Connect with us

Draft

Willis sem menti meg – Titans draftértékelő

A Titans talán az elmúlt napok legnagyobb meglepetéseit szolgáltatta számunkra. Nem feltétlenül az A.J. Brown trade miatt, de még csak nem is  Willis draftolása miatt. Hanem amiket képviselt ezekkel a tranzakciókkal. A tavalyi AFC első helyezettje ugyanis ezzel félig-meddig átadta a stafétát a jövőnek, pedig még lehetett volna puskapor a jelennek is.

Az első kör közepén egymás után robbantak a bombák, amikor Marquise Brown mellett A.J. Brownt is elcserélte a csapata. Ugyan voltak pletykák arra vonatkozóan, hogy a fiatal elkapó és a Titans között nem haladnak jól a tárgyalások, mégis derült égből villámcsapásként érte a közvéleményt, hogy a draft közepén egy első és egy harmadik körért az Eaglesbe küldték Vrabelék.

Nem igazán tudok napirendre térni afelett, hogy ez a Titansnek miért volt jó, még akkor sem, ha az éves 25 millió dolláros fizetés nem kevés, amit az Egalestől kapott a sztár WR. Ugyanakkor egyrészt a hírek szerint ennél valamivel kevesebbért is maradt volna Brown, csak a Titans nem akart 20 milliónál többet adni neki. Másrészt pedig ha van egy ligaszinten top5 elkapód és győzni akarsz, akkor márpedig megpróbálod megfizetni. A Titans úgy döntött, nem most akar győzni.

1/18 — Treylon Burks, WR, Arkansas

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

A Brownért kapott 1/18-as pickből aztán rögtön kényszerhelyzetbe is került a gárda, ugyanis nem maradt Woods mellett értékelhető WR a rosteren (már amennyiben őt annak tekintjük), ráadásul a drafton is kiment a legjobb fiatalok többsége. Adta magát a válasz, hogy az utolsó első körre projektált elkapót, Treylon Burkst kell választani.

Burks egyébként egy nagyon izgalmas kis játékos, egy igazi playmaker, aki az Arkansas egyetemen a csapatának az egyértelmű vezére volt támadófronton. Legyen szó screen passzról, mély átadásról vagy WR futásról, rá lehetett számítani és kezében a labdával életveszélyes. Ezekhez a tulajdonságokhoz pedig egy igazi WR1 testalkat is járul. Ami miatt aggódni lehet, hogy nem kifinomult az útvonalfutása, ezért Brown után nagy váltás lehet Tannehilnek (vagy Willisnek).

2/35 — Roger McCreary, CB, Auburn

Az első körben aztán a saját helyén nem választott a garda, ugyanis elboltolta ezt a picket és egy harmadik kört a Jetshez, a New York-iak ezért egy második, egy harmadik és egy ötödik kört adtak. Olyan szempontból érthető a lépés, hogy a Julio Jones csere miatt nem volt második köre a gárdának, ellenben az első kör végén még elég sok volt az instant kezdő tehetség.

A második körben így aztán Roger McCreary érkezett, aki elég kétes megítélést teremtett magának. Azt mindenki tudta róla, hogy ő egy igazi press man corner, aki ebben érzi igazán jól magát, ellenben hogy soha nem zónázott, az talán nem volt egyértelmű. Mindez azonban nem elég, ugyanis a karhossza az alsó két százalékban van historikusan, azaz ilyen rövid karokkal cornerek nem nagyon játszottak.

Ami miatt még nem igazán értem a döntést, hogy az elmúlt időszakban a Titans azért már invesztált a corner posztba magas pickeket, de ezek szerint nem bíznak valakiben. McCreary amúgy egy gyors, agresszív, hajlékony játékos, aki belemászik a képedbe és a fejedbe is, csak az a kérdés, hogy a rövid karjait mennyire használják majd ki.

3/69 — Nicholas Petit-Frere, OT, Ohio State

A következő választás egy tackle volt, ami mindig indokolható a Titansnél, de Lewan korára pillantva most különösen az. Petit-Frere egy jó fizikai adottságokkal megáldott (egyedül a karhossza nem ideális neki sem), viszonylag technikás játékos, ellenben egyensúlyproblémái vannak és a nagy meccseken szinte kivétel nélkül betlizett. Nem is különösebben atletikus, így elég kicsi az upside-ja, de a Titans rendszerébe legalább illik.

3/86 — Malik Willis, QB, Liberty

A kör igazán érdekes húzását azonban a második pickjére tartogatta a gárda (egy ötödik körrel feljebb is cserélt). Ugyanis Malik Willis zuhanórepülését ők állították meg a 86. pickkel. Ez egy nagyon érdekes, de nagyon racionális döntés is volt a csapattól. Willis, ahogy többször ejtettünk róla szót, nem egy hibátlan procpect. Pontatlan, nem jó a lábmunkája és nem is olvas NFL szinten igazán jól. Ellenben kimagaslóan mobilis, hipererős karja van és nagyon szívós játékos.

Tipikusan egy olyan prospect, aki miatt megéri kockáztatni, mert ha beválik, akkor nagyot nyersz vele. A rossz tulajdonságai egy része kijavítható, éppen ezért érti a média kevésbé, hogy miért csúszott ennyit. A Titans annyival volt könnyebb helyzetben mint a többi QB hiányos csapat, hogy ők tulajdonképpen nem adták fel a jövő évi irányítóhúzást a kiválasztásával, mivel azzal eleve nem számoltak Tannehill miatt.

Így most megadatott a csapat számára, hogy Willis kicsit tanuljon, szokja a légkört és megnézzék Tannehillel mire megy a csapat. Aztán ha nagyon félresiklik a vonat, akkor meg lehet nézni Willist. Nincs vesztenivaló.

4/131 — Hassan Haskins, RB, Michigan

Az utolsó napon aztán előbb jött egy futó, hogy tehermentesítse Henryt, bár az eddigi éveket elnézve ha nem sérül meg a sztárfutó, akkor nem sokat látjuk a pályán a többieket. Haskins egy igazi erőfutó, aki kiváló testfelépítéssel bír, csupa izom és ennek megfelelően is fut. Erőből, hegyen-völgyön át. Ellenben minden másban rossz. Nincs tapasztalata elkapóként, nem is tudja az útvonalakat, nem robbanékony és lassan vált irányt is. Jól hangzik? Nem.

4/143 — Chigoziem Okonkwo, TE, Maryland

A negyedik kör második húzásával aztán egy tight end érkezett, aki akár a kezdőért is harcban lehet idővel. Okonkwo egy fizikális, magas játékos, akinek a sebességével sincsenek gondok, ugyanis ő futotta a leggyorsabb 40 yardot a Combine-on ezen a poszton. Ellenben passzblokkolásban még tanulnia kell a dolgokat, nem jó a technikája és rosszul választ szögeket.

5/163 — Kyle Philips, WR, UCLA
6/204 — Theo Jackson, CB, Tennessee
6/219 — Chance Campbell, LB, Mississippi

Az utolsó három körben aztán még három választása volt a csapatnak, amelyből mindenképpen az elsőt kell kiemelni. Kyle Phillips az ötödik körben ugyanis már elég jó értéket jelent, az egyik legjobb útvonalfutó a rövid yardos szituációknál és rövid területen agilis, robbanékony. Kisebb mérete és kezei miatt azonban egyrészt kizárólag a slotba kényszerül, másrészt pedig drop-problémái is vannak.

Az utolsó két választással aztán két sokoldalú special teamer érkezett, Theo Jacksonnak van tapasztalata a slotban és safetyként is, Campbell pedig egy produktív gunner volt a csapatában. Meglepő lenne ha bármelyikük bejátszaná magát a kezdő rotáció közelébe.

Összességében a Titans draftja felemás számomra, főleg hogy az A.J. Brown cserével együtt kell értékelni, így pedig semmiképpen nem tud pozitívan hatni. Értem a koncepciót és értem, hogy a jövőre tekintenek, de mégis úgy érzem, hogy kettőt léptek hátra és nem tudjuk, mennyit léphetnek előre. Amennyiben Willis csak megközelíti azt a játékost, amit az optimistább jóslatok mondtak, akkor meg is van a draft legnagyobb nyertese. Addig azonban túl sok a kérdőjel.

Értékelés: C+

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!