Connect with us

Hír

Újra erősödhet a Bowl Game kérdéskör

 

Ahogy arról már korábban írásban és szóban is beszámoltunk, két első körre várt running back tehetség is kihagyja csapata Bowl meccsét, hogy egy esetleges sérülés miatt ne kelljen a profi karrierjének kezdetét kockáztatnia, ahogy az Jaylon Smith-szel, a Cowboys második körben kiválasztott linebackerével is megtörtént idén. A két játékos kapott hideget-meleget a döntése miatt, ami egy sajnálatos eset miatt most újra beszédtéma lehet az USA-ban.

 

jake_butt

 

Történt ugyanis, hogy ma hajnalban az – egyébként nagyon jó – Orange Bowlon Jim Harbaugh Michiganje a Florida State ellen lépett pályára, és óriási veszteség érte a michiganiek tight endjét, Jake Buttot, aki térdsérülést szenvedett. Az akár első körben is kiválasztás sorsára jutható játékos sérülése egyelőre nem pontosan meghatározható, de Harbaugh mester sajtótájékoztatója alapján ez egy ACL vagy MCL szakadás lesz. Ez annyit jelent, hogy Butt a februári combine-t és a nyári felkészülést jövőbeli csapatával biztos nem fogja tudni teljesíteni, jó eséllyel leghamarabb augusztusban, de inkább szeptembertől végezhet edzésmunkát. Butt egyébként nem bánta meg a döntését, hogy utoljára a csapat segítségére törekedett, amiről a Twitteren írt.

 

https://twitter.com/JBooty_88/status/815075176228548608

„Egy percig sem gondoltam arra, hogy kihagyom a meccset, és a történtek után sem változtatnék ezen. Azért léptem pályára, mert imádok focizni, imádom a csapattársaim és az edzőimet is.”

 

 

A megítélésén nem esett csorba, sőt, ezzel a hozzáállással valószínűleg szerzett a megítélésének pár piros pontot, de a tény az tény marad: valószínűleg dollármilliókkal lesz majd szegényebb a rosszabb draftpozíciója miatt. És itt jön a képbe a két már említett játékos esete, akik az ilyen szerencsétlen történések miatt nem kockáztattak. Valahol érthetőek a kritizáló hangok, de a két játékos egész szezonban kisebb-nagyobb sérülésekkel játszotta végig a szezont, és jó eséllyel az NFL-ben megkeresett pénzből fogják leélni az életüket a foci után, nagyon nem mindegy tehát, hogy X millió dollárt vagy X/4 millió dollárt kapnak (hozzátéve, hogy a második összeg sem kevés pénz).

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!