok is fƱzƑdnek a neve mellĂ©.

Cornerbackek

Trevon Diggs, Dallas Cowboys

ÖsszessĂ©gĂ©ben a Cowboys vĂ©delme nem karcolja a liga elitjĂ©t, de a turnoverekre nem lehet panasz. Ennek Ă©lharcosa Diggs, aki idĂ©n labdamĂĄgneskĂ©nt mƱködik az ellenfĂ©l irĂĄnyĂ­tĂłinak. 5 interceptionnel nĂ©gy fordulĂł utĂĄn nehĂ©z lenne nem betenni Ƒt ebbe a csapatba.

Jaylon Johnson, Chicago Bears

Amennyire csĂłvĂĄltuk a fejĂŒnket a tavalyi rookie cornerbackek teljesĂ­tmĂ©nyĂ©n, most kĂ©t mĂĄsodĂ©ves kap helyet az All-Pro keretben. ChicagĂłban egyelƑre kevĂ©s dolog miatt lehetnek boldogok a szurkolĂłk, de Johnson eddig egĂ©szen szenzĂĄciĂłsan jĂĄtszik. 19 targetbƑl csak 8 elkapĂĄst engedett, Ă©s bĂĄr azokbĂłl ĂĄtlagban sok yard szĂŒletett, nagyon sok leĂŒtött labdĂĄja volt, Ă©s csak azĂ©rt nincs sorosan Diggs nyomĂĄban interceptionök terĂ©n, mert kettƑt is elejtett.

Safetyk

Micah Hyde, Buffalo Bills

Safety poszton elĂ©g gyĂĄszos idĂ©n a helyzet, bĂĄr ez nem Hyde-on fog meglĂĄtszĂłdni, mert Ƒ jĂł coverage-ben Ă©s futĂĄsok ellen is, rĂĄadĂĄsul nincs elhibĂĄzott szerelĂ©se sem. A Bills vĂ©delem legstabilabb pontja.

Erik Harris, Atlanta Falcons

Mit gondolhat az olvasĂł, ha a liga egyik legrosszabb vĂ©delmĂ©bƑl valaki All-Pro kerettag lehet, de annyira hullĂĄmzĂł a safetyk teljesĂ­tmĂ©nye eddig, hogy nehĂ©z kĂ©t stabil kezdƑt talĂĄlni. NĂ©gy fordulĂł utĂĄn szerintem legit Harris helye a kezdƑben, leginkĂĄbb a coverage teljesĂ­tmĂ©nye miatt (4 leĂŒtött passz, 2 “dropolt” pick), nyilvĂĄn a szezon elƑrehaladtĂĄval, Ă©s az idei mintĂĄt lĂĄtva nem valĂłszĂ­nƱ, hogy az AP csapatĂĄban is viszontlĂĄtjuk majd.

Defensive back

Casey Hayward Jr., Las Vegas Raiders

Úgy kezdte a szezont, hogy nem engedett elkapĂĄst, de Brissett Ă©s Herbert kicsit megfricskĂĄzta ezt a mutatĂłt. Persze panaszra Ă­gy sincs ok, mert 13 targetbƑl csak 5 elkapĂĄst engedett, abbĂłl is mindössze 39 yard jött össze. Nem hittem volna, hogy szĂĄmĂĄra van visszaĂșt 32 Ă©vesen, de egyelƑre Ășgy tƱnik.

Special Team

Evan McPherson, Cincinnati Bengals

Mert Ƒk is emberek! Voltak emlĂ©kezetesebb rĂșgĂĄsok, voltak olyan jĂĄtĂ©kosok, akik idĂ©n mĂ©g nem hibĂĄztak, de ĂșjonckĂ©nt volt kĂ©t meccset nyerƑ rĂșgĂĄsa is, igaz egy hibĂĄja is. Viszont neki csak 30-on tĂșli prĂłbĂĄlkozĂĄsai voltak, Ășgy egy kicsit nehezebb jĂł szĂĄmokat hozni.

Mitch Wishnowsky, San Francisco 49ers

17 puntjĂĄbĂłl 11-et is hĂșsz yardon belĂŒlre kĂŒldött, Ă©s nem igazĂĄn hagy esĂ©lyt a visszahordĂĄsokra, ĂĄtlagban 6 yardot szereznek a returnerek a 49ers puntjait követƑen.

Jamal Agnew, Jacksonville Jaguars

Ha valamire nem lehet panasz Jacksonville-ben a tragikus szezonkezdĂ©s ellenĂ©re, az a special team, amit egy az egyben elvisz Jamal Agnew a bĂĄmulatos visszahordĂĄsaival, mĂĄr kĂ©t TD-je is van ezekbƑl nĂ©gy meccs alatt.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

LegutĂłbbi hozzĂĄszĂłlĂĄsok

KözelgƑ cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 FƱzƑvel kifelĂ©!