About the author

10 Comments

 1. 1

  acsdav2

  Ma is tanultam valami újat. :) Tehát annak ellenére, hogy létezik Kansas állam Kansas City Missouri államhoz tartozik így a Chiefs is.

 2. 2

  Megawatt Szvetozár

  Washingtonnal ugyanez a helyzet, csak ott az állam és a város jóval messzebb vannak egymástól, mint a Kansasok.

 3. 3

  rowi

  a helyzet még ennél is kacifántosabb. ugyanis két kansas city létezik:) erről olvastam nem nagyon rég hosszabban angolul, de most nem találtam meg hirtelen, de vmi olyasmi a lényeg, hogy amikor a 19. század közepén szétdarabolták a területet a ma is létező államokra, akkor pont kansas cityn vita volt. a vége az lett, hogy a folyó mindkét partján létezik egy kansas city, külön városként, de a számottevőbb a balparti missouribeli lett, ott van kb. minden, többek közt a stadion is

 4. 4

  rowi

  nem egészen, ld fent:)

 5. 5

  ahanem

  Valójában a város területileg egybefüggő, a határon van, így közigazgatási szempontból két államban is van, ergo két külön városként kezelik, a csapat, illetve a stadion a nagyobb részen van, ami ugye Missouriban van. Legalább nem olyan mint a Kansas-beli Arkansas City.

 6. 6

  ahanem

  Washington DC meg az állam egy teljesen más eset mondjuk :D már csak azért is, mert a District of Columbia alapól megkülönbözteti a kettőt

 7. 7

  Megawatt Szvetozár

  Miért más? Washington (a város) éppúgy nem Washington állam területén van, ahogy Kansas sem Kansas állam területén. Hogy mi az ok, az más kérdés, de arról nem is írtam.

 8. 8

  ahanem

  “Washington (a város)”

  Az mondjuk én nem tudom micsoda, én Washington D.C.-t ismerek, általában így referálnak rá, hogy a félreértéseket elkerüljék. Most az, hogy a magyar nyelvbe mi így vettük át szimplán, hogy “Washington”, az egyrészt azért van, mert a döntő többségnek fogalma sincs, hogy létezik ilyen állam, másrészt meg a District of Columbia lefordítása egy tipik cseberből vederbe eset lett volna, mert azt max Kolumbiának tudnánk magyarosítani, ilyen állam meg megint létezik, ergo ugyanott vagyunk.

  A miért más kérdésre inkább csak annyi a válaszom, hogy a két Washingtont egy országnyi terület választja el, a két KC meg területileg egy.

 9. 9

  Megawatt Szvetozár

  “”Washington (a város)”
  Az mondjuk én nem tudom micsoda,”
  Arról én nem tehetek, a mai világban nem nehéz rákeresni. Itt a honlapjuk:
  https://washingtoncity.org/tex/
  EDIT: közben megtudtam, hogy Illinois-ban is van egy ilyen nevű város, de ott nem jártam, csak Utah-ban.

 10. 10

  ahanem

  https://www.geodatos.net/en/homonymous-cities/washington

  Ha nem DC-ről van szó, hanem csak a csávóról elnevezett falvakról, abból 15 van, meg ugye egy angol, de annak a néveredete egy kicsit más. Plusz ugye az állam.

  KC egy kicsit más, mivel az egy egybefüggő város, szimplán mivel anno régen ott húzták meg pont a határt, ezért közigazgatásügyileg két részre osztották. Ilyenről szó sincs az elnök nevét viselő államról, illetve városokról.

  Illetve “a város” magában foglalja, hogy egyértelműsíthetően egy van belőle, mivel nem “egy városként” céloztam rá.
  Remélem sikerült mindent tisztáznom.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team