Connect with us

Összefoglaló

Búcsúztatta a címvédő Patriotsot a Titans, őrült meccsen ment tovább a Texans

Elindult a 2019-es NFL szezon rájátszása, nem is akármilyen mérkőzésekkel. A Texans egy őrült meccsen jutott tovább, majd éjjel a Titans kiütötte a playoffból a címvédő Patriotsot. 

Tennessee Titans @ New England Patriots 20-13

A Tennessee Titans kiütötte a rájátszásból a címvédő New England Patriotsot! Tette ezt úgy, hogy bőven 100 yard alatt passzolt, nem volt agresszív a második félidőben és átadta a lehetőséget többször is a Patsnek, hogy megnyerje a meccset. Úgy tettek Vrabelék, mintha nem hinnék el, hogy a Patriots fel tud tenni pontokat a táblára. És nem is tudott.

A meccs hőse egyértelműen a 26. születésnapját ünneplő Derrick Henry volt, aki 34 futási kísérletből 182 yardot pakolt fel a táblára, ez pedig 2008 óta a legtöbb a rájátszásban, a Belichick vezette Patriots ellen pedig a valaha volt legtöbb a playoffban. Egyszerűen semmi ellenszere nem volt a Patsnek ez ellen a szörnyeteg ellen, már az első félidőben átlépte a 100 yardos határt, a meccs végén pedig kifárasztott mindenkit. Az outside zone futások folyamatosan ültek, a Titans támadófala dominálta a meccset, Henry pedig buldózerként tört át a szerelni igyekvő, de sokszor lepattanó védőkön.

Egyébként a Patriots támadófala is dominálni tudott, azonban a különbséget az jelentette a két csapat közt az első félidőben, hogy míg Henry be tudott futni goal line szituációban a célterületre, addig Sony Michelnek ez nem sikerült, hála elsősorban az elképesztőt játszó Rashaan Evansnek, illetve az egyik gólvonalas játéknál az újonc Jeffery Simmonsnak. A Pats defense egyébként Tannehillt teljesen megfogta, nem hogy a sima passzok, de még a play actionök sem működtek, végig nehéz dolga volt a Titans irányítójának, sokat volt nyomás alatt, elkapói pedig nem igazán tudtak elszakadni – AJ Brownnak, Corey Davisnek és Tajae Sharpnak összesen volt két elkapása 10 yardért az egész meccsen!

A harmadik negyedben aztán nem történt kvázi semmi, a negyedik viszont végül érdekesen alakult. Sokat a Titans sem tudott haladni, de mintha annyira nem is akart volna. Mármint persze, ártani nem ártott volna, de leginkább az idő futtatására rendezkedett be Vrabel együttese, és úgy volt vele, hogy simán átadja Bradyéknek a labdát, mert nem félt különösebben attól, hogy majd a Pats támadósora megnyeri a találkozót. És ez végül be is jött neki. A Patriots a második félidőben öt támadást vezetett, ebből négy punttal végződött, egy pedig egy utolsó 10 másodperces pick-6-szel.

Volt egy kis szerencséje is persze a Titansnek, például hogy Tannehill két fumble-jét is sikerült megszerezni, de nagyon kockázatos döntést hozott Vrabel akkor, amikor az ellenfél 36 yardosán negyedik és 4 szituációban nem ment neki, hanem inkább puntolt – egyes számítások mínusz 10 százalék nyerési esélyt adtak a döntés hatására a Titansnek, és a Pats gyorsan vissza is hozta két játékból ezt a yardmennyiséget, utána viszont egy Edelman dropnak köszönhetően megakadt a támadás, és végül jól jött ki az egészből a Titans.

Vicces jelenet volt egyébként, ahogy Vrabel épp Belichick húzását használta fel mestere ellen. A Sötét Nagyúr októberben a Jets ellen alkalmazta azt a taktikát, hogy lefuttatott elég sok másodpercet az órából punt esetén delay of game és false start büntetésekkel, ezt csinálta most Vrabel is, Belichick pedig dühöngött az oldalvonalnál, pedig októberben ugyanezért mosolygott a bajsza alatt.

Lényeg a lényeg, a Titans átadta a lehetőséget Tom Bradynek és a Patriots támadósorának, amely nem tudott élni a lehetőséggel, pedig Brady egész meccsen nyugodtan passzolhatott (86%-ban tiszta zseb volt körülötte). Még csak mezőnygólig sem tudott eljutni a New England, a végén pedig kvázi lefuttatta az órát a nashville-i együttes. Ebből a drive-ból ki kell emelni Anthony Firkser elkapását harmadik és 8-ra, ami plusz két percet jelentett a vendégeknek, és nagyban hozzájárult a sikerhez – a legvégén pedig egy pick-6-szel zárta le a találkozót a Titans.

A Patriotsnál így érdekes a folytatás, Tom Brady azt mondta a meccs után, hogy nem tudja, mit hoz a jövő, de valószínűtlen, hogy abbahagyja a focit. A szerződése viszont lejár (20 év után először), így márciusig figyelhetjük, hogyan alakul a sorsa – igen, a legtöbb insider teljesen valós lehetőségként vázolja a távozását, és még ha nem is tartjuk valószínűnek, figyelmen kívül biztosan nem lehet hagyni. A Titans pedig utazik jövő héten Baltimore-ba az első kiemelt Ravens otthonába.

(katonadani)

Buffalo Bills @ Houston Texans 19-22 h.u.

A Texans és a Bills összecsapásán voltak fordulatok bőven. Volt olyan helyzet, amikor mindkét csapat nyeregben érezhette magát, de végül a hosszabbításig kellett várni, hogy megtudjuk, melyik csapat javít a playoff statisztikáján.

Két teljesen különböző félidőt láthattunk. Az elsőben az jött be, amit a Bills rajongói reméltek. Deshaun Watson az első két negyed alatt a yardok helyett a sackeket gyűjtögette, a buffalói front7 ott verte meg a Texans támadófalát ahol érte, Watson gyakorlatilag minden playnél az életéért küzdött. Az első fél óra végére mindössze 49 passzolt yardig jutott és a futás sem ment. Mindent elárul az a statisztika az első félidőről, hogy Josh Allen több yardot passzolt és többet is futott, mint a hazai offense. És több elkapott TD-je is volt, miután az első drive végén erőt demonstráltak és végül egy trükkös játékkal Brown passzolt Allen felé, amiből touchdown lett.

Nagy párharcnak ígérkezett még a Tre’Davious White vs DeAndre Hopkins csata is. Itt is két félidőre vehetjük ezt az ütközetet. Az első félidőben nem volt még csak elkapása sem Hopkinsnak, aztán a második félidőben amikor először meglett neki végre a labda, abból fumble lett White-nak köszönhetően. Ezután azonban fordult a világ és a mérkőzés is. A Texans legjobb elkapója végül hat elkapással és 90 yarddal végzett, amiben benne volt egy 41 yardos játék is, amit nem túl sűrűn engedett a Bills defense ebben a szezonban. Mondjuk az első félidőben Watson nem hiába nem passzolt Hopkinsnak, hiszen a menekülés közben a hosszú célpontokat esélye sem volt megtalálni.

A harmadik negyed közepéig Josh Allen azt hozta, amit várnak tőle. Futással és passzokkal is szerzett yardokat, valamint a labdára is figyelt. Minden a Bills kedve szerint alakult, a futás működött és haladtak előre is, hiszen a nyitó drive-ból szerzett TD után még három field goalt is értékesített Hauschka. A harmadik rúgás előtt azonban megérkezett J.J. Watt egy sackkel, ami kirángatta a letargiából a hazaiakat, és gyökeresen megfordult a mérkőzés.

J.J. Watt játékára nagy szüksége volt a Texansnak, hiszen a pályán nyújtott teljesítménye mellett a vezéregyénisége is kellett. 16-0-s hátrányból elkezdett játszani a Houston is, és beindult a Hopkins-Watson tengely. Mintha csak mezt cseréltek volna a csapatok. Watson elkezdett jól mozogni a zsebben és többször is jól mozdult ki a sackek elől, valamint a nagyon fontos első pontokat az ő 20 yardos futása tette fel a táblára. Hopkins pedig itt kezdte el gyűjteni a yardokat.

A másik oldalt pedig Allen nyugodtsága tovaszállt és előjött rajta a playoff para. Folyamatosan rossz döntéseket hozott. Eladott labdája volt fumble formájában, volt érthetetlen hátra passza és a bőven negatív yardos sackeket is gyűjtögette.

Ezt ki is használta a Texans és 19-16-ra fordított, két pontos kísérleteket is teljesítve. Az utolsó két percben aztán jött a Bills megmentője, Bill O’Brien. A 30 yardos vonal környékén úgy gondolta negyedik kísérletre nem küldi be Fairbarnt, hanem nekimegy, hiszen egy yard hiányzott. A Bills kivédekezte, így TD helyett elég volt a field goal, amit végül Hauschka értékesített is, így jöhetett a hosszabbítás.

Itt pedig a harmadik drive-ig kellett várni a mindent eldöntő pontokra, amit Faribarn rúgott be 28 yardról. A Texans nyerőembere azonban mindenképpen Watson volt. Sok kritikát kapott a tavalyi Colts elleni vereség után, de idén megmutatta, hogy mire képes. A field goal előtt már-már levitték, de ő olyan Eli Manningesen kiszabadult és eljuttatta csapatát a 10 yardosra. Egészen hihetetlen játék volt, és ezzel jutott tovább a Texans, ahol majd a Chiefs otthonába látogat.

(kronikk)

Az AFC divisional körének menetrendje:

  • Szombat éjjel (02.15): Titans@Ravens
  • Vasárnap este (21.05): Texans@Chiefs

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!