Connect with us

Összefoglaló

ROMOkban a Dallas

Elsütötték már ezt a szóviccet a többiek a facebookon, de hát nincs mit tenni, ez van. A hálaadásnapi második mérkőzésen a Dallas Cowboys és Tony Romo szezonja véget ért, miközben a Carolina Panthers tovább hasít a veretlen szezon felé.

Romok

 

Legalább a dallasi védelem rendben van

 

Egy 33-14-re elveszített mérkőzés után ilyet talán túlzás mondani, de tekintettel arra, hogy a Cowboys 14 pontot pick6-ekből kapott, akkor máris jobban hangzik. Egyszerűen Rod Marinelli csodát tett ezzel az egységgel, ami ha egy kicsivel több támogatást kapna az offense-től, akkor top10-es egység lenne. Jelenleg a 8. legkevesebb yardot kapják a ligában és csak a 15. legtöbb pontot engedik, ami figyelembe véve, hogy Cassel meg Weeden irányított eddig a szezon nagy részében, figyelemreméltó (18.5 meccsenként, ami 4. legkevesebb). Greg Hardy jó, bármennyire is ellenszenves és megosztó, jó eséllyel jövőre is marad Dallasban. Bár sacket nem szerzett, folyamatosan nyomást tudott generálni, Sean Lee és Rolando McClain is magas szinten játszottak. Megállították a futást, nem engedtek Newtonnak passzolt TD-t, nem rajtuk múlt. De az offense…

 

Az egyik fantasy ligámban Tony Romo volt a kezdőm és szomorúan konstatáltam, hogy bizony negatív pontot is lehet kapni. Hogy Romo a Dolphins ellen rozsdás volt, az rendben van. Látszott rajta, hogy nem volt 100%-os. De amit a Panthers ellen produkált, azt nem lehet a rozsdára fogni. Ezek a pickek kizárólag Romo hibái voltak, rossz volt a játékolvasás, bedobta három ember közé, rendre rossz döntéseket hozott, 100 passzolt yard és 3 INT után pedig rásérült a vállára és kihagyja a szezon hátralevő részét. A támadófal szintén probléma volt. A liga legjobbjának tartozó egység mögött Darren McFadden 1,1 yardos átlaggal haladt előre 11 yardot, összesen pedig 31 yardra futotta az egész Dallastól.

Romo

 

Nincs tehát mit tenni, le kell igazolni Johnny Manzielt. Jerry Jones már a tavalyi draft során is meg akarta szerezni a fiatal irányítót, aki a Texas A&M sztárjaként igazi texasi bálvány, marketing szempontból pedig hatalmas fogás lenne. Dallasban egyedül Cassel maradt, ilyen téren már olyan mindegy, ki irányít az utolsó meccseken. Legalább lenne értelme nézni a Dallas meccseket.

 

A Panthers jelenleg jobb, mint a Patriots

 

Newton nem passzolt megint öt TD-t, sőt egyet sem, ettől függetlenül nem játszott rosszul. Számos harmadik és hosszút megoldott, 12 futásból 45 yardot és egy TD-t szerzett, annyit vállalt, amennyit kellett. Hogy ettől kevésbé érdemelné meg az MVP címet? Nem hiszem. 11-0-nál nem kell mit magyarázni. Az offense többi részére sem lehet panasz. Jonathan Stewart hozta a kötelezőt, az elkapók csak mértékkel ejtették el a labdát, a támadófal pedig nem elit,  de jól szuperál. A védelem, a védelemre pedig nincsen szavak.

 

Luke Kuechly nemes egyszerűséggel lehúzott Romotól egymás után két interceptiont, Kurt Coleman egyet, ő ráadásul még soha életében játszott ilyen jól. Josh Norman pedig a liga legjobb cornere jelenleg, jobb passer ratinget érnek el az irányítók, ha egyszerűen földhöz vágják a labdát, mintha rá dobálnának. Futás ellen legalább olyan jó a Panthers, az utóbbi két meccsen összesen 45 yardot engedtek. Ráadásul nincsenek komoly sérüléseik, az egész csapat egészséges, ennyiből jelenleg jobbak, mint a címvédő.

 

A Panthers következő öt meccséből négyet csoportellenfél ellen játszik, azok pedig mindig problémásak. Jövő héten New Orleansba utaznak, kétszer meccselnek a Falconsszal, utaznak New Yorkba a Giants ellen, majd fogadják a Buccaneerst. Mind az öt meccsen ők lesznek a favoritok, egyedül az a kérdés, mennyire akarják a veretlen szezont.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!