Connect with us

Összefoglaló

Elúszó szezonok és revans a Minneapolis Miracle-ért

 

A forduló egyik leginkább várt meccse a tavalyi NFC Divisional Round visszavágója volt, ami nem is okozott csalódást. A többi csapat ha nem is magabiztosan, de hozta a kötelezőt, amivel ellenfelük szezonjára alighanem pontot tettek.

 

Saints – Vikings 30-20

 

Kifejezetten kemény meccset láttunk, a két csapat a tavalyi playoff után újra találkozott. A Saints támadósora hozta a kötelezőt, feltett egy jó védelem ellen 23 pontot, kihasználva a Vikings hibáit, és ugyan nem mutattak fel semmi extrát, vigyáztak a labdára és ez elég volt a győzelemhez. Jól látni, hogy mennyire jól tudott építeni Sean Payton csapata a Vikings kritikus pillanatokban történő két fumble-jére és a büntetéseikre a védelemben, hogy Brees 120 yardot passzolt összesen a meccsen, kezdőként 13 éve nem volt ilyen nála. A védelemből Davenport és Jordan emelkedett ki, folyamatosan Cousins arcában voltak, a secondary viszont képtelen volt megfogni a Thielen-Diggs kettőst, akik megint sorra csinálták a csodaelkapásokat rajtuk.

 

 

A Vikes kompetitíven játszott, viszont irgalmatlan hibákat követtek el a támadóoldalon és a védők között egyaránt. Cousins egyik passzát Diggs hibájából hordták vissza hat pontért, és Diggs és Thielen is elvesztett egy-egy labdát, amiből a Saints 14 pontot tett fel a táblára, lényegében megnyerve a játékot. A védelem megérdemli a tapsot, központi játékosok kimaradásával is 300 yard alatt tartották a Saintset, viszont nem tudtak stabilan nyomást helyezni Breesre, és persze megint jöttek a fájó büntetések. A 17 pontos hátrány túl mélnyek bizonyult a csapat számára, és a fontos pillanatokban fellépő Saints stabilan elöl tudott így maradni.

 

Browns – Steelers 18-33

 

Az első negyed alapján még azt lehetett hinni, hogy ez egy szoros meccs lesz, és Haley bosszúgyőzelemmel vezeti tovább a Browns támadósorát. De a megzakkant Hue Jackson megint összehozta a vereséget, pedig Mayfield tényleg kitett magáért. A fal előtte folyamatosan összeomlott a Steelers és főleg Dupree hatására, a futójáték pedig nem működött, így csak esetlegesen tudtak haladni előre. A védelmet a Steelers felőrölte, James Conner és Antonio Brown úgy cicázott velük, ahogy csak akart, a véleményes első negyed után pedig a pass rusht is megfogták szinte teljesen.

 

 

A Steelers a második negyedben lényegében Antonio Brownnal megverte a Brownst, érezni lehetett, hogy ha ilyen elkapásokat engednek, mint neki, akkor sok esély nincs. James Connert mindenképp ki kell emelni, egészen elképesztő a játéka, kecsesen mozog futás közben, és komolyan használják elkapásokhoz is, 5-7 yardos biztonsági megoldásként a legtöbb esetben. Egymaga fel tud őrölni gyengébb védelmeket, és mivel a Steelers védelme is jobb napot fogott ki, volt is lehetősége futni bőven, előnyből játszva pedig brutális mennyiségű labdát kapott.

 

Eagles – Jaguars 24-18

 

Megtört Blake Bortles londoni diadalmenete, egy nyerhető meccsen veszített újra a Jaguars. A vereséggel Jacksonville-ben elúszni látszik a szezon, az Eaglesnek pedig ideje lenne összekapnia magát, mert ez a teljesítmény közel sem biztos, hogy elég lesz a rájátszáshoz.

 

A mérkőzést a Jaguars kezdte jobban, vagy legalábbis 3-0-ra sikerült megnyernie az első negyedet. Ez első sorban Carson Wentznek köszönhető, aki 35. meccsén a 30. fumble-jét vétette, idén pedig már hat meccsen hétnél jár, amiből ráadásul ötöt el is veszített a csapat. Volt még egy INT-je is a meccsen, de összességében jól játszott, lábon is veszélyes volt, annak ellenére menedzselte jól a támadósort (286 yard, 3 TD, 1 INT, 70 százalékos passzpontosság), hogy Lane Johnson és Jason Peters is hiányzott a meccs nagy részén, illetve Jason Kelce sem volt 100 százalékos a támadósorban.

 

 

Az Eagles védelme is hozta a kötelezőt, bár sok extrát nem mutattak és látványosan nem tudtak mit kezdeni a Jaguars egyetlen potens fegyverével, Blake Bortles futásaival. Mondjuk nem is kellett, mert ezen kívül szinte semmit nem tudott felmutatni a kvázi hazai offense, bár a negyedik negyedben még így megfordíthatták volna a mérkőzést, ha Bortles kicsit pontosabb, vagy ha véletlenül már pontos, akkor az elkapói nem szerencsétlenkedik el a lehetőséget.

 

Az Eaglesnek nagyon kellett ez a győzelem, így továbbra is csak egy győzelem a különbség közte és a csoportot vezető Redskins között. A Jaguars pedig lassan lemondhat a rájátszásról, 3-5 után nagyon nehéz lesz felállni, jelenleg pont olyan jó a csapat mérlege, mint a Coltsnak.

 

(renningan)

 

Redskins – Giants 20-13

 

Ha nem is volt magas színvonalú, de legalább érdekes volt a Redskins New York-i vendégjátéka, és lassan tényleg komolyan kell venni a Washingtont, ráadásul Alex Smith-szel.

 

 

Ha a csapatok mérlegét nézzük, egyelőre a Redskins megnyerte a Cousins-Smith cserét, 5-2-vel vezeti a csoportját. Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy Smith speciel semmit nem csinált ezen a meccsen, 32 passzkísérletből (20 lett jó) mindössze 178 yardra és egy TD-re volt képes, de legalább nem adta el a labdát. A védelem viszont jó volt, Adrian Peterson pedig átment rézbőrű Jézusba:

 

[quote]26 futásból 149 yardot és egy TD-t szerzett, illetve volt egy elkapása is hét yardért és egy hatpontosért, tehát ezen a meccsen ő maga volt a Redskins offense.[/quote]

 

A Giantsnél is volt jó teljesítmény, Odell Beckham 8 elkapásból 136 yardot szerzett, illetve Saquon Barkley 111 total yardot ért el, rajtuk kívül azonban senki nem tudott igazán hozzátenni a meccshez. Eli Manning megint gyengén játszott, 316 yard mellé csak egy TD-je volt, mellette viszont kétszer eladta a labdát, a támadófal semmihez nem tudott blokkolni, a védelem pedig futás ellen meg volt lőve (mily meglepő). Ennél mélyebbre már nehéz süllyedni.

 

(renningan)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!