Connect with us

Érdekességek

Ezeket az irányítókat segítik ki legjobban playmakerei

Sokszor mondjuk, hogy az alapstatisztikák nagyon megtévesztőek is tudnak lenni, így mindig érdemes megpróbálni figyelembe venni a kontextust is. A passer rating alapból nem egy rossz mutató, de sok esetben ez is félrevezető lehet.

 

Tegyük fel, hogy egy irányító megdob egy egyszerű screen passzt a saját 20 yardosán, majd a futó vagy elkapó végigcikázik a védelmen, például a támadófal remek blokkjainak köszönhetően és TD-t ér el. Mennyi köze van ehhez az irányítónak? Igazából nem sok, egy screent nem túl bonyolult feladat megdobni. Mégis egy 80 yardos passzolt TD-ként tűnik fel a statisztikai lapján.

 

 

Steve Palazzolo szedte össze egy tweetbe, hogy az utóbbi három évben melyik öt irányítónak volt a legjobb passer ratingje screen passzokon. Ugyebár ezt úgy is értelmezhetjük, hogy melyik irányítót segítették ki a legjobban playmakerei vagy maga a játékhívás és kinek dobták meg nagyon a statisztikáit a rajta kívül álló dolgok (kifejezetten screen passzokra korlátozva a kérdést). A lista pedig így néz ki:

 

  1. Kirk Cousins, 114,1-es passer rating
  2. Matt Ryan, 109,4-es passer rating
  3. Alex Smith, 107,8-as passer rating
  4. Marcus Mariota, 106,8-as passer rating
  5. Aaron Rodgers, 105,2.as passer rating

 

Cousinsnál Chris Thompson volt a legnagyobb segítség, Matt Ryannél is a futók leginkább, illetve még a tavalyi évet nem nézve Kyle Shanahan kreatív játékhívásai, a Chiefs is elég sok screen játékot használt Alex Smith alatt, tavaly leginkább Kareem Hunt és Tyreek Hill közreműködésével.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!