Connect with us

Hír

A Cardinals már elkezdte tervezni a Kingsbury-éra utáni korszakot

A Cardinals csalódást keltő szezon van túl, hiszen az 1/3-as picket sikerült megszerezni egy nem túl veretes 4-13-as mérleggel. Ez pedig azt is jelenti, hogy nagy változások várhatóak a csapat háza táján, pedig szűk egy éve adtak hosszú távú szerződést a general manager Steve Keimnak és a főedző Kliff Kingsburynek is. Az NFL Media információi szerint azonban az egészségügye miatt a csapattól határozatlan időre távozó Keim várhatóan nem fog visszatérni, a háttérben pedig a vezetőség elkezdte előkészíteni a főedző-keresést, amíg gondolkodnak Kingsbury jövőjéről.

A liga figyelmeztette a csapatokat: ne váltogassák úgy a főedzőiket, mint az alsónadrágot

A liga nemrég figyelmeztette a tulajdonosokat, hogy próbáljanak meg türelmesek lenni a főedzőkkel, ugyanis az elmúlt 5 évben 800 millió dollárt kellett kifizetni a kirúgott főedzőknek és GM-eknek. Persze ez a fizetési sapkát nem terheli, így ha a tulajdonost nem zavarja, hogy egyszerre két-három főedzőt fizet, akkor simán meg lehet csinálni: amennyiben Kingsburyt kivágná most a Cardinals, úgy a becslések szerint olyan 20-25 millió dollárt kellene neki még kifizetni a következő években.

Szakmailag ugyanakkor érthető lenne a döntés, a fiatal főedző messze nem teljesített jól. Nem újította meg a ligát, a támadósora és úgy általában a csapata legjobb esetben a szezon elején volt csak képes minőségi játékra, a játékosaival (pl. Kyler Murray-vel) sem felhőtlen a viszonya, illetve a 28-37-1-es mérlegére sem lehet büszke.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!