Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #15

A szezon végéhez közeledve egyre több az érdektelen meccs, azonban már jönnek az élet-halál harcok is! 

A Kandalló Pub műsorán

Houston Texans @ Tennessee Titans 19.00 SportTV

Megnézhetjük az AFC South fiatal sztárirányítóját… és Deshaun Watsont. A Titans robog Tannehillel, és most sem lehet majd megállítani az utóbbi hetek egyik legjobb irányítóját és támadósorát, ugyanis a Texans védelme elég cudarul néz ki, főleg a secondary. Sok pontot tehetnek fel Tannehillék, hiszen övék a legjobb red zone offense a ligában, míg a Texansé az egyik legrosszabb red zone defense, ráadásul hosszú játékoknál is hasonló a helyzet a két egység összevetésében. A túloldalon nagyon kellene Will Fuller, vele sokat nőnének a Texans esélyei, de Titans védelme sem valami jó, így összességében pontzuhatag várható.

Neház megmondani, milyen poszto(ko)n jobb jelenleg a Texans, ráadásul fontosabb is a mérkőzés a Titansnek, attól azonban tarthatnak Nashville-ben, hogy Deshaun Watson mindig a legjobbját hozza a legnagyobb meccseken.

Chicago Bears @ Green Bay Packers 19.00 GamePass

Egyhangú a tippsorunk erre az örökrangadóra, pedig ha csak az utóbbi heteket nézzük, akkor épp a Bearsnek kellene a favoritnak lennie. A Packers egyáltalán nem meggyőző, legalábbis annyira semmiképp, mint egy második kiemelttől várnánk az NFC-ben, Rodgers még mindig túl sokáig tartja a labdát és nem dobja meg a rövid játékokat, és a védelem is nagyon hullámzó. A Bears ellenben felébredt nyári álmából, Trubisky jó pár hete nem hogy korrekt, de jó irányítóra hasonlít, ezzel együtt pedig Matt Nagy playhívásai is életre kaptak és egyre több az üres elkapó, a védelem pedig továbbra is kiváló. Persze ettől még mindig lehet összességében jobb a Packers, és úgy tűnik mindenki 50%-nál több esélyt ad a sajtfejeknek a szerkesztőségben.

Los Angeles Rams @ Dallas Cowboys 22.25 GamePass

A Rams úgy tűnik megtalálta identitását és visszatérhet a győztes útra – idén már lehet, hogy ez túl későn jött. McVay elővette a 12 personnelt és előhúzta a semmiből blokkoló tight endjét és berendezkedett a futásra, ami a végre egészségesnek tűnő Gurley-vel működött is legutóbb, és a Cowboys ellen is működhet papíron, hiszen Dallasban sem fogják jól a futást, ráadásul McVaynek nagyon megy a Cowboys ellen az eddigiek alapján. A túloldalon a Rams defense is nagyon pörög, bár most a Cowboys O elég nehéz ellenfél lesz, de persze ha Amari Cooper továbbra sem 100 százalékos, akkor azért nem megoldhatatlan feladat Prescotték limitálása. A Ramsnek ráadásul fontosabb is a találkozó a playoffot tekintve – a Cowboys pedig figyelhet előre az Eagles elleni csörtére.

Atlanta Falcons @ San Francisco 49ers 22.25 SportTv

Gondolhatnánk, hogy “trap game” ez a 49ersnek, hiszen óriási győzelemből érkezik a csapat, a Rams-Seahawks párosra kell kicsit előretekinteni, a Falcons pedig jól játszik a bye week óta, de Shanahannek fontos a meccs régi csapata ellen, így nem fogja félvállról venni ezt a 49ers. Így pedig illene behúzni, azért bőven jobb erőkből áll jelenleg a San Franciscó-i gárda, még a sok sérülés ellenére is.

Sunday Night Football

Buffalo Bills @ Pittsburgh Steelers

Igazi védőcsatára van kilátás kevés ponttal, de kiváló defense-ekkel. A Steelers védelme szétszedheti a Bills támadófalát és ezzel Josh Allent is, vezetik a ligát sackekben és szerzett labdákban is, talán az NFL legjobb védelméről beszélünk. De a buffalói egység sem marad el azért sokkal, a passzvédelem kiváló, és ezt kihasználva sok emberrel könnyebb megállítani a futást is (más téma, de talán ez lehet a leginkább nyerő taktika a Ravens offense-e ellen). Én nem bízom ebben a Duck Hodges vezette offense-ben, bármennyire is jó a védelem. Persze a Josh Allen vezette offense-ben sem bízok feltétlenül, de azért jobban, mint a pittsburghiben, és a hazai pálya sem feltétlen akkora előny, hiszen a Bills 5-1-es mérleget tud felmutatni idén vendégként.

Megjósolhatatlan

Miami Dolphins @ New York Giants 19.00

Úgy tűnhet, hogy ez egy nagyon fontos meccs draft szempontból, de valójában nem annyira, hiszen a Giants még egy győzelemmel sem mozdulna el a második helyről, a sorsolása ugyanis könnyebb volt idén, mint a Dolphinsnak (és a Redskinsnek), így azonos mérleg esetén a Giantsé az előny. Nekem úgy tűnik, hogy a Dolphins akar nyerni, a Giantsen viszont ezt nem látom igazán, egyedül az Eli Manning búcsútúra (akár utolsó meccse is lehet a MetLife-ban) hozhatja ki ezt a csapatból.

Kis kétség van bennünk

Tampa Bay Buccaneers @ Detroit Lions 19.00

A Bucs hármat nyert zsinórban, a Lions hatot bukott egymás után és rossz nézni a játékát. Ami elbizonytalaníthat bennünket az az, hogy Jameis Winston csütörtökön még csak teniszlabdával tudott dobálni, így kérdéses, milyen állapotban lesz a meccsre. Ha 100%-os, akkor ezt nyernie kellene a Tampának.

Philadelphia Eagles @ Washington Redskins 19.00

Na, ez csúnya lesz. Mármint nem lesz nagy verés, hanem csúnya lesz a játék. A Redskins védelme elég jól muzsikál az utóbbi hetekben, így nem lesz könnyű dolga az elkapók nélküli Eaglesnek haladni, a túloldalon meg a Sasok pass rusha szétszedheti a labdát nagyon sokáig tartó Haskinst. A Redskins nagy fegyvere Terry McLaurin lehet, aki simán megégetheti egyszer-kétszer (sokszor) mélyen az Eagles secondaryt, és ha Haskins megtalálja, akkor bajban lehetnek a vendégek.

Minnesota Vikings @ Los Angeles Chargers 22.05

A Chargers végre egészségesnek mondható, és ugyan csak a Jaguars ellen, de végre letettek Riversék egy minden szempontból kiváló mérkőzést az asztalra. Most persze egy komolyabb ellenfél jön, amely nem kapott még ki jelenleg negatív mérlegű gárdától (mondjuk pozitívat meg nem vert meg, de ez másik kérdés), és Thielen is visszatér a jelek szerint. A Cousins számára idegenben, szabad ég alatt faktor még kelthet egy kis reménysugarat a Chargers híveiben.

Cleveland Browns @ Arizona Cardinals 22.05

Az utóbbi két év Heisman-győztese és 1/1-ese feszül egymásnak ezen a találkozón, ahol a Brownsnak illene tudni haladni passzokkal is végre, hiszen nincs pass rush (Chandler Joneson kívül) és coverage sem Arizonában, ráadásul Baker is feltüzelheti magát a Kingsburyvel való kapcsolata miatt. A nagy kérdés ennek a mérkőzésnek kapcsán, hogy most vajon mi miatt nem élvezheti ki majd a győzelmet a Browns? (Remélik Clevelandben, hogy legalább nem a vereség miatt)

Semmi kétség

New Englans Patriots @ Cincinnati Bengals 19.00

Megvolt a videózás, így már biztos a Patriots győzelme. Vagy ha másik poént akarunk elsütni, akkor azért videózták a Bengalst, hogy tudják, mit nem szabad csinálni. Mindenesetre óriási blama lenne a vereség a Patriotstól, nem is látjuk jönni, viszont a támadósorral kapcsolatban valamit ki kell találni, mert ez így nem mehet tovább.

Denver Broncos @ Kansas City Chiefs 19.00

Drew Lock visszatér Missouriba, ahol egyetemre is járt, azonban jóslataink szerint nem terem majd neki sok babér és elszenvedi első vereségét. A Chiefs passzvédelme egyébként egész pofás, kíváncsi vagyok mennyit tudnak átmenteni ebből a playoffra. No meg hogy a támadósoron mennyit sikerül javítani, mert nem lehengerlőek Mahomesék mostanság, enélkül pedig nem lesz meg a Super Bowl. Mellesleg bekarikáznám a Broncost olyan csapatként, anely jövőre sokat fog fejlődni mérleg szempontjából.

Seattle Seahawks @ Carolina Panthers 19.00

Mennyire szerettem ezeket a matchupokat, amikor még Wilson és a csúcsformában lévő Newton szálltak szembe egymással… Az utóbbi heteket nézve viszont a Panthers az egyik legrosszabb csapat a ligában, így nem sok keresnivalója lesz a Seahawks ellen. Mivel borzasztóan pocsék a Panthers futás elleni védelme, így Schottenheimer örülhet, és futtathatja Chris Carsont látástól vakulásig, működni fog a dolog. Ha meg megint lassan kezdene a Seahawks, akkor majd Wilson oldja meg a második félidőben.

Jacksonville Jaguars @ Oakland Raiders 22.05

Ez lesz az utolsó meccs Oaklandben beláthataltan ideig (mondanám, hogy valaha, de ilyet azért nem jelentenék ki), így érzelmes találkozóra van kilátás, legalábbis ami a körítést és a szurkolókat illeti. Jó ellenfél a búcsúra a Jaguars, amely jelenleg talán a legrosszabb csapat a ligában (miközben rengeteg nagyon rossz gárda van), hiszen az utóbbi öt meccsének mindegyikén 17+ ponttal kapott ki, amiben a történelemben is alig-alig volt példa. A Raiders sem különösen jó, de ezt simán nyerheti.

Monday Night Football

Indianapolis Colts @ New Orleans Saints

Az év elején rendre behúzta a szoros meccseket a Colts, az utóbbi hetekben pedig rendre elbukja – így működnek ezek egyébként, kiegyenlítik egymást, szóval erre mindig lehet figyelni a szezon előtt. Ha esetleg szoros is lesz a hétfő esti rangadó, akkor sem várjuk a Colts győzelmét, ahhoz túl jó ez a Saints.

Szerkesztőségi tippverseny

  1. kronikk (133-75)
  2. katonadani (132-76)
  3. leonidasz (131-77)
  4. rowi (130-78)
  5. KGYM (128-80)
  6. g495sr (127-81)
  7. renningan (125-83)
  8. jarred (124-84)
  9. löfli (122-86)
  10. kerekisti (120-88)
  11. chester (120-88)
  12. balentin (118-90)
  13. alatriste (118-90)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!