Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #11

Számomra ez az idei év legkiszámíthatatlanabb fordulója. Rengeteg olyan meccs lesz, ami teljesen kétesélyes és bármi megtörténhet. Úgyhogy nagyon fun vasárnap este vár ránk!

 

A Kandalló Kézműves Pub műsorán

Houston Texans @ Washington Redskins 19.00, GamePass

Két csoportelső találkozik a fővárosban, amire azért borzasztóan nehéz tippelni, hiszen nem lehet megjósolni, ki szerzi meg a vezetést. Mondjuk most hogy leírtam, lehet nem is jó ötlet ezt a meccset adni a Kandallóban, hiszen az első negyedben el fog dőlni a győztes kiléte… Na jó viccelek, reméljük megszakad a sorozat és lehet izgulni.

A Redskins az utóbbi két meccsén egészen abszurd 992 yardot engedett, miközben csak 30 pontot szereztek két gyenge védelem ellen. Nem túl jó előjelek, főleg hogy Watték lakmározhatnak a sérülésekkel tizedelt támadófal ellen, ráadásul a texasiak a 6-győzelmes sorozatuk alatt a második legjobbak az ellenfelek megállításában – csak 15,1%-ban engedtek TD-t az ellenfeleknek. Az erőviszonyok és matchup alapján a Texansnak kellene itt nyernie, de hát a múlt héti 500 yard és 3 pont teljesítmény után én már bármit el tudok képzelni és annak teljes ellenkezőjét is…

Philadelphia Eagles @ New Orleans Saints 22.25, SportTv

Triple Coverage podcastünkben azt mondtam, hogy ebben a két dologban bízhat az Eagles:

  • most először underdogok a szezonban, talán ez kellett, hogy motiváltak legyenek
  • Brandon Marshall még sosem játszott a rájátszásban és ha tényleg átok ül rajta, akkor a Saints gyors lejtmenetbe fog kapcsolni.

Ezen kívül egyébként nem látom, hogyan nyerhetnének a sasok. A secondaryjük romokban, a futók ellen nem tudnak védekezni passzjátékban, a Cowboys ellen még a futást sem tudták fogni, a Saints pedig a támadójáték minden aspektusában elképesztő. Egyszerűen nem látom, hogyan tudják megfogni Breeséket. Ráadásul jó eséllyel hátrányból kell majd játszaniuk, ugyanis idén összesen 21 pontot szereztek az első negyedben, ami ligautolsó mutató. Az egy szerencséje az Eaglesnek az, hogy a Saints defense abban nagyon jó, amiben az Eagles borzasztó, így a futójátékot nem is kell erőltetni, lehet passzolni. Persze az elég esélytelennek tűnik, hogy az Eagles egy pisztolypárbajban nyerni tudna.

Sunday Night Football

Minnesota Vikings @ Chicago Bears 02.20, SportTv

Számomra a vasárnap legjobban várt meccse az éjjeli rangadó. Két egészen kiváló védelem lesz a pályán. Mindkét egység top5 engedett yardokban, szerzett sackekben, a Bears ezen felül még első interceptionökben és engedett pontokban, második kierőszakolt fumble-ökben és első DVOA mutatóban is. Tegyük hozzá, hogy könnyebb volt a sorsolásuk, de akkor is.

És hogy kinek van a jobb támadósora? Irányítója egyértelműen a Vikingsnak, azonban a Bears offense jobban működik idén összességében. Szerintem a különbséget az fogja jelenteni, hogy a macik front7-je jobban szét fogja tudni zilálni a Vikings támadófalát, mint fordítva.

A többiek

Cincinnati Bengals @Baltimore Ravens 19.00

Könnyen lehet, hogy Lamar Jackson fog kezdeni a Ravensben (ha tippelnem kéne péntek dél körül, a cikk írásakor, így lesz), ez pedig igazán megdobja a várakozási és élvezhetőségi faktort az én szememben, hisz én nagyon kíváncsi vagyok, mit tudnak kihozni belőle full-time irányítóként.

Nem is lehetne jobb ellenfelet találni a debütálásra, a Bengals védelem ugyanis borzasztó, és ezen hirtelen a védőkoordinátor kirúgása sem feltétlen segít. A Bengals az egyetlen csapat a ligában, amelyik idegenben és otthon is 30 pont felett enged az ellenfeleknek átlagban.

Dallas Cowboys @ Atlanta Falcons 19.00

A Falcons minden bizonnyal nem olyan rossz, mint múlt héten láttuk őket, a Cowboys pedig minden bizonnyal nem olyan jó, mint múlt héten láttuk őket, szóval jöhet a korrekció. Érdekes kontraszt a két csapat közt, hogy a Falcons gyorsan akar átmenni a pályán, míg a ‘Boys inkább lassítani akarja a játékot, illetve hogy egy jó támadósor egy jó védelemmel néz szembe, egy rossz támadósor pedig egy rossz védelemmel – ahová mondjuk Deion Jones visszatér, kíváncsi leszek, mennyit dob ez rajtuk, mert ha Elliott most is vadul tud futkosni, akkor kikapnak.

A Falcons egy más csapat otthon, hiszen hazai pályán 56%-ban szereznek pontot támadásaikból (4. legjobb), idegenben csak 35,7%-ban (17.).

Tampa Bay Buccaneers @ New York Giants 19.00

A Buccaneers meccsein átlagban 70 pont születik – a legtöbb a ligában -, ha idegenbe utaznak. Mindeközben a Giants otthon nm igazán tud játszani, csak 10,9%-ban szerez TD-t a támadásaiból, ami a második legrosszabb a ligában. Szóval ezek alapján simán nyernie kéne a Bucsnak, de hát a múlt heti 500 yard és 3 pont teljesítmény után én már bármit el tudok képzelni és annak teljes ellenkezőjét is…

Pittsburgh Steelers @ Jacksonville Jaguars 19.00

Év elején azt hittük, ez egy hatalmas összecsapás lesz, hát most kevésbé. A Jaguars nagy csalódás és míg a támadóktól ez persze várható volt, a védelem sem domináns, így pedig nem sok esélyük lehet a felpörgött Steelers ellen, ahol a támadók jó játékára lehetett számítani, de a védelem is fellépett, így pedig komoly contendereknek tűnnek.

Tennessee Titans @ Indianapolis Colts 19.00

Nem tudom volt-e már olyan Titans-Colts az életemben, amit kifejezetten vártam, de ez most az. Mariota egyre jobban mutat az offense-ben és állítólag eljutott arra a pontra, hogy végre megmondja edzőjének, ha valami nem tetszik és ez előre viszi a dolgokat a csapatnál. A Titans két hatalmas győzelmen van túl, de tartok attól, hogy most le fognak ülni és elfogy a drukk, ami megvolt az utóbbi két hétben.

Luck egyébként is mumusa a titánoknak, karrierje során sosem kapott ki tőlük, 9-0 a mérlege. Ez a Colts pedig nagyon jól néz ki most. Luckot nem lehet sackelni – négy meccse nem vitték földre, 2014 óta rekord a ligában -, Reich zseniálisan rakta össze az offense sémát, Luck parádézik – 3+ TD hat egymást követő meccsen, 2007 óra rekord a ligában. Nem lepne meg, ha a Colts jövőre odaérne a rájátszásra.

Carolina Panthers @ Detroit Lions 19.00

A Panthers egy megsemmisítő vereségből érkezik, így talán extra motiváltak is lehetnek az extra pihenés mellé. A Lionsnek pedig nem nagyon megy semmi mostanság, a támadósoruk kiábrándító és pár héttel ezelőtt még a futójáték legalább ment, de már az sem, és úgy összességében rossz nézni Jim Bob Cooter idei irányítása alatt Staffordot. Nem tudom mi változott pontosan az idei évre a támadósor körül, de nem igazán pozitív a változás.

Denver Broncos @ Los Angeles Chargers 22.05

Nagyon fura nekem ez a Broncos. Egész szorosan tudják tartani a meccseiket a nagyobb csapatok ellen is, de nyerni nem tudnak. D úgy igazából nem is nézem ki belőlük. A Chargers támadóoldalon elég jól muzsikál, a passz- és a futójáték is megy, de valahogy mindig a nagy játékokkal haladnak előre. A futójátékuk most is sikeres lehet, nekem viszont a nagy kérdésem velük kapcsolatban – és ez még nem fog kiderülni pár hétig -, hogy a védelmük valójában mennyire jó. Bosa nagyot dobhat rajtuk a szezon végére.

Oakland Raiders @ Arizona Cardinals 22.05

A Raiders a Giants győzelmével most már teljes pole pozícióba került az 1/1 kapcsán – ha a Giants nem nyert volna, akkor sorsoláserősséggel valószínűleg átvették volna a vezetést -, és nem is hiszem, hogy elvesztenék az első helyet. A Cardinalsnál pedig fejlődés tapasztalható Byron Leftwich támadókoordinátor vezetésével, végre logikusan használják például David Johnsont. Ez lesz az első meccs Josh Rosen profi karrierjében, ahol alig lesz nyomás alatt, miközben a túloldalon Chandler Jones meg fogja enni reggelire Kolton Millert.

Bold predictions

rowi: 3 éve a Saints-Giants meccsen 101 pont született (52-49). Most a Rams-Chiefsen is meglesz legalább a 100. (Az under/over határ 63 körül van.)

alatriste: 15+ ponttal veri az Eagles a Saintset, és lépnek vissza a PO térképre

alatriste2: Luckot az elmúlt 4 meccsen nem sackelték. Most 5+ sacket fog engedni az OL

katonadani: Chandler Jones beállítja az egy meccsen szerzett sackek rekordját (7).

katonadani2: Lamar Jackson túlszárnyalja Joe Flacco idei legjobb teljesítményét (passzolt+futott) yardokban (384), TD-kben (3) és passer ratingben (121,7) is.

Szerkesztői tippverseny állása:

  1. löfli (97-51)
  2. g495sr (96-52)
  3. gabokocka (94-54)
  4. kronikk (92-56)
  5. jarred (91-57)
  6. renningan (91-57)
  7. KGYM (91-57)
  8. kerekisti (90-58)
  9. alatriste (90-58)
  10. katonadani (89-59)
  11. balentin (88-60)
  12. rowi (87-61)
  13. leonidasz (87-61)
  14. drip (86-62)
  15. chester (75-73)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!