Connect with us

Draft

Támogatói mock draft – a második kör

Ismét megrendezésre került a támogatói mock draftunk a Discord szerverünkön, most azonban nem podcast formában kerül közzétételre, hanem írásosan, így mindenki meg tudja indokolni a választását. Értékelés helyett most a kedvenc és legkevésbé tetsző pickjeimet szedem össze a cikk végén. 

Az első kört korábban közzétettük, azt ide kattintva olvashatjátok. A pickeket pedig ebben a táblázatban tudjátok gyorsan feleleveníteni:

1/1Carolina PanthersBryce YoungQBAlabama
1/2Houston TexansCJ StroudQBOhio State
1/3Minnesota VikingsAnthony RichardsonQBFlorida
1/4Tampa Bay BuccaneersWill LevisQBKentucky
1/5Seattle SeahawksWill AndersonEDAlabama
1/6Detroit LionsJalen CarterDIGeorgia
1/7Las Vegas RaidersDevon WitherspoonCBIllinois
1/8Atlanta FalconsJaxon Smith-NjigbaWROhio State
1/9Chicago BearsParis Johnson Jr.OTOhio State
1/10Philadelphia EaglesChristian GonzalezCBOregon
1/11Tennessee TitansPeter SkoronskiOTNorthwestern
1/12Houston TexansTyree WilsonEDTexas Tech
1/13New York JetsBroderick JonesOTGeorgia
1/14Cincinnati BengalsBijan RobinsonRBTexas
1/15Green Bay PackersLukas Van NessEDIowa
1/16Washington CommandersJoey Porter Jr.CBPenn State
1/17Jacksonville JaguarsDeonte BanksCBMaryland
1/18Detroit LionsDalton KincaidDIUtah
1/19Indianapolis ColtsQuentin JohnstonWRTCU
1/20Buffalo BillsJordan AddisonWRUSC
1/21Los Angeles ChargersMichael MayerTENotre Dame
1/22Baltimore RavensNolan SmithEDGeorgia
1/23Arizona CardinalsDarnell WrightOTTennessee
1/24Pittsburgh SteelersBrian BranchSAlabama
1/25New York GiantsMyles MurphyEDClemson
1/26Dallas CowboysO’Cyrus TorrenceGFlorida
1/27Pittsburgh SteelersBryan BreseeDIClemson
1/28New England PatriotsJulius BrentsCBKansas State
1/29New Orleans SaintsCalijah KanceyDIPittsburgh
1/30Las Vegas RaidersMazi SmithDIMichigan
1/31Kansas City ChiefsDarnell WashingtonTEGeorgia

És akkor jöjjön a második kör.

2/32 Seattle Seahawks (from PIT)
Zay Flowers
WR, Boston College

Seattle-i hagyomány a hátracsere, és szerintem ez a draftclass a 25-50 közötti range-ben a legmélyebb, így egyáltalán nem bántam egyik hátracserét sem. Felszedtem két extra 4. kört és egy harmadikat idénre, és így is lecsúszott hozzám a class talán 2-3. legjobb elkapója, aki inkább a slotban lesz használható a méretei miatt, de a nagy játék potenciál, az open field skillek és a ball tracking is a helyén van. Legrosszabb esetben is egy kiváló 3. számú célpont lesz Genónak, aki ráadásul ezen a helyen jó értéket is képvisel. Schneider és Caroll felbontja az első pezsgőt. (K.Adam)

2/33 Houston Texans
Steve Avila
G, TCU

Mindenképp az O-ba szeretnék húzni Stroud megsegítésére, főleg hogy lemaradtam JSN-ről, és edge lett a második választás. WR bőven nincs értéken, TE-nek jött Schultz. Avila egy remek csávó, teljes szezont letolt centerben és guardban is. Itt először center lenne, Quessenberrynél csak jobb lehet, Green kap még egy esélyt, de ha továbbra is ilyen ergya, akkor Avila mehet guardba is. Vele ez a fal bőven a jobbak között van, nagy segítség az újonc QB-nak. (hesta)

2/34 Arizona Cardinals
Adetomiwa Adebawore
DL, Northwestern

Eric Banks, L.J Collier, Jonathan Ledbetter, Kevin Strong, ők felelnek jelenleg a pass rushért Arizonában. Adebawore-ban is van kockázat, de annak ellenére, hogy sokat kell még fejleszteni, könnyen a legjobb edge lehet a csapatban. Atletikusságából és az adottságaiból kiindulva pedig határ a csillagos ég. (beastmode)

2/35 Indianapolis Colts
Dawand Jones
OT, Ohio State

Az elérhető játékosokat és a needet figyelembe véve húztam Jonest, az O lineba is bőven elfért az erősítés. Ha tackle-nek nem lesz alkalmas, vagy ha Smitht nem tudja kiszorítani, akkor guardnak bemozogva egyel beljebb védheti az irányítót. (Krisztián)

2/36 Los Angeles Rams
Cam Smith
CB, South Carolina

Donaldon kívűl 10 XFL játékosból áll a védelem, így mindenképp egy cornert vagy egy edge-et akartam, hogy az értékesebb posztokon legyen legalább egy kezdő szintű játékosom. Az elérhető edge-ek és CB-k közül nálam ő volt legelőrébb a boardon. (beastmode)

2/37 Seattle Seahawks (from DEN)
Joe Tippman
C, Wisconsin

Tavaly elkezdődött az offensive line helyrerakása Seattle-ben, amit idén folytatni kell. Ehhez illik a class talán legjobb centere, aki egy igazi fizikális freak, emellett azonban a lábmunkája és a mozgása is kiváló. A konditerem réme lesz az első naptól, és kelleni is fog a jó játék tőle, mert a csoport tele van elit belső védőfalemberekkel. A sérülései aggodalomra adhatnak okot, de a méretei és a képességei biztosan nem akadályozzák abban, hogy hosszú távra megoldást biztosítson a fal közepén. Schneider és Caroll felbontja a második üveg pezsgőt. (K.Adam)

2/38 Philadelphia Eagles (from LV)
Siaki Ika
DT, Baylor

Mivel fogynak az értékelhető belső védőfalemberek, ezért kissé kényszerpályára kerültem, lehet, hogy korainak tűnik itt a második kör elején, de a hátra csere nem úgy alakult, ahogy reméltem. (Selmeci Gyuri)

2/39 Carolina Panthers
BJ Ojulari
Edge, LSU

Gondolkoztam a WR picken, mert Youngnak kellene a segítség, de maradok a védőknél, mert a pass rusht is erősíteni kellene. Ojulari volt is a Panthersnél viziten és szerintem jól illene külső LB-ként a 3-4-es defense-be. (Szatya)

2/40 New Orleans Saints
Josh Downs
WR, North Carolina

Itt fordított a helyzet, mint a Panthersnél. A Saints mindig win nowban van és luxusnak tűnhet egy újabb WR pick a tavalyi után, de Downs tökéletesen illeszkedne a támadósorba és Carr is kapna egy király slot fegyvert sok yard after catch-csel. (Szatya)

2/41 Tennessee Titans
Hendon Hooker
QB, Tennessee

Bajban voltam, mert két játékosban gondolkodtam és a másik pont az a Downs volt, aki előttem ment ki, pedig jól kiegészíthette volna Burkst. Így mivel kihagyhatatlan tehetség már nem feltétlen maradt, 19-re lapot húzunk és jöjjön a QB. Willis sztem már most kuka, Tannehill pedig már a múlt, de arra még pont jó lehet, hogy tanítgassa az annyira már nem is fiatalt. QB fronton folyamatosan próbálkozni kell még akkor is, ha ez esetleg reacheket eredményez, de szerintem Hooker a karereje és mobilitása, pontossága miatt akár még passzolhat is a Titansbe. Még a millió red flagje (vénsége, sérülése, college offense miatti zsákbamacska mivolta) ellenére is. YOLO! (vicgeordie)

2/42 Green Bay Packers (from NYJ)
Sam LaPorta
TE, Iowa

Packers adja: Aaron Rodgers
Jets adja: 2/42 + 2024/2.

Eljött a második kör, itt már szabad a Packersnek értelmes dolgot csinálnia, ezért ki fogják választani Jordan Love legjobb jövőbeli barátját. A pozíciót nem nagyon kell magyarázni, a TE need ott fent a messzi hideg északon, Portás Samunak pedig megvan az a rutinja, hogy hogyan legyen kiemelkedő és biztos célpont akkor is, ha a tényezők körülötte nem a legbiztosabbak. Hosszú évekre megoldja a TE helyzetet Green Bay-ben. (Maetthy)

2/43 New York Jets
Luke Musgrave
TE, Oregon State

OL hellyel-közzel kész, AR12 kap egy újabb fegyvert, Wr-ek nem tetszettek, a védelembe ötletem se volt ezen a ponton kit húzhatnék, így nálam a legmagasabbra taksált skill jön. (lalosz)

2/44 Atlanta Falcons
Felix Anudike-Uzomah
Edge, Kansas State

Egy stabil alappal rendelkező kezdő szintű játékos, amire nagy szüksége van a Falconsnak. 2. körben sztem adja magát egy ilyen szintű játékos. (rodzsa)

2/45 Green Bay Packers
Jalin Hyatt
WR, Tennessee

Jelenleg 5 WR van a Packersnél, ebből egy darab slot, egy tavalyi 7. körös. Hozzá képest Hyatt abszolút előrelépés; azonnal effektív lesz abban a poziban, amit legjobban/egyedül ismer, ha véletlenül nem lenne tiszta LaPorta, akkor Love meg fogja találni labdákkal, és ő ezeket el is fogja kapni. Hatalmas needre érkezik, Love tesztelésére kötelező elem, és azt suttogják, hogy szeretik is őt Green Bay-ben. (Maetthy)

2/46 New England Patriots
Anton Harrison
OT, Oklahoma

Amikor Trent Brown számít a bal oldali tackle-ödnek, aki a tavalyi évben 8!!! sacket engedett a PFF szerint (holtversenyben az 5. legtöbb) és mellette 13 büntetésével vezette a ligát, akkor nem lennék nyugodt. Inkább visszateszem jobb oldalra, ahol 2021-ben szignifikánsan jobban játszott – próbálkozzon Riley Reiff kezdetésével inkább más, prémium cserének tökéletes lesz. Így viszont kell egy LT és kiviszem a class számomra utolsó kezdő potenciállal bíró játékosát a poszton Anton Harrison személyében, akinek a testi adottságok ellenére (kicsi kéz és karfesztávolság, alacsony testméret) alapvetően jól tud mind passzhoz, mind futáshoz blokkolni. Ha meg mégse menne kívül a játék az NFL-ben, akkor befelé lehet mozgatni, ahol szinte biztosan jó lesz. Csak a pozíciós edző minden meccs előtt tömje tele szőlőcukorral, hogy időben feldolgozza, ha stuntolnak a védők vagy érkezik a blitz az irányító felé. (Danika95)

2/47 Washington Commanders
Matthew Bergeron
OT, Syracuse

Sokat gondolkodtam TE picken ide, de akit szerettem volna korábban kiment, így maradt a támadófal. A baloldal kérdés nélkül Lenóé, a többi helyen azonban érdekesebb a helyzet. Ugyan jött guard posztra Nick Gates és a szélre Andrew Wylie, de ide azért el tudnék képzelni stabilabb embereket is. A jobb oldalon Sam Cosmi van, aki ugyan fiatal, de nem látom benne a hosszú távú megoldást. Ehhez a birgádhoz csatlakozhat Bergeron, aki megnyerheti magának (és szerintem meg is fogja) a jobboldali kezdő helyet, de ha esetleg nem válik be a szélen a guard helyén biztosra veszem, hogy stabil játékos lesz (a rövid karjai miatt egyébként is kérdéses a tackle pozíció, de én hiszek benne). (bajzatb)

2/48 Detroit Lions
Tank Dell
WR, Houston

Dell egy igazi mindenes szerintem. Mind slotban mind a szélen fel tud állni. Sok elkapás, sok yard, 2 évben is átlépte az 1000 yardot. Jameson Williams párjaként elég jó duót tudnának alkotni. (laccsi)

2/49 Pittsburgh Steelers
Trenton Simpson
LB, Clemson

Valakinek meg kellett tennie az első LB picket (és kiment az összes OT) Holcomb es Roberts nem megoldés igazábol rövid távon se, kell a stabilitás a pálya közepére. Ezzel folytatja a Steelers a régivágású védelmi központú építkezését. (ewzywv)

2/50 Indianapolis Colts (from TB)
Emmanuel Forbes
CB, Mississippi State

Gilmore távozásával elég nagy lyuk van a secondaryben is, mindenképpen ezt akartam orvosolni. Forbesból lehet egy ballhawk corner NFL szinten is. (Krisztián)

2/51 Miami Dolphins
Jahmyr Gibbs
RB, Alabama

Szívjon ki a hiányposzt, a szuperoffense-eké a jövő! (csak Tua agya bírja ki). (Thysoul)

2/52 TRADE New York Giants (from SEA)
Drew Sanders
LB, Arkansas

Felcsere, és LB, nem túl ideális, de a Giants LB sora nem rossz, hanem a legrosszabb, és annyi mindenkit vittek ki előlem, hogy inkább nem kockáztattam, hogy a maradék 2 LB is kimegy pont előttem. Offense-be továbbra sem húznék, Jones oldja csak meg. Corner jobb lett volna, de talán itt Sanders van jobb értéken. Nem túl szexi, de hát ebben a Giantsben mi az? (hesta)

2/53 Chicago Bears
Will McDonald
Edge, Iowa State

McDonald egy izgalmas játékos, bár még fejlesztésre szorul. Alulméretezett, de nem is azt várom tőle, hogy fizikálisan uralja a falat. A kivételes robbanékonyságával és gyorsaságával érdemes rápróbálni a 2. kör közepén. Lehet ennél nagyobb, de óvatosan kell eltalálni a fine linet aközött, hogy izmot pakoljak rá, de a gyorsasági előnyéből ne veszítsen sokat. (Gergő)

2/54 Los Angeles Chargers
Xavier Hutchinson
WR, Iowa State

Kell a WR és az első körben nem volt értéken jó. Nem Hutchinson lesz a következő JJ, de tavaly hozott 100 yardot mérkőzésenként, contested catch-ben elég jó számot hozott. És nem is az a gizda kis elkapó, akik idén sorakoztak a combine-on. (PaPa)

2/55 Detroit Lions
Kelee Ringo
CB, Georgia

Kedvelem Ringo játékát, nem egy top játékos szerintem, de ebbe a secondarybe nagyon illene. Első évében még csak kiegészítő szerepet szánnék neki, hadd szokja a nagyok játékát, aztán majd jövőre megmutathatja a benne rejlő potenciált. (laccsi)

2/56 Jacksonville Jaguars
Cody Mauch
OL, North Dakota State

Bár ránézésre jégkorongozónak tűnik, talán az utolsó OT, akiben lehet potenciál, hogy egy korrekt tackle-t lehessen kinevelni belőle. Tudom, hogy left tackle-t játszott utolsó évben, de előtte volt RT is. Szeretem azokat a játékosokat akik harapnak, persze ha van mivel. Azért is kell megpróbálni, mert ha nem jönne be a fal szélén, befelé tolva akár egy guard, vagy még adott esetben centerként is bevethető lesz. (Selmeci Gyuri)

2/57 Seattle Seahawks (from NYG)
Cory Trice Jr.
CB, Purdue

Hosszú, magas, atletikus, gyors rövid területen, jól használja a kezeit a LoS-nél, fordulékony és 40 yardon is korrekt időt futott. Korábbi safety, jó labdaérzékkel. 5 évig volt az egyetemen, 4 évig kezdő és nem túlkoros. Akkor miért van itt? 3 szezonját sem tudta befejezni sérülések miatt, és a technikáján lehet még dolgozni. De kiváló nyersanyag, akit az Isten is arra teremtett, hogy Pete Caroll rendszerében legyen corner. Lehet, hogy a harmadik körben is elérhető lett volna, de annyira séma fitnek tűnik, hogy nem tudtam kihagyni, illetve 50 és 75 között már nem annyira zavar, hogy korán lett kihúzva. (K.Adam)

2/58 Dallas Cowboys
Keeanu Benton
DL, Wisconsin

Az előző Dallas pick után lett egy nagyobb DT rush, így elvetettem az ötletet, hogy 2. kör első felébe felmenjek valakiért. Megvártam, kik maradnak bent az eredeti helyemen, akik közül kiválasztottam aki legjobban tetszett (Másik opció Gerwon Dexter lett volna). A döntést végül az erő és kézhasználat alapján hoztam meg. (Gergő)

2/59 Buffalo Bills
Jack Campbell
LB, Iowa

Nagyon sokáig vártam a csúszó tackle-öket (rád nézek Anton Harrison), de Mauch-kal az utolsó értéken levő is kiment, így a legkevésbé szexi, de legnagyobb need felé fordultam. Ez a húzás az első körben is indokolható lett volna és bár ott nem tetszene, itt abszolút értéken van a class egyik legjobb linebackere. Valaki kell, hogy betöltse a Tremaine Edmunds mögött maradt űrt és rövid úton vezérévé váljon a bölények védelmének. A Billsnek azonnali kezdők kellenek, ő pedig nagy valószínűséggel az lesz. (Matyi)

2/60 Cincinnati Bengals
Riley Moss
CB, Iowa

Minden OL aki a listámon volt kiment, így a secondary felé fordultam, ahol (majdnem) kivittek mindenkit előttem, felcserélni sehova nem tudtam, így kiviszem a személyes kedvencemet! (lalosz)

2/61 Chicago Bears
Tyrique Stevenson
CB, Miami

Ide az első jelöltem Ringo volt, de a Lions kivitte, sőt utána két másik CB is kiment előttem. Szerencsére maradt bent olyan, akit szívesen pickelek itt. Stevensonnak magas a padlója, és szerintem képes is lesz fejlődni. Jók a méretei, jó fejben, amivel meg fogja ütni a kezdő szintet. (Gergő)

2/62 Philadelphia Eagles
John Michael Schmitz
C, Minnesota

Hamarosan Kelce szögre akasztja a sisakot, kell mögé a tanítvány, aki tanulhat tőle, biztos vagyok benne, hogy Kelce jó mentora lesz. Futáshoz, passzjátékhoz egyformán tud segítséget nyújtani. Gondolni kell a jövőre is. (Selmeci Gyuri)

2/63 Kansas City Chiefs
Isaiah Foskey
Edge, Notre Dame

Egy unalmas pick a végére – a Chiefsnek kell ember a védőfal szélére, Foskey pedig nálam is, és a legtöbb boardon is itt a 2. kör végén van kb., szóval még értéken is van (pl. ha az Eagles elvinné itt, akkor az remek lenne). Srácnak jó méretei vannak, megfelelően atletikus, tapasztalata is van már, és akármi egyéb gondja van, a liga legjobb csapatában rendbe rakják / összeszedi magát. (Maetthy)

Kedvenc pickjeim

Seahawks – Zay Flowers: Egyrészt szerintem Flowers steal a második kör elején, már a Hawks 1/20-as pickjénél is rendben lenne, másrészt pedig tökéletesen illene a csapatba. A két szélső WR megvan, de régóta küzdenek a slot elkapó pozival, ami elég fontos eleme ennek a rendszernek.

Dolphins – Gibbs: Nem vagyok egy nagy Gibbs fan összességében, mert tackle-ök közt nem tudom mennyire lesz életképes, így mennyire tudna workhorse lenni, de ha valahol van erre esélye, akkor az épp a Dolphins, ahol széthúzzák a pályát és minél nagyobb területeket nyitnak meg.

Cowboys – Keeanu Benton: Nagy steal a második kör végén, ráadásul nagy hiányposztra is és nagyon is jól illeszkedne a rendszerbe. Talán a legjobb pick volt a második körben.

Mindegyik linebacker: Jack Campbell tökéletesen illene Matt Milano mellé a Billsbe, Drew Sanders szintén tökéletesen illene Wink Martindale rendszerébe a Giantsbe, illetve Simpson sem rossz a Steelersnél. Ezek szép húzások voltak itt a második körben.

Ezek voltak a kedvenceim, de azért volt még jó pár pick, ami tetszett fit szempontból vagy nagyon jó értéken született (Ojulari, Harrison, Forbes, Ringo például).

Ami legkevésbé tetszett

Az Eagles két pickje: Védőfalember kellett, szóval a poszt jó, csak Siaki Ika nem top40-es játékos, inkább harmadik kör közepe-vége. A helyén Adebawore vagy Benton is tetszett volna. A végén pedig ugyan John Michael Schmitz stealnek tekinthető, de az utóbbi két évben is draftolt centert az Eagles a második napon, így rá semmi szükség nem volt.

Lions – Tank Dell: A miniatűr Dellel kapcsolatban hatalmas kérdés, hogy meg tud-e élni ilyen méretekkel az NFL-ben, így szerintem nem is második körös tehetség, de még ha ki is viszi valaki, biztosan nem oda kellene, ahol már van egy kiváló slot elkapó Amon-Ra St. Brown személyében.

Chargers – Xavier Hutchinson: Az egyik bajom, hogy Hutchinsont nem gondolom második napos játékosnak, a másik, hogy a Chargersnek sebességre lenne szüksége, és az sincs meg benne igazán.

Bengals – Riley Moss: Tudom nagy az Iowa fan club a Discordon, de Moss korai a második körben. Ha már cornerbackek, nekem Cory Trice is korai itt, ellenben DJ Turner nem ment még ki, aki szerintem nagyon stabil második körös játékos, konkrétan a 35. a boardomon.

Pár megjegyzés: Adebawore szerintem egyértelműen belső falember lesz (persze a Cardinalshoz az is nagyon kell). Jalin Hyatt nem slot lesz, hanem szélső mélységi fegyver. Mauch biztosan nem lesz tackle (ettől még iOL-nek nem butaság a Jaguarshoz). 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!