PODCAST      KERESŐ

Minden ami NFL
15

Top10 breakout játékos

 

Az újoncok után összeszedtem még egy tízes listát, mégpedig ezúttal azokból a játékosokból válogattam, akik a legnagyobbat robbantották eddigi pályafutásukhoz képest. Megmondom őszintén nem volt egyszerű az összeállítás, mert sok jó játékos emelte még magasabb szintre játékát, de elsősorban olyanok kerültek a listámra, akik eddig leginkább csak keresték önmagukat, most pedig posztjuk legjobbjai voltak.

 

10. Marcus Cannon, New England Patriots

 

Cannont a tavalyi AFC döntő után legtöbb Patriots szurkoló nem hogy elzavarta volna, de valósággal keresztre is akarták feszíteni. A csapat azonban bízott benne és idén ő ezt kamatostul visszaadta. Az egyik legbiztosabb pont volt a New England-i offensive line-ban, mind pass protectionben, mind futásblokkolásban átlag felett teljesített. Sokkal érettebb játékát persze segítette, hogy visszatért pár szilárd pont mellé a csapatba, de érdemeiből ez semmit sem von le.

 

9. Zach Brown, Buffalo Bills

 

A Bills védelmében egész évben voltak zavarok, de főleg a secondary és a defensive line teljesített tudása alatt. A linebacker sor pont ellenkezőleg. Nem állt neves játékosokból, de erőn felül játszottak egész szezonban. Különösen igaz ez Zach Brownra, aki nem csak futás ellen, de coverage-ben is kivételes szezont zárt. Az összes, legalább 100 snapet játszó ILB közül a harmadik legjobb volt passz ellen és még pass rushban is használhatóan játszott.

 

8. Dee Ford, Kansas City Chiefs

 

Sokkal feljebb is lehetne a listán, de balszerencséje volt, ugyanis egyrészt Justin Houston visszatért, másrészt kisebb sérülést is összeszedett, így az idény utolsó 5 mérkőzésére kicsit eltűnt. Az viszont vitán felül áll, hogy főleg az idény közepén az egyik legdominánsabb pass rusher volt. Végül 10 darab sackkel zárt, amiből 3-mat egy mérkőzésen szerzett és futás ellen is csapata egyik kulcsembere volt.

 

deeford

 

7. Jaj Ajayi, Miami Dolphins

 

Annak, hogy a Dolphins támadójáték végül feltámadt és a csapat a rájátszásba jutott nagy szerepe volt a gyenge sorsolásnak óriási szerepe volt annak, hogy fogták, kivették a labdát az irányítók kezéből és odaadták Jaj Ajayinak. Ő köszönte szépen és élt a lehetőséggel, három darab 200+ yardos mérkőzést hozott és végül a negyedik legtöbb yardot szerző running backként 1272 yarddal fejezte be az alapszakaszt. Nagyon nehezen szoktak le arról, hogy ne csak rotációba alkalmazzák, de valószínűleg az év végre pontot tett arra, hogy ki is a kezdő RB Miamiban.

 

6. Melvin Gordon, San Diego Chargers

 

Gordont pont ezért draftolta olyan magasan a Chargers, hogy ilyen szezonokat hozzon, csupán várni kellett egy évet, hogy beérjen. Sérülése miatt ugyan nem érte el az 1000 yardot, de ez minden nehézség nélkül lett volna meg neki, ha egészséges tud maradni. Pont olyan domináns és robbanékony volt, mint ahogy annak idején a prospectismertetők alakalmával írták róla, ráadásul a kezei is jobbak, mint azt előzőleg vártuk.

 

5. Lorenzo Alexander, Buffalo Bills

 

Sok Bills játékostól vártuk, hogy az ellenfelek irányítóinak a rémálma lehet, de talán Alexander volt az egyik utolsó a listáinkon. Ennek ellenére csapata legveszélyesebb passzsiettetője volt, 12,5 sacket, 7 leütött labdát és 3 kikényszerített fumble-t szerzett. Az idény végére kicsit elfáradt és sérüléssel is bajlódott, de a listán mindenképpen helye van.

 

4. Landon Collins, New York Giants

 

Az, hogy a Giants védelem ekkorát javult tavalyhoz képest, nem csak az új igazolásoknak, hanem a másodéves safetynek is nagyban volt köszönhető. Collins a szezon egy pontján vezette csapatát sackekben, interception-ökben és tackle-ökben is. Végül 125 szereléssel, 4 zsákolással, 18 labdaleütéssel és 5 INT-vel zárt. Kérdés nélkül az egyik kulcsjátékossá nőtte ki magát.

 

landon

 

3. Benardrick McKinney, Houston Texans

 

Sokan féltették a Texans front7-jét miután kiesett Watt, de ez végül alaptalannak bizonyult. Többek között McKinney játékának is köszönhetően, aki nem csak coverage-ben és futás ellen volt kiváló, de abban a kevés pass rush snapben is maradandót alkotott, amit rá álmodtak meg. Az inside linebackerek között a negyedik legtöbb pressure-t és hatodik legtöbb hitet tudhatja magáénak a 2016-os évben és végig megbízhatóan szerepelt a pálya közepén.

 

2. A.J. Bouye, Houston Texans

 

Éppen hogy nem nyerte meg nálunk ezt a listát Bouye, pedig ha van valaki a listán, akiről jószerével az év előtt senki nem hallott, akkor az biztos hogy ő. Magas pozícióját ennek is köszönheti, ugyanis az ismeretlenségből rögtön a liga legjobb öt cornerbackje közé verekedte magát az idei szezonra. 23 leütött passz és 63-as passer rating a főbb mutatók a neve mellett és mindezt úgy, hogy legtöbbször az ellenfelek legjobb elkapója ellen védekezett.

 

1. Vic Beasley, Atlanta Falcons

 

A lista első helyére pedig nem más kerül fel, mint a Falcons védelmének lelke, aki végre méltó szezont varázsolt a szurkolók szeme elé. Azt hiszem kérdés sem férhet az első helyéhez, elég ha csak ránézünk a sack listára, ahol az ő neve díszeleg az első helyen , 15,5 sacket, azaz mérkőzésenként egy darab zsákolást tudhatott magáénak átlagban. Beasley egész szezonban konzisztensen jól játszott és olyan mérkőzése is volt, ahol 3 sacket, kierőszakolt fumble-t, 6 futásmegállítást és 1 leütött labdát jegyzett fel a statisztikai füzetekbe. Nem csak a támadósorról szól tehát a Falcons.

 

 

Megosztás:
 • googleplus
 • rss
 • mail

Írta: Leonidasz007

 • polo62

  sok embert lehetne itt megemlíteni, szerintem nehéz 10et kiválasztani. Clowney is jó szezont futott, Blount megdöntötte a franchise rekordot, Ray is biztató jeleket mutatott, és Pryor is nagyot ugrott az eddigi teljesítményéhez képest. ennek ellenére a listából senkire nem lehet azt mondani, hogy érdemtelenül van ott.

 • BenszeT

  Clowney? Nem tudom kit tennék ki helyette☺

 • Pryor jó lett volna, nem is tudom hogy nem jutott eszünkbe
  Clowney és Blount már nem breakout arra jutottunk előzetes egyeztetés alapján :)
  Ray pedig még nem ért oda szerintem

 • chester

  Clowney esetében én még várnék a breakouttal, majd amikor Watt is lesz!

 • Clowney már tavaly kitört bőven

 • te meg nem tudom miről beszélsz :D vagy ha breakout alatt az all-time greatséget vesszük, akkor oké :D

 • chester

  Mit nem értesz? Szerintem ez tőle nem volt breakout szezon, mert tavaly sem volt rossz, csak nem játszott annyi meccsen. Majd ha Wattot duplázzák ki, és nem őt, majd akkor hasíthat olyan szezont, ami bőven túltesz az eddigieken.

 • ha az idein “bőven túltesz”, akkor jobb lesz bárkinél a ligában. Most is top10 edge defender

 • Rpi

  Akkor jól tippeltem. :)
  Vic egy állat lett az idénre, tavaly nagyon altatott, már a bust cetlit is ráakasztották, erre ez. Majdnem megdöntötte a franchise rekordot is (16.5). Le a kalappal.

 • Vicgeordie

  Cannon tényleg khm, nem volt jó januárban a Broncos ellen, de mint utólag kiderült Stork biccentései miatt Von Millerék előre tudták mikor kell pusztítani, így eleve nagy hátrányból indult a szerencsétlen Pats o-line…

 • combat

  Nálam Blount totális break out. Lehet számokban nem (de abban is…), de ahányszor én fogtam már a fejem a vakon belefutok mindenbe futásai miatt, az idei éve hatalmas break out! :)
  Persze mint mindig most is teljesen elfogult vagyok. :)

 • Debreceni József

  Már majdnem felhúztam magam azon hogy Bouye csak második, aztán látom hogy Beasley az első. Na jó, ezt adom. Clowney szerintem sem mutatta még meg eddig hogy mit tud igazán. Kell Watt a másik oldalra hogy ő rombolni tudjon. Remélem jövőre mindkettő egészséges marad, lesz majd “szekkeső”😂

 • nem értem h Clowney-val mi a baj, top10 (rossz esetben 15) játékos a posztján. A sackeső valóban nem jött, de brutálisan jó Clowney, futás ellen konkrétan top3-5

 • 3technique

  Nem rossz a névsor. Nem is kötekedés de Nick Perry felfért volna. Prove it szerződéssel tolta idén és végre meg is jött. Mivel korábbi első körös volt és eddig minden volt csak meghatározó nem idén viszont 10+ sack és CM3, Peppers mellett lett a GB legveszélyesebb siettetője. Clay mozgatása (ILB) miatt pedig már kb 2 éve is be tudta volna magát verekedni a kezdőbe.

 • Leonidasz007

  Az előzetes listámon rajta volt aztan valahogy lekeveredett róla. Mindenképp honorable mentiinkent ott a helye a listan.