Connect with us

Draft

Nem most lett igazán elrontva – Texans draftértékelő

A Texans az utóbbi időben sokat szerepelt a médiában, mert Bill O’Brien munkásságának köszönhetően célkeresztbe került a gárda. Az elmúlt egy év történései miatt kevés választása volt a csapatnak, de nem is igazán sikerült ezeket jól felhasználni.

 

Az első körben nem volt jelenése a csapatnak, mert a Laremy Tunsil trade keretében a Miaminál volt a választási joguk, így érdemes azt megvizsgálni, hogy Tunsil mennyire vált be a csapatnál, illetve mit tudtak volna kezdeni az első körrel. A veterán tackle kétségtelenül nagy erősítés a csapat számára, de annyit nem ért, amennyit a Texans adott érte. Valamint pont a draft előtt kapta meg minden idők legnagyobb tackle fizetését, évi 22 millió dollárt, ami 4 millió dollárral volt több, mint az eddig legtöbbet kereső játékosé a posztján. Ezek fényében nem igazán lehet jelesre értékelni ezt a trade-t. Az első körben egyébként a top takcle-ök már kimentek mire a Texans pickje következett volna, de bőven volt még kezdő szintű játékos a boardon. Ezt összegezve azzal, hogy jövőre nem lesz első két köre a Texansnak, ismét megállapítható, hogy túl sokat fizetett a Miaminak.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

 

 

A második körben aztán már húzott a csapat és kisebb meglepetésre a defensive line közepét erősítették meg Ross Blacklock kiválasztásával. A TCU játékosa nagyjából megfelelő értéken érkezett, de igencsak kérdéses a szememben, hogy egy enyhén projekt DT volt-e a legnagyobb need első kör hiányában. Blacklock pass rush repertoárja és technikája még fejlesztésre szorul és hiába atletikus, tehetséges, nem lesz az első években akkora befolyással a játékra, hogy nagyon pozitívan tudjak tekinteni erre a választásra. Arról már nem is beszélve, hogy így sokkal fontosabb posztokat, mint például a cornerback hanyagolt el a gárda.

 

A következő körben aztán érdekes eseménynek lehettünk szemtanúi. Elvileg a Lions és a Texans megegyezett egy cseréről, de az utolsó pillanatban a Lions mégis visszalépett. Ennek következtében a Texans választani kényszerült és nem voltak elégedettek. Bill O’Brien például hangot is adott az elégedetlenségének, amit a Lions vezetősége például nem értett. A választás ennek megfelelően nem is lett telitalálat, Jonathan Greenard érkezett, aki jókora reachnek számít.

 

A poszt talán rendben van, mert Edge játékosra szüksége volt a Texansnak, bár itt is felvetődhet a kérdés, hogy miért nem a lyukas corner sorba húztak, mert több játékos is volt még értéken. Greenard egyébként nem túl atletikus, az első néhány lépésével nem fog nyerni, így kérdéses, hogy a Texans rendszerében megtalálja-e valaha a kezdő szerepkört.

 

 

Az utolsó napon már igyekeztek menteni a menthetőt, de ekkor már kicsi eséllyel lehet instant kezdő játékosokat találni. A negyedik körben abszolút a needeké volt a főszerep, de egyben jó fit játékosokat is találtak. Az első választással Charlie Hack érkezett, aki hasonló profilú offensive tackle, mint Tunsil vagy Howard, így rotációban szép lassan beépülhet és lehet a jövő embere. Nála is nagyobb találat John Reid, aki egy igazán jó zone corner, így a Texans rendszerébe kitűnően illik. Amiért ilyen sokat csúszott, hogy emberezésben nem sok tapasztalata van, de ha ügyesen használja a Texans, akkor nem jönnek ki a gyengeségei.

 

Az utolsó választás jogával aztán Isaiah Coulter érkezett, aki egy ötödik körös elkapóhoz képest nagyon jó méretekkel és atletikussággal rendelkezik, de mivel kis suliból jön, ezért nem igazán találkozott erős ellenfelekkel és a technikáján, útvonalfutásán is van mit javítani. Itt érdemes még megemlíteni, hogy a második körben lett volna még egy választása a Texansnak, de azt a draft előtt pár nappal a Rams kapta meg Brandin Cooks játékjogáért cserébe. Cooks kétségtelenül jobb játékos, mint a második körbe csúszó elkapók és rögtön a csapat segítségére lesz, ellenben jóval többet is kell fizetni neki.

 

 

Összeségében ismét nem végzett kimagasló munkát O’Brien, nem helyezte előtérbe a posztok fontosságát, így például az első két választásával akár kezdő corner tehetségeken nézett keresztül, valamint egy meghiúsult trade miatt belenézett egy őrült nagy reachbe is. A Tunsil és Cooks csere miatt nem volt sok értékes pickje a draft elején, ezt pedig a Texans pénzügyi helyzete bánhatja a következő években.

Értékelés: C

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!