Connect with us

Hír

Miért jó, ha van ügynököd?

 

 

Általában az emberek és a játékosok nem szeretik az ügynököket. Lehúznak, a te játékodból szeretnének ők is hasznot húzni és amúgy is csak azt érzed, hogy jobban meglennél nélkülük. Russell Okung most a saját bőrén tapasztalta meg, hogy jobb lett volna azért ha mégis van neki. Renningan tavaly megjósolta a forgatókönyvet, ezt érdemes előtte megtekinteni mindenkinek.

 

okung

 

Tavaly ugyanis szabadügynök volt és úgy határozott egyedül próbál szerencsét. Végül a Denver Broncos csapatával egyezett meg, de a jóval dörzsöltebb klub olyan szerződést íratott vele alá, amiben Okungnak nem sok köszönet volt. Elsőre mindenki elhűlve olvasta, hogy egy 5 éves 53 millió dolláros szerződést sikerült kialkudnia magának, de amint megjöttek a részletek, már mindenki tudta, hogy itt csak akkor járhat jók Okung, ha elképesztő szezont fut. Ugyanis az 5 éves szerződés inkább egy 1 éves szerződés volt, négy év plusz opcióval. A jó szezon nem jött össze, így most jókora szerencsére lesz szüksége. A tavalyi szerződését úgy kötötték meg, hogy az 53 milliónak, csak 5 milliója volt garantált az első évben, az is csak akkor, ha az edzőtáborok 90%-án részt vesz és ott lesz a rosteren az első héten. Ezt teljesítette, így az 5 milliót eltehette. A maradék részből azonban semmi nem volt garantált. Egy cent sem. Így a Broncos gond nélkül dönthetett úgy, hogy nem hívja le az opcióját, semmi dead money és kötelezettség nem maradt utána.

 

A bajokat tetőzi, hogy Okung így free agent lett, azaz újra kereshet csapatot. Ez azonban nem lesz egyszerű, mert sok jó tackle kerül ki idén a piacra, ő pedig nem élete szezonján van túl. Ráadásul ügynök nélkül két napos hátránnyal kezdheti meg a tárgyalást a csapatokkal, mivel az ügynökök a nyitás előtti tampering időszakban már rengeteg dolgot lezsírozhatnak. Ezek után Okung kétszer át fogja gondolni, hogy az a három százalék, amit egy ügynöknek kell kifizetnie a szerződései után, tényleg nem éri-e meg.

 

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!