Connect with us

Draft

Elkezdtünk tankolni, aztán jött Rosen – Dolphins draftértékelő

A Dolphinsról azt gondoltuk, hogy tankol. És ez így is volt, talán még most is így van szervezetileg. Azonban szinte az ölükbe hullott Josh Rosen, aki ezen változtathat – persze nem lesz könnyű dolga.

1/13 Christian Wilkins, DT, Clemson
3/78 Michael Dieter, G, Wisconsin
5/151 Andrew van Ginkel, LB, Wisconsin
6/202 Isaiah Prince, OT, Ohio State
7/233 Chandler Fox, FB, Auburn
7/234 Myles Gaskin, RB, Washington

1. nap – Christian Wilkins (DT)

Wilkins talán a legkedvencebb prospectem volt az egész classban. Imádtam a hozzáállását, a karakterét, a személyiségét, a vezéregyéniségét – és persze a játéka sem semmi. Sokoldalú defensive tackle, aki elsősorban belülről végez pusztítást, de akár a szélre is fel lehet állítani bizonyos szituációkban – ez elég egyedi tulajdonság. Erős, hajlékony, gyorsan indul el a line of scrimmage-ről, aktívak a kezei és nem csak első próbálkozásra tud nyerni. Techikailag képzett, sebességből és erőből is képes nyerni. Rövid karjai és lassú counter move-jai lehetnek negatívumok elsősorban nála, de a Dolphins kapott egy nagyon magas padlóval rendelkező játékost, aki meghatározó alak lesz nem csak a pályán, hanem azon kívül is.

Egy újjáépülő csapatba nem igazán tudtam volna jobb játékost elképzelni 1/13-on.

2. nap – Michael Dieter (G) és Josh Rosen (QB)

Kezdjük Rosennel. A Dolphinsról ugyebár tudtuk, hogy kvázi tankol és a jövő évi QB classra készül. Betáraztak jövő évi pickekkel, a roster elég ramaty állapotban, de jövőre jöhet Tua – gondoltuk a draft második napjáig. Aztán jött a zsenialitás. Előbb a 48. picket odaadták a Saintsnek az idei 2/62-ért és egy jövő évi második körért, majd ezt a 2/62-t és egy jövő évi 5. köröset odaadtak a Cardinalsnak Rosenért. Egy tavalyi 1/10-es irányítót megszereztek egy ötödik körös pickért és a második körös választási joguk egy évvel való eltolásáért. Ez gyönyörű. Nagy kérdés viszont, hogy mi lesz jövőre.

Jelenleg a roster pocsék, van olyan rossz, mint a tavalyi Cardinals keret – az ezdői stáb persze lehet jobb Miamiban. Így Rosennek elég nehéz dolga lesz megváltani a világot és megmutatni, mit is tud és miért volt 1/10-es egy évvel ezelőtt. A Dolphins szemszögéből persze nincs ezzel óriási probléma. Ha Rosen jól teljesít, akkor megvan a franchise irányító és a jövő évi pickekkel lehet köré csapatot építeni. Ha Rosennek idén sem megy rossz kerettel, akkor még mindig lehet draftolni Tuát és el lehet adni Rosent vagy megtartani olcsón cserének. A Dolphins nem veszíthet, egy ilyen tehetséges irányítót pedig ilyen olcsón megszerezni óriási lépés volt.

És akkor térjünk át a valódi választásra, Dieterre. Wilkinshez hasonlóan ő is egy magas padlóval rendelkező játékos, 10+ meccsnyi tapasztalata van center, guard és tackle poszton is, négy éven át volt kezdő a Wisconsin csapatában, ahonnan elég sok jó támadófalember jött már a profik közé. Az NFL-ben a szélen nem állná meg a helyét, de mindhárom belső poszton el lehet képzelni. Nem atletikus, de egy “telefonfülkényi” méretű helyen megállja a helyét, a futójátékban pedig könnyedén mozgat embereket. Nagy hiányposztra jön, az újjáépítéshez a falakat kell elsősorban erősíteni, elég jó pick volt ez is a Dolphinstól.

3. nap – Andrew van Ginkel (LB), Isaiah Prince (OT), Chandler Fox (FB) és Myles Gaskin (RB)

Van Ginkelnek még sokat kell fejlődnie, eleinte főleg a speciális egységben kaphat szerepet, de nem lenne meglepő, ha az év előrehaladtával Brian Flores hasznát venné a sokoldalú sémájában bizonyos szituációkban ilyen hibrid OLB/Edge defenderként, linebacker posztról blitzelve például. Kisebb termetű játékos, de jól szerel, gyors, kemény, nagyot üt, potenciál van benne harmadik napos játékosként és sokoldalúan lehet őt használni, ami biztosan plusz pont volt Floresnél.

Prince csapatkapitány volt a Buckeyesnál és három éven át kezdett jobb oldali tackle poszton, edzésen ráadásul Nick Bosával kellett farkasszemet néznie. Ezek mind pozitív tulajdonságok a hatalmas termetű tackle-nél, aki versenyezhet a kezdő RT posztért a frissen igazolt Jordan Millsszel, habár ez inkább a Dolphins támadófalának kritikája. Prince-nek sokat kell javulnia pass protectionben és futásblokkolásban is, a lábmunkája nem jó és az egyensúlya sem megfelelő, magasan tartja magát. Hosszú távon inkább cserének tudom elképzelni, nem gondolom olyan jó játékosnak, de a locker roomra ő is pozitív hatással lesz.

Cox fullbackként van listázva, de játszott ő futót, elkapót és tight endet is, úgyhogy ő leginkább egy ilyen “megteszem, amit kérsz tőlem” srác, sok helyen be lehet vetni. Valószínűleg ő látja majd el a James Develin szerepkört a Dolphinsban, amit hoz magával a patriotsos stáb. Gaskin zsinórban négy éven át futott 1200 yard felett az egyetemen és elnézve a Dolphins depth chartját futó poszton, simán kaphat szerepet újoncként is. A hetedik körben nagy fogás, robbanékony, labdabiztos, jó kezekkel megáldott running back.

Összességében

A Dolphins kerete a legrosszabb szerintem jelenleg az NFL-ben, rengeteg volt a draft előtt a hiányposzt és nyilvánvaló volt, hogy nem lehet mindet befoltozni. Chris Grier és stábja azonban szerzett valószínűleg három kezdőt, plusz a fullback Coxot, akire szintén sok szerep hárulhat. Okosan belülről kezdte az építkezést a miami gárda és a falakat próbálta megerősíteni. Wilkins és Dieter jó választások voltak a line of scrimmage köré, a Rosen trade pedig zseniális az extra második körös begyűjtésével együtt. Ráadásul a harmadik napon is olyan játékosokat szereztek, akik számíthatnak játékidőre már újoncként – ami persze részben a jelenlegi keret szegénységi bizonyítványa is.

A Dolphinsnak már most van 12 pickje a jövő évi draftra (jósolt kompenzációs pickekkel együtt), az első- és ötödik körön kívül mindenhol kétszer választhat majd a csapat a különböző cseréknek köszönhetően. Nagyon jól előkészítették a következő évi robbantást, legyen szó akár egy új irányítóról, akár a hiányposztok betöltéséről.

Értékelés: A-

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!