Connect with us

Összefoglaló

Megharcolt papírforma – frissen a sportújságból

 

– Miért nyitják ki óvatosan Houstonban a Népsortot?
– Hogy ki ne essen a Texans. 

 

A “vicc” értékét ugyan erőteljesen rontja azt, hogy az NFL-ből kiesni nem lehet, és Amerikában nem létezik az egész országot lefedő sportnapilap, de jelen összefoglalónk hangulatát azért megalapozza ez a két sor. A következőkben a tegnapi játéknap nekem jutott négy meccsét olyan formában olvashatjátok, mint ahogyan azt a sportújságok hátsó oldalainak sajátos stílusú összefoglalóinak ötletgazdái megálmodták.

 

Jók: Falcons, Redskins, Dolphins, Panthers.

 

Tennesse Titans – Atlanta Falcons  7 – 10 (0-0, 7-3, 0-7, 0-0)

 

Nashville, 64.000 néző. Alacsony színvonalú mérkőzésen a jobb játékosállománnyal rendelkező és a győzelmet jobban akaró vendégek hozták el a három a pontot. Hiába gyűjtött össze több, mint 350 támadó yardot a Falcons offense, kulcsszituációkban pontatlan volt a támadóegység, Ryan pedig két interceptiont is elengedett – köztük egyet 1 yardól a 4. negyedben 4. downnál! A vendégek szerencséjére a hazaiak sem voltak hatékonyabbnak: a csereirányító Mettenberger ugyan a második negyedben megtalálta Kendall Wrightot a célterületen, de az igazán éles helyzetekben hibára kényszerítette a Falcons védelme, ugyanis mindkét félidő végén a two-minute-drillben előrehaladva adta el a labdát a másodéves irányító.

 

Dan Quinn (Falcons): „Úgy gondolom, hogy a győzelmet nem kell megmagyarázni – kemény csapat ellen, küzdelmes meccsen sikerült győzelmet aratnunk. Mindenki tudja, hogy nem szokásom a bíráskodással foglalkozni, de azt azért muszáj megemlítenem, hogy Julio Jones 4. negyedben bemutatott elkapását az egész világon mindenki TD-nek látta, kivéve persze a bírókat. A győzelem ellenére úgy érzem, hogy van még hová fejlődnünk, hiszen az utóbbi két fordulóban a tabella hátsó részébe tartozó csapatok ellen kifejezetten akadozott a támadójátékunk, Matt-től [Ryan] ennél többet várok a jövőben.”

 

Ken Wiesenhunt (Titans): „Nem akarok mentegetőzni, de azért nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy kezdő irányítónk nélkül léptünk pályára egy playoff-várományos csapat ellen, így nem mi voltunk a találkozó esélyesei. Zach [Mattenberger] a meccs 95%-ában hatékonyan dolgozott, de a két figyelmetlen passz által eredményezett megtorpanást nem tudták feldolgozni a fiúk. Marcus [Mariota] visszatérésével optimista vagyok a jövő heti Texans elleni találkozóval kapcsolatosan, ha a védelmünk tudja hozni a ma mutatott játékot, meglehet a W.”

 

Jók: Jones J., Freeman D. / Williamson A.
Érdekesség: Matt Ryan a mérkőzésen átlépte a 30.000 passzolt yardot, és ezzel mindössze 7,5 szezont követően az irányítók örökranglistájának 40. helyére lépett elő.

 

Washington Redskins – Tampa Bay Buccaneers 31 – 30 (10-0, 14-7, 0-14, 6-10)

 

Landover, 74.000 néző. A Bucs támadói (Winston 297 yard, 2 TD / Evans 136 yard, TD) ellentmondást nem ismerve építettek fel 24-0-s előnyt a második negyedre, és talán a legvérmesebb hazai szurkolók sem gondolták volna, hogy a Washingtonnak lesz ereje felállni. A Redskins Cousins futott TD-jével még a szünet előtt szépíteni tudott, és időközben a védelem is összeállt, és a második játékrészben mindössze két mezőnygólt engedélyezett a Tampának. Eközben a Cousins által vezetett támadósor két gyors TD-vel megközelítette ellenfelet, majd a defense fantasztikus goal line standjét követően 2 és fél percet kapott arra, hogy behozza 6 pontos hátrányát. A Bucs prevent defense-e ebben a szituációban pontosan egy dolgot „preventelt”, a csapat győzelmét, ugyanis Cousins az ajándékba kapott területet okosan kihasználva jutott el a red zone-ig, ahol harmadik kísérletre meg is találta a sérüléséből visszatérve azonnal felpörgő Jordan Reedet.

 

Hanggal érdemes nézni – a meccset követően Cousins kikéri a véleményünket teljesítményéről  

 

Jay Gruden (Redskins): „A fiúk fejben az öltözőben maradtak az első félidőben, így mire feleszméltünk, szinte lehetetlen helyzetben találtuk magunka. A szünetben felhívtam a srácok figyelmét arra, hogy a Tampával szemben nekünk még lehet esélyünk a rájátszásra, és úgy látszik, sikerült is megfelelően motiválnom őket.  Kirk [Cousins] annak ellenére is hitt a győzelemben, hogy katonadani már beírta a szerkesztőségi tippverseny Excelbe a Bucs győzelmét, és olyan vezére tudott lenni a csapatunknak, mint amit egykoron Roberttől [Griffin III] vártunk. Gratulálok a játékosaimnak a sikerhez, de a jövőben el szeretném kerülni, hogy szívinfarktust okozzunk a teljes FedEx Fieldnek.”  

 

Lovie Smith (Buccaneers): „Természetesen vállalom a felelősséget a vereségért. Remélem, hogy a játékosaim is hasonlóan tesznek, ugyanis mind a támadók, mind a védelem oldalán mutatott teljesítmény siralmas volt a második félidőben, a két csapatrész közös munkája kellett ahhoz, hogy tálcán nyújtsuk át a győzelmet a Redskinsnek. Elnézést szeretnék kérni a szurkolóktól az eredmény miatt, de egy dolgot szeretnék leszögezni: a negyedik negyed végén a matematika szerint jó döntést hoztunk azzal, hogy 4&goalnál field goalt lőttünk az 1 yardosról – ezzel kapcsolatosan nem fogadok el kritikát.”  

 

Jók: Cousins K., Reed J. / Winston J., Martin D., Evans M.  

 

Érdekesség: A Redskins a mérkőzést megelőzően még soha nem dolgozott le 24 pontos, vagy annál nagyobb hátrányt.  

 

Miami Dolphins – Houston Texans 44 – 26 (21-0, 20-0, 0-13, 3-13)

 

Miami, 65.000 néző. Nem kellett sokáig aggodalmaskodniuk a mérkőzésre kilátogató hazai szurkolóknak, hiszen a Dolphins az első két negyedben 3-3 touchdownnal végezte ki a támadóoldalon ötlettelen, védőoldalon pedig kétségbeesett houstoni alakulatot. Tannehill a mennybe ment, és az előző meccséről áthozott 7 passzával együtt összesen zsinórban 25-ször passzolt sikeresen, megdöntve ezzel az NFL-rekordot. Az irányító kétségtelenül tökéletesen játszott, de ahhoz, hogy ilyen hamar eldőljön a mérkőzés, szükség volt társai ihletett formájára, hiszen 4 TD passzából 3 esetében is a célpont több, mint 40 yardot tett meg elkapás után a mezőnyben. Külön ki kell emelnünk Lamar Millert, aki 54 yardos TD elkapása mellett még 175 yardot futott is (köztük egy 85 yardos TD-t), és a mérkőzés második félidejét a padon töltötte. Vele szemben a padon kellett volna ülnie Arian Fosternek is, aki a Texans számára idén hagyományos szép kozmetikázást jelentő garbage time-ban egy non-contact sérülést követően ACL-szakadást szenvedett, amivel természetesen ebben a szezonban már nem fog pályára lépni.  

 

Tannehill 54 yardos TD-passza  

 

Dan „PC Principal” Campbell (Dolphins): „Nehéz edzői részről bármit is hozzátenni ehhez a mérkőzéshez. A vezetőedzőként a csapatnál töltött rövid idő alatt máris sikerült meggyőznöm a játékosaimat arról, hogy a „játsszunk jól” mondattal összefoglalható taktikámat átvegyék, annak pedig kifejezetten örülök, hogy a „mi lenne, ha futnánk is a passzok mellett” elképzelésem is szépen gyümölcsözik. Szerencsésnek tartom, hogy a második félidőben lehetőségünk volt a ritkábban lehetőséget kapó cseréket, gyúrókat és szurkolókat is a pályára küldeni, értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk.”

 

Bill O’Brian (Texans): „Nevetséges teljesítményt nyújtottunk, nem tudtunk egyenrangú partnerei lenni az ellenfelünknek, így nem csoda, hogy ez lett a mérkőzés végeredménye. Egész egyszerűen érthetetlennek tartom, hogy az egykoron ligaelit védelmünk miért nem képes az ún. „tackle” mozdulatot bemutatni az ellenfél elkapóin, az első félidőben kapott 4 TD-ből 3 elkerülhető lett volna ezáltal. Ariannal [Foster] kapcsolatosan természetesen vállalom a felelősséget, teljesen indokolatlan volt a pályán tartanom a sérülésből visszatérő, amúgy is sérülékeny, de az offense lelkét jelentő játékosomat a garbage time-ban, sajnálom.”  

 

Jók: Tannehill, R., Miller L., Landry J., Matthews R., Jones R. / Foster A., Washington N.  

 

Érdekesség: A tökéletes passer rating nem mond el olyan sokat az irányítók tehetségéről: Tannehillt megelőzően Mariota, Geno Smith, Alex Smith, Nick Foles és Robert Griffin érte el ezt a teljesítményt.  

 

 

Carolina Panthers – Philadelphia Eagles 27 – 16 (7-0, 7-6, 7-10, 6-0)

 

Charlotte, 73.000 néző. A hibátlan mérleggel kezdő hazaiak esélyeshez méltó játékkal futottak neki a vasárnap esti rangadónak, a passz- és futójátékot jól kiegyensúlyozva (190 – 204) végig vezettek a mérkőzésen. A Panthers oldalán az elkapók ugyan nem voltak nagy formában (2 szerencsétlen elkapási kísérlet is interceptionhöz vezetett), de a futók tették a dolgukat: Newton megfutotta a maga TD-jét, Stewart 125 yardot lapátolt össze, az elpusztíthatatlan fullback Tolbert pedig kétszer is eltolta maga elől a védelmet az end zone-ban. Az Eagles próbálkozott becsülettel, de nem tudtak sikeres drive-okat építeni, a három szerzett labdából mindössze 6 pontot szedtek össze, az elkapók pedig a Panthers kollégákkal versenyezve próbálták elejteni a labdákat – persze Luke Kuechly és Thomas Davis is tettek arról, hogy ez így alakuljon. A vendégek egyetlen touchdownja Ryan Mathews 67 yardos megiramodásából érkezett, és igazából arra elég is volt, hogy szoros maradjon a mérkőzés a végéig, de miután Sturgis 50 yardról hibázott, majd Miles Austin 4. downnál elejtette Bradford pontos passzát, eldőlt a mérkőzés.  

 

Tolbertet nem lehet megállítani

 

Ron Rivera (Panthers): „Eltekintve az elkapók által bemutatott hibáktól, az egész mérkőzés során sikerült az akaratunkat érvényesíteni, ami ezen a szinten elengedhetetlen feltétele a sikernek. Cam [Newton] újra ihletett formában játszott, és 3 interceptionje ellenére is vezére tudott lenni a csapatnak. Az igazi elismerést ezen a mérkőzésen a védelmünknek szánom, akik végig nyomás alatt tudták tartani az Eaglest, és nem engedték kibontakozni edzőtársam offenzív zsenijét”.

 

Chip Kelly (Eagles): „Vannak olyan mérkőzések, amikor a nagy akarásnak nyögés lesz a vége – ez történt velünk is. Megvoltak a mérkőzés megnyeréséhez szükséges helyzeteink, hiszen a védelem fantasztikus labdaszerzéseket kényszerített ki, de a támadóoldalon Ryan [Mathews] megindulásán kívül nem volt élet, és ha nem tudjuk bejuttatni a labdát a célterületre, akkor nincs miről beszélnünk. Gratulálok a Panthersnek a győzelemhez, mi a szünet alatt igyekszünk átértékelni a támadóoldali pontosságunkat, hogy valós esélyekkel tudjunk felállni a Cowboys ellen.”

 

Jók: Newton C., Stewart J., Tolbert M., Kuechly L., Davis T. / Mathews R.

 

Érdekesség: A Panthers ezzel a győzelemmel 6-0-ra javította a mérlegét, amely a franchise történetének legjobb szezonkezdése egyben.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!