Connect with us

Összefoglaló

Megcsúszott összefoglalók

New York Jets – New York Giants 23-20 O.T.

 

Mindkét fél számára fontos volt a rájátszás szempontjából ez a városi rangadó. Ennek megfelelően szoros mérkőzést vívtak a felek, amit csak a hosszabbításban tudott a Jets behúzni. A Giants offense nem tudott mit kezdeni a Revist nélkülöző védelemmel, az egész mérkőzésen egy hat pontost sikerült elérniük, de egy nagyszerű 80 yardos punt return TD-vel még a speciális egység is kisegítette Manningéket. Ennek ellenére összesen 20 pontot szereztek, mindet a második negyedben. 

 

Fitzmagic ezzel ellentétben lassan, de biztosan gyűjtögette a pontokat, nem kevesebb mint 50 passzt eresztett el a mérkőzésen, utoljára ennyi passzkisérlettel 2000-ben tudott nyerni a Jets. Brandon Marshall remekül asszisztált Fitzpatricknek, 13 passzból 12-t elkapott (92,3%), 131 yardot szorgoskodott össze és ő szerezte a hosszabbítást érő TD-t is.

 

Utoljára 1993-ban sikerült a Jetsnek legyőznie a városi rivális gárdát, akkor még Phil Simms irányította az óriásokat, és Mariah Carey Dreamlover című száma állt a slágerlisták élén. A Jets ezzel a győzelemmel továbbra is eséllyel pályázik az egyik wild card helyre, míg a Giants továbbra is szenved a többi NFC East csapattal együtt.

 

Atlanta Falcons – Tampa Bay Buccaneers 19-23

 

Zsinórban 5. vereségét szedte össze a teljesen kipukkadó Atlanta, ezzel most egálra hozták a szebb reményekkel kecsegtető szezonjukat. Ráadásul ezt a mérkőzést sikerült valami elképesztően röhejes módon elveszteni, 2:45-el a vége előtt 3 ponttal mentek, mikor a Bucs 3rd&19-es szituációt oldott meg. Nem is akárhogyan, Jamies Winston maga futotta meg a first downt, miután mindenki azt hitte, leért már a térde.

https://vine.co/v/i7i0ti5YQDY

 

Az elmúlt 10 évben csupán két irányító tudott harmadik kísérletnél ekkora távolságot megfutni a negyedik negyedben. 1,5 percük még így is maradt, hogy egy TD-vel pontot tegyenek a mérkőzés végére, de Ryan eladta a labdát, ezzel megpecsételte a Falcons sorsát. Annyi örömük lehet, hogy Julio Jones újabb mérföldkövet tudhat magamögött, a második játékos lett a liga történelmében, aki 12 mérkőzés alatt abszolválta a 100 elkapást. A másik Marvin Harrison, aki 2002-ben 143 elkapást jegyzett a szezonban, ezzel rekordtartó, a Falcons 11-ese jó eséllyel letaszíthatja a trónról az alapszakasz végén.

 

San Francisco 49ers – Chicago Bears 26-20 O.T.

 

Gyakorlatilag tét nélküli meccsen hosszabbításban villant a 49ers, ami elég volt a győzelemhez. Blaine Gabbert ezzel a mérkőzéssel vélhetően beütötte az utolsó szöget Kaepernick koporsójába. Az hagyján, hogy 44 yardos futott TD-jével mentette hosszabbításra a mérkőzést, de ott kiosztott egy 71 yardos átadást Torrey Smithnek, amivel a 49ers behúzta ezt a találkozót. Ezt a két momentumot leszámítva elég nyögvenyelős mérkőzés volt ez, főleg a 49ers oldaláról, nem igazán akartak azok a támadások működni. Gabbert a rendes játékidőben 125 passzolt yardig jutott csupán, a running backek meg együtt nem jutottak 50 yard fölé. A csapat legeredményesebb futója is Gabbert volt a maga 75 yardjával. A Bears ennél egy fokkal eredményesebben támadott, s bár Cutler alig érte el a 200 yardot és TD passza sem volt, de legalább Forte és Langford is szépen termelte a yardokat, ketten együtt 143 yardot tettek a közösbe.

 

Jacksonville Jaguars – Tennessee Titans 39-42

 

Ezúton is üdvözlöm a két csapatot, ugyanis bejött a boldom a pontgazdag mérkőzésüknek hála. Kemény kettővel több pont született mint a Panthers – Saints meccsen, ezzel ez lett a forduló legtöbb pontot hozó találkozója. Érdekesség, hogy mezőnygól nem volt a találkozón, az összes pont TD-ből született, a 3 pont különbséget az extra pontok értékesítésének hatékonysága adta. A Jaguars ugyanis kettőt is kihagyott plusz egy kétpontos kisérletet is, ez döntött a Titans javára. Bortles 5 TD passzt kiosztott (ebből 4-et blitz alatt, idén ennyi TD passzt blitz játékok ellen egy mérkőzésen csak Brady és Newton tudott kiosztani), a Jaguars támadásai főleg a passzokra épültek, a Titansnál ennél nagyobb volt az egyensúly a passzok és a futások között. Maga Mariota is bemutatott egy nem akármilyen 87 yardos TD futást, emellé 3 TD passzt is kiosztott, egyértelműen vezére volt a Titansnek. Ez a 87 yardos scramble idén eddig a leghosszabb, a második meglepetésre Alex Smith 49 yardos futása a nyolcadik hétről.

Tipikus Baguars:

 

Houston Texans – Buffalo Bills 21-30

 

Brian Hoyer vette fel a kesztyűt a Bills futójátékával eredménytelenül ezen a mérkőzésen. A Bills futói 187 yardot tettek meg a földön és ebből 152 yard született az első kontakt előtt. A sors furcsa fintora, hogy a Bills ott csapott le a legkeményebben ahol a Texans eddig remekelt. A Houston 4 győzelmet számláló szériájában ugyanis mérkőzésenként mindössze 40,3 yardot engedett futásokból az első kontakt előtt. A remeklő futójáték mellé Taylor annyit tett hozzá, ami feltétlen szükséges, nem volt nagyon bonyolult elképzelés a passzjátékokra: Dobd fel Watkinsra. Viszont ez oly annyira bejött, hogy Watkins két olyan passzt is lehúzott, ami legalább 40 yardot szállt a levegőben, összesen 109 yardot és 1 TD-t szerzett a fiatal elkapó ezeknek hála. Texans oldaláról annyi öröm lehet a vereség ellenére, hogy Hopkins már most megdöntötte Andre Johnson egy szezonban elkapott TD rekordját a Texans színeiben. Watt viszont semmit sem tudott kezdeni a Bills támadóflával, sackje és QB hitje sem volt, rookie éve óta először.

 

Kansas City Chiefs – Oakland Raiders 34-20

 

A Raiders mindent megtett ezen a mérkőzésen, hogy a Chiefs Houston nélkül is győzni tudjon, és a küldetést sikerrel végre is hajtották. Hiába vesztett el két fumble-t is a Chiefs, Carr tett róla, hogy a turnover mutató ne feléjük billenjen, három alkalommal is eladta a labdát. Kész csoda, hogy csak két fumble végződött a támadás jogának átadásával, ugyanis mindkét csapat 3 alkalommal köhögte fel a labdát. Alex Smith újfent nem vállalta magát túl, összesen 162 yardot jutott a game manager QB-k archetípusa, de vigyázott a labdára és két TD átadást is kiosztott, mindkettőt Jeremy Maclin kapta. Ezt a mérkőzést az Oakland úgy tudta elveszteni, hogy az egész Chiefs támadósor 232 yardot ért el, 11-szer szabálytalankodtak, 2-szer eladták a labdát… Just Raiders…

 

 

Philadelphia Eagles – New England Patriots 35-28

 

Komolyan nem értem ezt az Eaglest, két meccsen bekapnak 45 pontot, majd megverik az AFC egyik éllovasát, ráadásul annak saját otthonában. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem a Bradford féle támadóalakulat volt ennyivel látványosabban jobb Bradyéknél, hanem a speciális egységük ütötte ki a Patriotsot. Visszavittek egy blokkolt puntot (Goode, 24 yard) punt visszahordásból is csináltak egy TD-t (Sproles 83 yard) és mellé a védelem is hozzátette a maga hatpontosát (Jenkins 99 yard INT return TD) és már is megvolt a W betű. Belichick valószínűleg azóta már a teljes speciális egységet felhúzta a egy lámpavasra Bostonban. 1993 óta nem engedett a Patriots 35 pontot zsinórban egy ellenfelének sem úgy, hogy nem tudott rá válaszolni. Mondjuk nem csoda, hogy ilyen TD-k után teljesen sokkot kaptak, 2009 óta nem volt blokkolt puntból kapott TD-jük, 2006 óta nem kaptak punt return TD-t, és Bradynek nem épp rövid karrierje alatt nem volt még ilyen hosszú INT return TD-je. Most mindezt egyszerre kapták a nyakukba. A Patriots fanok egyetlen öröme az lehetett, hogy 2001 óta először láthatták Bradyt elkapás közben, akkor egy 23 yardos elkapást jegyzett a Miami ellen, most egy 36 yardossal örvendeztette meg a szurkolóit.

 

Dallas Cowboys – Washington Redskins 19-16
Az NFC Eastet tényleg senki nem akarja megnyerni, itt lett volna a lehetőség, hogy a tartalék irányítóval felálló Boyz ellenében hazai pályán egy kis előnyt szerezzen a Redskins, de nem tudtak vele élni. Borzasztó töredezett mérkőzés volt ez, ahol a negyedik negyedig szinte semmit nem értek el a támadóalakulatok. Az első három játékrészben mindössze 2-2 mezőnygólt bírtak felmutatni a csapatok, valamint az utolsó másodpercekben is egy FG döntötte el a mérkőzést a Dallas javára, 9 másodperccel a vége előtt 54-ről Bailey nem hibázott. A Dallas számára a releváns haladást a play action játékok hozták meg, de sajnos későn kezdték ezeket alkalmazni. Negyedik negyedben 5 play action játékból haladtak 85 yardot, ami magába foglalja Dez Bryant 42 yardos elkapását, amivel megágyaztak a negyedik negyed közepén az egyenlítést érő mezőnygólnak. Ezen mérkőzés után 5-7-es mérleggel áll az Eagles, Giants, Redskins duó és 4-8-cal a Cowboys. Itt még bármi lehet, idén ez a csoport lesz a tavalyi NFC South ahonnan könnyen negatív mutatóval is be lehet majd kerülni a rájátszásba, viszont a csoport győztesen kívül mindenki más lemondhat a januári szereplésről. D-Jax punt returnje jól jellemzi az egész NFC Eastet.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!