Connect with us

Összefoglaló

Kiütések hete

panthers_week13

 

Veretlen maradt a Panthers, tovább hasít a Cardinals és a Bengals, fontos győzelmet aratott a Steelers, a Seahawks pedig egyre ijesztőbb.

 

New Orleans Saints – Carolina Panthers 38-41

 

A Párducok megőrizték a veretlenségüket, de ez most nagyon kevésen múlt, avagy az idegenbeli csoportmeccsek mindig trükkösek. Ha van meccs, amit érdemes visszanézni erről a hétről akkor az ez, fordulatos, az utolsó percekig izgalmas rangadót játszottak a csapatok a Superdome-ban. A Carolina a tenisz Serena Slamjéhez hasonlóan (aki megcsinálta a Grand Slamet, de nem egy naptári évben) veretlen maradt egy teljes alapszakaszban, ez volt ugyanis a 16. győzelmük zsinórban.

 

1., Azzal a lendülettel, ahogy a Patriots és Brady esik vissza, úgy lesz egyre komolyabb MVP esélyes Cam Newton. Ezúttal 5 touchdown passzt osztott ki, a negyedik negyedben pedig kétszer is hátrányban kellett támadássorozatot vezetnie, mindkettő TD-vel ért véget.

A Panthers a 9. csapat a Super Bowl érában, akik 12-0-val kezdtek, a korábbi 8-ból 6-an bejutottak a Super bowlba, és 4-en nyertek is. Továbbá a Carolina az első csapat amelyik egyrészt már biztosította a helyét a rájátszásban, másrészt az első csapat amelyik háromszor egymás után megnyerte az NFC South-t.

 

2., A Saintsen nem sokat segített a defensive coordinator csere, továbbra is a liga legrosszabb egységei között vannak, annak ellenére, hogy az első félidőben három labdát is szereztek (1 INT, 2 fumble). A tegnapi öttel együtt már 35 passzolt TD-t engedtek idén, az NFL-rekord 40. Ugyanakkor ahogy azt már korábban megírtuk, a Saints védelme történelmet írt.

 

3., Greg Olsen clutch:

 

TD-passz nem jutott neki a héten, de ezzel az utolsó, szinte a földről felszedett labdával megmentette a mérkőzést és a veretlenséget is.  

 

Pittsburgh Steelers – Indianapolis Colts 45-10  

 

… és akkor itt elkezdődnek a kiütések. Másfél negyed átszunyókálása (Colts 10-6) után a Steelers csapatrészei a labda mindkét oldalán felébredtek, és szép módszeresen földbe döngölték az Indyt. Két interception amott, Brown 118 yd, 2 TD, Bryant 114 yd, TD, Williams 26/134, Big Ben 4 TD, 0 INT, 0 sack emitt. Csak azt nem értem, hogy:

1., ez nem fájt?

2., hogy lehet a meccs vége előtt hazamenni, főleg akkor ha a saját csapatom épp kiüti az ellenfelét?

3., a legjobb elkapómat 38-10-nél 4 perccel a vége előtt biztos a legokosabb dolog odaállítani egy visszahordásra?

A Steelers szezonja a következő két meccsen múlik (@CIN, DEN), de nagyobb szavakat használva az egész AFC sorrendjét is meghatározhatja majd ez a két mérkőzés. A Coltsnál a Texans és a Jags vereségével semmi sincs veszve, a Miamin kívül már csak csoportmeccsek várnak rájuk.  

 

San Diego Chargers – Denver Broncos 3-17  

 

Egy negyed és más semmi. A Broncos az első támadásából touchdownt, majd az első negyed legvégén Danny Trevathan pick sixet szerzett, 14-0.

 

 

A második játékrészben még egy-egy mezőnygólra azért futotta a csapatoktól, de a második félidőben 0 pont esett. Osweiler pont annyit hoz ebbe a csapatba amennyi kell, az elit védelem mellé pontosan őrá van szüksége Kubiaknak és a rendszerének, és ha nem kell a rájátszásban a Patriotshoz látogatni, még nagy dolgok is történhetnek velük idén.

 

Minnesota Vikings – Seattle Seahawks 7-38

 

A Seahawks offense továbbra is ultimate módban játszik, Russell Wilson pedig az utóbbi 3 hétben a liga legjobb irányítója: 11 TD, 0 INT, de most futott egy hatpontost is. A mérkőzésen az volt a legárulkodóbb jelenetsor, amikor a harmadik negyed végén előbb Wilson 53 yardos TD-futását holding miatt visszafújták, majd a következő játékban kiosztott egy TD-passzt Baldwinnak. Seattle-i szemmel nézve van támadófal, Rawls megint 100 yd fölött zárt, az elkapók – főleg Baldwin és Lockett – állandóan szabadon vannak, a 3rd down mutató pedig 9/13. Eközben a védelem 125 total yardon tartotta a hazaiakat (idei csúcs az NFL-ben), Petersont pedig 8 futásból 18 yardon. A Minnesota pontjai Cordarrelle Patterson 101 yardos kickoff returnjének köszönhetők. A Seattle megint a szezon második felére vált ijesztővé.

Ez az ember egyszerűen nem ér

St. Louis Rams – Arizona Cardinals 3-27

 

Újabb végtelenül sima meccsen a Rams D egy darabig még meccsben tartotta a csapatot, de a teljesen diszfunkcionális offense-zel reménytelen volt meglepetést okozni. A Cardinals szép fokozatosan bedarálta ellenfelét, akiknél úgy látszik idén jó posztról esnek ki emberek. Chris Johnson és Ellington sérülése után ugyanis még mindig tudnak két jó futót (David Johnson 22/99, Kerwynn Williams 6/59 TD) forgatni a pályán. Fitzgerald már most átlépte az 1000 yardos határt elkapások terén, sőt a karrierje során is 1000 elkapással rendelkezik, ezzel az örökranglista 10. helyén áll Hines Warddal holtversenyben.

A második kiemelés Palmeréknek majdnem biztos (az első hely messze, a harmadik még messzebb), Jeff Fisher viszont elkezdhet aggódni az állásáért.

 

Cleveland Browns – Cincinnati Bengals 3-37

 

A vártnál is simább meccsen Daltonék azt csináltak a Brownsszal, amit csak akartak, percekig sem volt izgalmas az „Ohioi Csata”. Dalton lett a második irányító (Peyton Manning) az NFL történetében, aki az első 5 idényében is legalább 3000 yardot passzolt. Ez nem tűnik különösebben nagy számnak, főleg az utóbbi évek passz statisztikái alapján, de a logikusan szóba jöhető jelölteknek (pl. Brady, Favre, Marino, Montana, Eli Manning, Flacco, Roethlisberger, Brees, Matt Ryan, Rodgers, Stafford, Palmer) valahol mindig elcsúszott ez, Lucknak például idén. A következőkben egyébként többeknek is összejöhet ugyanez, Newtonnak például jövő héten (203 yd hiányzik), Wilsonnak és Tannehillnek pedig jövőre. A Bengalsnak 10-2-vel matematikailag még semmi sem biztos, a Pats vereségével viszont hirtelen megnőtt az esélyük a bye weekre, de akár a home-field is elérhető.

 

Miami Dolphins – Baltimore Ravens 15-13

 

Két 4-7-tel álló csapat rettenetes meccset játszott egymással, és Schaub szokásos picksixén, és két jól játszó futón (Lamar Miller 20/113, Javorius Allen 17/63 futva + 12/107 TD elkapva) kívül semmi kiemelendő nem történt. Tannehill mint győztes QB a következő sort tudja felmutatni: 9/19, 86 (!!) yd, TD.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!