Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #16

Ne feledjétek, már ma, azaz szombaton megkezdődik a forduló, ráadásul emberi időben! 

A szombati felhozatal

Houston Texans @ Tampa Bay Buccaneers 19.00

Kiváló előétel lesz ez a mérkőzés az egész hétvégére. Szórakoztató lesz már csak a két csapat stílusából adódóan is, sok passzt, sok pontot fogunk látni, hiszen mindkét irányító sokat és hosszan dobál, és mindkét secondary elég problémás. Simán kinézek itt egy meglepetést és több Bucs tippre is számítottam, még a két top elkapó nélkül is, mert jó ez a Tampa, a Texansnak pedig ugyan nagyon kell a meccs, de hihetetlenül inkonzisztens a gárda hétről hétre, így könnyen lehet, hogy rossz arcukat mutatják most. Elképesztő statisztika egyébként, de ne kezdjen örülni a Texans-tábor, ha Winston az első drive-ban interceptiont dob, mert az ilyen meccseken 4-1 a mérlege idén. Úgy tűnik ő ettől indul be igazán.

Buffalo Bills @ New England Patriots 22.30

A Bills mindössze háromszor tudta megverni a Patriotsot 2004 (!) óta – ebből kettő Foxborough-ban volt egyébként -, a mostaninál jobb esélyük pedig nem volt az utóbbi időben a buffalóiaknak. McDermott alatt jól tartották magukat legtöbbször, idén sem voltak messze, és most sem értem, hogy miért 6,5 pontos favorit a Pats. Látták Vegasban ezt a támadósort? Brady konkrétan az utóbbi öt fordulóban a legrosszabb irányító pontosságot és YPA-t tekintve is (minimum 100 passz), ami nyilván nem egyedül az ő hibája, de a lényeg, hogy nagyon rosszul néz ki az offense, és sokáig mondták a szurkolók, hogy majd a szezon végére beindul, hát annak itt lenne már az ideje.

És valószínűtlen, hogy épp most indulna be a passzjáték, hiszen a Billsnek kiváló a secondaryje, ráadásul Edelman is sérült, ami nagyon meglátszik a játékán. Így esetleg a futásokra lehetne alapozni, de az sem megy a Patriotsnak, és az ellen is tud nagyot menni a Bills, szóval nehéz lesz pontot szerezni. Ez persze a túloldalra is igaz, a Patriots majd teletölti a boxot, hogy megállítsa a futást, a szélen Gilmore ellen nem lesz senkinek kerenivalója, Jonathan Jones kiválásával viszont a slotban Cole Beasley lehet a Bills legerősebb fegyvere a meccsen és neki lehet a legjobb napja akár az összes támadó közül is.

Nagy védőcsata lesz kevés ponttal, a Bills offense-t kicsit jobbnak tartom a Patriotsénál, azonban a védelmeknél pont fordított a helyzet, így kiváló mérkőzés vár ránk.

Los Angeles Rams @ San Francisco 49ers 02.15

A Ramst múlt héten szétszedte a Cowboys a line of scrimmage környékén, erre pedig a 49ers is képes lehet. A Rams le tud hozni jó meccseket és borzalmasakat is, a múlt heti csúnyaság miatt akár egy jó is kijöhet most (idén két nagy verésből jól álltak már fel), de a 9ers egyértelműen jobb csapat jelenleg, a védelem szerintem minimumon fogja tudni tartani a futójátékot és zsebből való passzolásra kényszeríti majd Goffot, amiből nem jöhet ki jól. A 9ers offense jobban muzsikál, mint a két csapat korábbi mérkőzésén, Shanahannek pedig elég jó a mérlege Wade Phillips vezette védelmek ellen.

A Kandalló Pub műsorán

New Orleans Saints @ Tennessee Titans 19.00

Ha szombaton esetleg kikapna a Texans, akkor a Titans még nagyobb elánnal jöhetne erre a találkozóra, hiszen akkor ismét élne a remény a csoportelsőségre. Ha nyer a Texans, akkor kicsit kisebb lehet a motiváció, mert akkor már nem saját kezében a sorsa a csapatnak, a Steelersnek buknia kellene egyet. A Saintsnek is fontos a találkozó, hiszen például egy Packers-botlással meglenne a pihenőhét.

Sokpontos meccs lesz, mindkét oldalon bombaformában van az offense, és a védelmek nem tudják majd felvenni a versenyt. A Saintsnél Rankins és Davenport hiánya fájó lehet, hiszen Derrick Henryt nehéz lesz nélkülük megállítani. Mindeközben Michael Thomasnak már most meglehet az elkapásrekord, az pedig a playoffra akár fontos kérdés is lehet, hogy a Saints offense hogyan teljesít szabad ég alatt – Brees ebben a naptári évben mindössze egy teljes meccset játszott le nyitott stadionban.

Dallas Cowboys @ Philadelphia Eagles 22.25

Dak Prescott sérülése a legnagyobb kérdőjel jelenleg a szinte mindent eldöntő meccs kapcsán, ugyanis elég aggasztó infókat árultak el a játékostársak (Elliott, Cooper), amik alapján tényleg azt gondolhatjuk, hogy közel sem 100%-os az irányító, ez pedig limitálhatja a támadósort például option játékoknál. Persze ha minden rendben van, akkor illene szétszednie Cooperrel az Eagles secondaryt, amennyiben az megint nem akarja felvenni a versenyt – az Eagles nem játszott idén még olyan meccset (szeptember óta legalábbis biztosan nem), ahol minden csapatrésze jól játszott volna.

A Sasoknak egyébként nem jó matchup a Cowboys – nem véletlen nyertek az utóbbi időben elég sokat a dallasiak az egymás elleni csörték során -, hiszen a csapat egyik legnagyobb erősségét, a védőfalat semlegesíti a Cowboys jó támadófala, így pedig a secondary is sokkal sebezhetőbb. A túloldalon az offense ilyen elkapóbrigáddal nem tudja tartani a tempót alapesetben, habár ez a dallasi védelem sem mutat olyan jól, mint mondjuk tavaly, és az Eagles is mintha talált volna valamit offense oldalon a Sanders-Scott-Ertz-Goedert-Ward ötössel, ami persze továbbra sem épp világverő, de legalább már használható.

Ha az Eaglesnek sikerül folyamatosan hosszú és sikeres drive-okat vezetnie (10+ playes pontszerző támadásokból 8 is összejött az utóbbi 3 meccsen), illetve meg tudja fogni Elliottot a földön (ilyenkor valahogy nem klappol rendesen az egész offense), akkor lehet esélye, de egyébként egyértelműen a Cowboysnál van a fölény a pályán – ezt valamennyire ellensúlyozhatja az Eagles jobb edzői stábja, de szerintem így is nagy favorit a ‘Boys.

Tank bowlok

Cincinnati Bengals @ Miami Dolphins 19.00

New York Giants @ Washington Redskins 19.00

Kivételesen egyben kezelek két meccset, ez a kettő ugyanis felforgathatja a top5-öt a drafton, hiszen a négy legrosszabb mérlegű csapat egymás ellen játszik. A Bengalsnak egy vereség elég a következő két találkozón az 1/1 és Joe Burrow bebiztosításához, az 1/2 és Chase Young azonban nem tudni, kinél köt ki. Jelenleg a Giantsé a pick, így Gettlemanék “kontrollálják a sorsukat” ilyen szempontból.

Mivel nagy különbség nincs a gárdák közt, így az fog dönteni vasárnap, hogy ki akarja jobban a győzelmet. Erre meg tippeljen magabiztosan az, akinek két anyja van.

Red Zone

Pittsburgh Steelers @ New York Jets 19.00

Nem lesz sok pont és yardmennyiség a találkozón, hiszen a Watt-Heyward-Dupree trió darabokra fogja szedni a Jets támadófalát és ezzel együtt megbénítja a teljes támadósort is, a túloldalon pedig még mindig Duck irányít, a Steelers offense nagyon gyenge, ráadásul itt még a futásra sem alapozhat a visszatérő Connerrel, mert a Jets védelme abban kiváló.

Carolina Panthers @ Indianapolis Colts 19.00

A Panthers 5-3-mal kezdett és hatot bukott zsinórban, a Colts pedig 5-2-vel kezdett és hétből hatot bukott, szóval rossz formában lévő gárdák találkoznak. A Panthersnél irányítót is cseréltek, így bemutatkozhat a harmadik körös Will Grier, aki az előszezonban nagyon rosszul mutatott, de miatta mindenképp érdemes belekukkantani a mérkőzésbe. Egyébként pedig a Coltsnak szét kell tudnia futni ezt a védelmet és be kellene tudnia húzni a találkozót.

Baltimore Ravens @ Cleveland Browns 19.00

A minden meccsen kezdő irányítók közül Lamar Jacksonnak a legjobb (112,8), Baker Mayfieldnek pedig a legrosszabb (78,7) a passer ratingje a ligában, ez mindössze az 5. ilyen összecsapás lesz 1990 óta a 10. forduló után – az eddigi négyet a legjobb mutatóval rendelkező irányító nyerte, ráadásul aztán az MVP-címet is hazavitte. Nehéz elhinni, de az előző mérkőzésüket a Browns simán behúzta, ezt most ismét nehéz elképzelni.

Jacksonville Jaguars @ Atlanta Falcons 19.00

Múlt héten mindkét gárda a Bay Areában fordított nagyot az utolsó percekben, úgy tűnik mindkét csapat küzd még valamiért. Az biztos, hogy mindkét főedző az állásáért harcol, de úgy tűnik, hogy a játékosok ezt Atlantában jobban szeretnék, mint Jacksonville-ben.

Oakland Raiders @ Los Angeles Chargers 22.05

A Raidersnek van jelenleg a negyedik legrosszabb pontkülönbsége a ligában (-112), mindössze a Dolphins, a Bengals és a Redskins rosszabb a Fosztogatóknál, ezt pedig nem teszik ki az ablakba – a pontkülönbség egyébként jobb indikátora egy csapat erősségének, mint a mérleg. A Chargersnek mindeközben pozitív a pntkülönbsége (+9), viszont a Bengalsszal holtversenyben a legrosszabb a turnover mutatója, nagyban ennek is köszönhető az 5-9-es mérleg. Ez lesz a Chargers utolsó meccse a 27 ezer férőhelyes labdarúgó stadionjában, de vajon ez lesz-e Philip Rivers utolsó hazai meccse a csapat színeiben?

Detroit Lions @ Denver Broncos 22.05

Idén csak egy meccs volt eddig, ahol többségben lettek volna a Broncos tippjeink (be is jött), így a konszenzus tippsor elég sokat elmond a Lions jelenlegi állapotáról. A mérkőzést egyedül leginkább Drew Lock miatt érdemes megnézni, kíváncsi vagyok, mire megy egy borzasztó passzvédelem ellen – ha nem lesz jó meccse, az azért nem fog jól mutatni. A Dolphins győzelmével egyébként a Lions felugrana a top3-ba a draftsorrendben, szóval a Lions szurkolóinak is van miért szorítani a héten.

Arizona Cardinals @ Seattle Seahawks 22.25

Szoros lesz, mert a Seahawks nem tud sima meccset játszani. Fun lesz, mert a Cardinals egy szórakoztató csapat jó offense-szel és borzasztó védelemmel. A Seahawks pedig nyerni fog, mert fontos neki az első kiemeléshez. Amit egyébként Wilsonék a valaha volt legalacsonyabb pontkülönbséggel érhetnek el, hiszen a rekord +46 (1985 Raiders), a Hawksé pedig jelenleg +26.

Sunday Night Football

Kansas City Chiefs @ Chicago Bears

Év elején ez azért elég jó kis párosításnak tűnt. A tavalyi legjobb támadósor a legjobb védelem ellen, mester vs tanítványa az edzőknél, harmadéves irányítók egymással szemben (ahol a messze rosszabbat jóval magasabban húzták), szóval tetszetős választás volt ez az NBC stábjának vasárnap estére, most mégsem olyan magas az izgatottság-faktorunk, hiszen a Bears már lemondott a rájátszásról és egyébként is csalódást keltő szezont produkált. A Chiefsnél pedig nagyon nézni fogják a szombati Patriots meccset, mert ha ott a Bills nyer, akkor a Főnökök kezében van a pihenőhét.

Szerkesztőségi tippverseny

  1. kronikk (144-80)
  2. katonadani (142-82)
  3. leonidasz (141-83)
  4. rowi (139-85)
  5. KGYM (139-85)
  6. renningan (136-88)
  7. g485sr (136-88)
  8. jarred (135-89)
  9. löfli (135-89)
  10. balentin (131-93)
  11. kerekisti (131-93)
  12. chester (130-94)
  13. alatriste (129-95)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!