Connect with us

Draft

Az egész beáldozva Tyreek Hillre – Dolphins draftértékelő

Azt már egy ideje lehetett tudni, hogy a Dolphins ebben az évben nem a draftról lesz erősebb, szinte az összes pickjüket elcserélték és ezzel az idei classt gyakorlatilag kihagyták. Így pedig nem a legegyszerűbb draftértékelőt írni hozzájuk.

Nézzük meg, pontosan miért nem voltak pickjei a csapatnak.

Pár pillanat erejéig két első körös pickkel is rendelkeztek 2022-re, azonban a Trey Lance csere után gyorsan adtak egyet az Eaglesnek, hogy a top6-ban maradjanak és kiválaszthassák Jaylen Waddle-t tavaly. A 49erstől kapott első körös cetlit pedig Tyreek Hillre áldozták be, és még egy második- és egy negyedik körös picket is küldtek idén a Chiefshez. A saját harmadik körös pickjüket még tavaly adták oda a Giantsnek, hogy felmozoghassanak a támadófalember Liam Eichenbergért, így az első három körben öt helyett csak egyszer választhattak, méghozzá a 102. helyen a 49erstől Trey Lance-ért kapott cetlivel.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

A harmadik napon ugyebár volt már szó a Kansas Citybe cserélt negyedik körös cetliről, de az ötödik köröst is elcserélték, méghozzá DeVante Parkerrel együtt a Patriotshoz (egy jövő évi harmadik körért cserébe). Emlékezzünk meg viszont arról, hogy egy negyedik kört bezsebeltek, mikor a Steelers odaadta azt a pickjét, hogy tavaly az ötödik körben választhasson. A hatodik köröst Baltimore-ba küldték Greg Manczért és egy hetedik körért, azonban a hetedik körből is boltoltak el cetliket, méghozzá a sajátot Aqib Talibért a Ramsbe, a Patriotstól megszerzettet a Panthershöz a Greg Little csere részeként. Végül két hetedik körös cetlije maradt a csapatnak, az említett Ravenstől visszakapott, illetve egy Titanstől visszakapott az Isaiah Wilson csere részeként.

Igen, ez így nagyon bonyolult. A lényeg, hogy konkrétan az összes saját pickjüket elcserélték az idei börzéről több részletben, de máshonnan azért szereztek választási jogokat: egy harmadik kört a 49erstől, egy negyedik kört a Steelerstől, illetve két hetedik kört a Ravenstől és a Titanstől. Ennyivel lehetett tehát gazdálkodni idén. És meglepő módon Chris Grier visszafogta magát és a draft alatt egyetlen egyet sem cserélt.

3/102 Channing Tindall, LB, Georgia

A Dolphinsnak szerencséje volt, hogy a csapatok eléggé hagyták a linebackereket csúszni (kivéve a Packers és a Jaguars), így még a 102. pickre is maradt bent olyan játékos, aki a konszenzus boardon a top80-ban kapott helyet (78.). Én mondjuk magasabbra tartottam Leo Chenalt, de nagyon más stílusú játékosok, így nem mondanám, hogy őt kellett volna húzni inkább. Tindall a bajnok Georgia brutálisan jó védelmében csak a harmadik legjobb linebacker volt, de így is ilyen magasan jegyezték – sokat elmond arról a defense-ről.

Tindall egy alulméretezett, vékony linebacker hosszú karokkal, aki hihetetlenül gyors. A felső 5%-ba tartozik a 40 yardos ideje, emellett a robbanékonyságot mérő gyakorlatoknál is ugyanilyen magasan végzett a combine-on. Oldalvonaltól oldalvonalig képes megcsinálni a játékokat, tényleg elit sebességgel rendelkezik – a kérdés az, hogy ez mire elég? Ugyanis ezen kívül azért olyan sok pozitív tulajdonsága nincs. Oké, nagyon jól blitzel, és egyébként a szereléseivel sincs probléma, de hiányzik az erő a játékából és atletikussága ellenére jelenleg nem jó coverage-ben. Az ösztönei nem elég jók tapasztalatlanságából is adódóan, előre nem tudja, mi fog történni, látnia kell, hogy támadhasson. Emellett elég kontrollálatlan a játéka. Az atletikussága viszont önmagában magas plafonnal ruházza fel, a harmadik kör végén ilyen projekteket szívesen draftol az ember.

4/125 Erik Ezukanma, WR, Texas Tech

Chukwuerika Ezukanma négycsillagos tehetség volt és Kliff Kingsburyhez írt alá a Texas Technél. Alapvetően egy jó felépítésű játékos, 50/50-es labdáknál hasznos, jól megy fel értük és a testkontrollja is kiváló. Ellenben az irányváltások nem az ő terepei és nehezen szakad el, ami Tua mellett nem a legjobb tulajdonság.

Nem tudom, mennyire volt szükség még egy elkapóra azután, hogy Jaylen Waddle-t tavaly az első körben draftolták, idén egy valag picket feladtak Tyreek Hillért és harmadik számúhoz mérten egész jól megfizették Cedric Wilsont is. Plusz ott van még Preston Williams, Trent Sherfield és Lynn Bowden, akik nyilván nem nagy nevek, de a top3 (és Mike Gesicki) mögött egyébként sem jut majd túl sok lehetőség bárkinek – a 4-5-6. számú posztra pedig pont jók lettek volna. Ha tele lett volna a Dolphins pickekkel, akkor kevésbé lenne bajom ezzel, de a négy pickből egyet ellőni a WR posztra szerintem erősen megkérdőjelezhető lépés (ráadásul azt sem mondhatjuk, hogy óriási BPA lett volna Ezukunma, hiszen 168. volt a konszenzus boardon).

7/224 Cameron Goode, Edge, California
7/247 Skyler Thompson, QB, Kansas State

Alapvetően nem szeretek hetedik körös pickeket kritizálni, mert itt már szinte mindegy, kit visznek el és ki lesz draftolatlan, de hogy ebből a négy pickből miért kellett egyet irányítóra ellőni, azt nem értem. A hamarosan 25 éves Thompson egy dual-threat irányító, szeret futni és tud is, meg egyébként a karja is jó, de nagyon pontatlan és nagyon hamar hagyja el a zsebet és indul meg futni. Szomorú történet vele kapcsolatban, hogy hat évesen egy év alatt vesztette el rákban nagyapját és édesanyját is.

Goode nem volt ott a combine-on, nem volt rajta a top300-as konszenzus boardon, így draftolatlannak várták, de végül a 7. körben elvitte a Dolphins. Egy 3-4-es OLB típusú játékos lehet, de a mérete és az ereje nem NFL-szintű, ellenben hajtós játékos, szóval special teamben lehet majd hasznos, ha megéli a keretszűkítést. Édesapja (James) egyébként 5. körös választott volt 1991-ben, nagybátyja (Don) pedig első körös 1974-ben.

Összegzés

Ha csak azt nézzük, hogy hány és milyen minőségű játékos érkezett, akkor nyilván a Dolphinsé az egyik legrosszabb draft class idén, hiszen a legkevesebb tőkével rendelkeztek az összes franchise közül. Azonban badarság lenne így értékelni, azt kell nézni, hogy az adott pickekből mit sikerült kihozni.

Tindall felől vannak kétségeim, hogy mennyire fog ő működni az NFL-ben, de értékben a harmadik végén abszolút rendben volt ez a pick. A két hetedik köröstől sokat nyilván nem lehet várni, értékelni is nehéz, de azért azt furcsállom, hogy minek kellett egy irányítót húzni. Ezzel párhuzamban pedig Ezukanma kiválasztása sem tetszett különösen, mert amit tud, azt a rosteren lévő Preston Williams jobban tudja egészségesen (talán Ezukanma használható futásoknál is, ennyi előnye van), és ha már nagyon muszáj lett volna, akkor is voltak bent WR-ek, akik jobban tetszettek.

Alapvetően a center posztot jó lett volna orvosolni, hogy ne Dieternek kelljen kezdenie, de a viszonylag biztosnak tekinthető opciók már kimentek, mire először sorra került volna a gárda, egyedül Zach Tom az, akivel be lehetett volna próbálkozni Ezukanma helyén a negyedikben. Azzal jobban tetszett volna azért a draftja a csapatnak.

Értékelés: C+

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!