Connect with us

Draft

Sok kicsi sokra megy? – Az idei WR class

Az utóbbi évek draftjai elkényeztettek minket elkapókkal: tavaly hatan is elkeltek a top20-ban és szinte mind nagyon jól mutatkozott be a profik közt, két éve jött Ja’Marr Chase, Jaylen Waddle és DeVonta Smith, három éve CeeDee Lamb, Justin Jefferson, Brandon Aiyuk és Tee Higgins. Azt gondolhattuk, hogy mostantól minden évben tele leszünk top elkapókkal, ez az új trend. Nos, az idei draft erre rácáfol. 

Idén mindössze egy elkapó van a classban, aki tényleg első körös értékelést kaphat a legtöbb csapattól, tehát minden évben elkelne az első körben. Jaxon Smith-Njigba (akiről külön is írtunk itt) az egyetlen, aki beférne mondjuk a tavalyi hatos közé is és nagyon meglepne, ha nem lenne belőle jó elkapó a profik közt (a plafonját nála is meg lehet kérdőjelezni, de a padlóját nehezen). Mögötte bőven van mennyiség az idei classban is, a minőség azonban már kérdésesebb.

Első kör vége – második kör eleje

Quentin Johnston, TCU
Zay Flowers, Boston College

Jordan Addison, USC
Jalin Hyatt, Tennessee

Johnstonról és Addisonról bővebben is írtunk már (előbbiről itt, utóbbiról itt), így most csak rövidebben. Johnstont nagyon nehezen tudom hová tenni, mert elvileg egy X elkapó felépítésével rendelkezik, de mégsem ilyen stílusban játszik, furcsa módon underneath útvonalakon elkapás utáni yardokkal keresi leginkább a kenyerét. Ha megtanulná kihasználni fizikai adottságait a szélen, akkor elit is lehetne, de ezt egyelőre nem látom benne. Addisonnal kapcsolatban én alacsonyabban vagyok a konszenzusnál, mert ugyan tényleg elit útvonalfutó, engem elijeszt a nagyon rossz méret-sebesség kombinációja, amivel abszolút a kivételek közé tartozik az elkapók közt. Ilyen vékonyan ennél jóval gyorsabbnak kellene lennie, hogy jó potenciált lássak benne, főleg a szélre.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!