Connect with us

Összefoglaló

Ilyen volt az idei MNF évad

Az idei Hétfő Esti Rangadók nem feltétlenül váltották be a reményeket, noha azt sem lehet mondani, hogy mindegyik nagy szenvedés lett volna. Vagy legalábbis a többségben lehetett találni valami kapaszkodót. Most az év végén úgy döntöttem, listába szedem az idei MNF-eket, és röviden értékelem, mennyire érte meg őket végignézni ha már voltam olyan ügyes, hogy nem  néztem meg előre  mik lesznek egyszer végignéztem mindet.

I. Amik miatt megérte felkelni hajnali 2-kor

1. Week 10 Seahawks @ 49ers 27 – 24 OT

Egyértelműen a legjobb meccs volt a MNF-ek között. Volt itt minden, amit csak egy semleges szurkoló kívánhat. A két csapat annyira kitett magáért, hogy csak a hosszabbítás utolsó másodpercében dőlt el, ki fog nyerni. Sajnálatos, hogy valakinek ki kellett kapnia, mert ha volt olyan mérkőzés idén, amikor mindkét csapat győzelmet érdemelt volna, akkor ez volt az.

2. Week 1 Texans @ Saints 28 – 30

A meccs eleje nem volt túl érdekes, de a vége! Mikor már azt hitte az egyszerű szurkoló, hogy eldőlt, akkor hirtelen jöttek a fordulatok. Watson fél lábbal is megdobja a TD-t, de aztán jön Brees és fél perc alatt összehoz egy mezőnygóltávolságot, majd az utolsó pillanatban megnyeri a Saints a meccset. Nagyszerű nyitánya volt ez az MNF-nek, kár hogy ezzel a meccsel majdnem el is lőtte minden puskaporát a sorozat.

3. Week 13 Vikings @ Seahawks 30 –37

Egy jobb szezonban nem biztos, hogy dobogós lett volna ez a meccs, de hát ezt hozta sors. A Sehawks nem tud simán nyerni, és ezt itt is bizonyította. Volt egy pillanat, amikor elhittem, hogy ez sima lesz, de aztán persze nem, a Seahawks tartotta magát a jó szokásához. És itt még a Vikings is szeretett volna játszani. Nem úgy mint egy másik meccsen.

4. Week 11 Chiefs @ Chargers 24 – 17

Mexikó tavaly elszalasztotta a legjobb MNF-et, amit csak kérni lehet, idén pedig kapott egy közepes meccset. Egy jobb szezonban ez a meccs sem lenne negyedik, mert igazán egyik csapat sem játszott jól, de pont emiatt lett izgalmas a vége. Egy ponton már elhittem, hogy a Chargers megint TD-t szerez az utolsó pillanatban, és nekimegy megint egy kétpontosnak, de Rivers másként gondolta, és inkább a Chiefs védőhöz dobta a labdát. Ha más nem, legalább a vége izgalmasra sikeredett.

II. Amik jók is lehettek volna, ha…

5. Week 6 Lions @ Packers 22 – 23

Alapvetően jó meccs volt, de az a két bírói ítélet a végén nagyon tönkrevágta az élményt. Ahogy ezt akkor is leírtam, nem emiatt nyert a Packers, ismerve a Lionst, talált volna valami módot, hogy elbukja a mérkőzést, de akkor sem volt jó érzés ezt látni. Sokszor vannak bírói tévedések (túl sokszor), de itt most a legfontosabb pillanatban jöttek. Kár érte…

6. Week 16 Packers @ Vikings 23 – 10

Megint Packers, és megint nem rajta múlt, hogy jó és emlékeztes meccs legyen ez. Sajnos a Vikings úgy döntött, hogy magasról tesz a játékra, és hülyébbnél hülyébb dolgokat csinált. Ritkán szoktam felhúzni magam egy meccsen, de itt a Vikings majdnem elérte, hogy odaordítsak a TV-nek: „MI A &@#-t CSINÁLTOK?!!!!!

III. Amiken volt legalább egy esemény, amire lehet emlékezni

7. Week 15 Colts @ Saints 7 – 34

Sima meccs, ahol az egyetlen emlékezetes momentum Brees rekorddöntése volt. Ha ez nem lett volna, akkor annyi szót sem érdemelne ez a meccs, mint amennyit most leírtam. De az a jelenet egy kicsit szebbé tette az amúgy borzalmas minőségű meccset.

8. Week 9 Cowboys @ Giants 37 – 18

Fekete Macska! A megmentő! Akinek köszönhetően nem aludtam bele félúton ebbe a mérkőzésbe. És láthatóan nem csak engem ébresztett fel, hanem a Cowboyst is, mert addig kb semmit nem csináltak. A macska megjelenése után máris egy fokkal jobb volt a meccs, és végre történtek dolgok. Kár hogy elszökött, mert berakhatták volna a többi MNF-be is. Főleg a következőkbe!

IV. Ahol csak az egyik csapat volt hajlandó pályára lépni

9. Week 12 Ravens @ Rams 45 – 6

Ezen nem volt mit szépíteni, a Ravens cafatokra tépte a Ramst. Benne volt a levegőben egy nagy alázás, de azért reménykedtem benne, hogy a Rams kicsit fog tudni érvényesülni. Hát nem! A Ravens szurkolók nagyon élvezték a meccset, a többiek pedig már félidőben kkapcsolták. Csak az maradt fenn még tovább, aki volt olyan ostoba, hogy elvállalja az összefoglaló megírását.

10. Week 7 Patriots @ Jets 33-0

Hasonló mint a Ravens meccs, kb. félidőre nyilvánvaló volt, hogy itt a Jetsnek semmi keresnivalója nincs. Annyi szépítő körülmény volt csak, hogy mivel a Patriots a kedvenc csapatom, így nem fájt annyira a meccs, de azért nem is élveztem. Ja és mindennek a tetjébe még a Star Wars trailert sem vetítették le félidőben. Pedig megígérték!

11. Week 5 Browns @ 49ers 3 – 31

Túl sok újat nem tudok hozzátenni ehhez a meccshez. A 49ers nagyon simán kiütötte a Brownst, ezt a meccset is elsősorban csak a 9ers szurkolók élvezték. De ők aztán nagyon.

V. Amikre már nem is emlékszem

12. Week 3 Bears @ Redskins 31 – 15

Halványan rémlik, hogy mi történt ezen a találkozón, de őszintén a meccs jelenteinek többségét kitörölte az agyam. Az megvan, hogy az első félidőben a Bears tarolt, és Trubisky még valamennyire irányítónak nézett ki, de ezen túl szinte semmire nem emlékszem.

13. Week 8 Dolphins @ Steelers 14 – 27

Oké, itt emlékszem valamire. Arra, hogy a Dolphins felhúzott azzal, hogy 14-0 után képes volt kikapni. Pedig egy epic intrót találtam ki hozzá, ami a szezon legjobbja lett volna. De nem, inkább elbénázzák a meccset, és engedik, hogy a Steelers megnyerje. Kösz Dolphins!

14. Week 1 Broncos @ Raiders 16 – 24

Na ez az a meccs, amire egyáltalán nem emlékszem. De úgy effektíve semmire. Tudom, hogy végignéztem, és az összefoglalót is én írtam, de ha valaki megkérdezné, hogy mi történt amúgy a meccsen, akkor semmit nem tudnék rá felelni. Valaki?

VI. A totális kínzások

15. Week 14 Eagles @ Giants 23 – 17 OT

Szoros meccs hosszabbítással. Ez csak jó lehet nem? Hát nem! Az Eagles az első félidőt totálisan átaludta, és a másodikban is csak azért tudott pontokat szerezni, mert a Giants fogta magát és elment kávézni. Borzalmas volt nézni a két csapat szenvedését, és ha ez nem lett volna elég, akkor még jött egy hosszabbítás is. Szinte látom magam előtt a football isteneit, amint arról tanácskoznak, hogyan tudnák jobban megkeseríteni a szerencsétlen éjszakázó életét. Adjunk neki egy meccset két rossz formában lévő csapattal, amik nem csinálnak semmit! Nagyszerű, de ez nem elég fájdalmas. Adjunk neki még hosszabbítást is!

Hát elmentek ti a ….

16. Week 4 Bengals @ Steelers 3 – 27

Aki kitalálta, hogy ezt a meccset MNF-ben kell adni, az remélem a pokol legmélyebb bugyraiba lett száműzve! És itt még a Pittsburgh sem volt jó csapat, ahogyan a Bengals, úgy a Steelers is 0-3-mal állt. Szóval végignézhettem két 0-3-as csapat vergődését. Király! És még csak azt sem lehet mondani, hogy legalább az egyik csapat jól játszott. Nem, a Steelers sem volt jó, csak ki tudta használni a Bengals hibáit, amiből aztán annyi volt. És ezt a csodát végignézhettem hajnali órákban, mert az alvás az ugyan minek.

17. Week 2 Browns @ Jets 23-3

A totális mélypont. Szerintem a pokolban van egy külön szoba, ahol 0-24-ben ezt a meccset vetítik, és a szerencsétlen odajutottak sírva könyörögnek azért, hogy inkább szúrják ki a szemüket. Azt se tudom hol kezdjem! A Jets ekkor pont Darnold nélkül játszott, és ez ott is hagyta a nyomát a mérkőzésen. De a Brwons sem volt jobb! És nekik még mentségük sem volt a gyenge szereplésre. Ugyan megnyerték a meccset (mert volt 2, azaz KETTŐ értelmes játékuk) de ez egy olyan gyenge győzelem volt, hogy vereségnek is el lehetett könyvelni. Emlékszem valahol a harmadik negyed közepén még Dani is rámírt, hogy bírom még idegekkel ezt a meccset.

Egyetlen pozitívumot tudok csak elmondani erről a meccsről: Ha egyszer eléred a gödör alját, akkor onnan már csak felfelé vezethet az út. Annyira rossz volt ez a találkozó, hogy ehhez képest bármi felüdülés volt ezután. Még egy Bengals-Steelers is.

Mit lehetne összesítve mondani az idei MNF évadról? Hát borzalmas volt. Volt két meccs, ami tényleg jó volt, és még kettő, ami igazából rendben volt. A többi azonban mind valami miatt borzalmas volt. Sok esetben nem is értettem, mi volt az elképzelés az ESPN részéről. Ki gondolta azt, hogy jó ötlet egy Bengals-Steelerst vagy egy Broncos-Raiderst berakni ide? De komolyan ki? Igaz, ott van az érem másik oldala, a Seahawks-49ers, amiről a szezon előtt ember meg nem mondta volna, hogy a legjobb lesz, de ez inkább a ritka kivétel. A nagy többségnél már előre tudni lehetett, hogy nem lesz jó meccs, és sajnos igazunk is lett. Szóval tanulság:

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!