Connect with us

Draft

Final mock draft ’24 – katonadani

DRAFT DAY!!! Alig várom már a ma éjszakát, de előtte jöjjön a szokásos mock draftom, ahol igyekszem megtartani a házi verseny trófeáját. Hét trade, több meglepő húzás és három bónusz pick a végére. 

1/1 Chicago Bears (from Panthers)
Caleb Williams
QB, USC

Sok mindent itt már nem lehet elmondani, így én csak egy olyat jósolnék merészen, hogy Williams a Bears történetének legjobb irányítója lesz és már újoncként hozza a soha nem látott 4000 yardos szezont. Tudom, Bears franchise el van átkozva QB-fronton meg minden, de Williams a megváltó. Lisan Al Gaib! Lisan Al Gaib!

1/2 Washington Commanders
Jayden Daniels
QB, LSU

Szerkesztő társaim nem hisznek abban, hogy Daniels lesz a Commanders választottja. Szerintem mind hibáznak és már itt nagyot nyerek a házi versenyben. Avagy hatalmasat bukok. De szerintem ezen a ponton eljutottunk oda, hogy ez bizony Daniels lesz és ugyan hétvégén még nagyon 50-50-nek éreztem, most már inkább 80-20-nak. Egyszerűen mindenki szerint ez lesz, és ugyan néha előfordul, hogy mindenki téved, szerintem simán kiviszik Danielst, aki sokkal szívesebben játszana Vegasban, de sikerült elsimítaniuk ezt a nézeteltérést a Commandersszel.

1/3 New England Patriots
Drake Maye
QB, North Carolina

A Patriotsnál nagyon mondogatják, hogy csak egy hatalmas ajánlat esetén mozognának le, ami nekem inkább azt jelezné, hogy le akarnak cserélni, csak megkérik az árát. Szóval lehet örülnének a Vikings három első körös ajánlatának, vagy még jobban a Giantsnek, hogy elkapó-távban maradjanak. De szerintem Krafték egész egyszerűen kiadják, hogy irányítót kell választani és kész. Így Eliot Wolfék kiviszik azt, akit nem választ a Commanders. Van itt egy kis McCarthy pletyka, hogy tulaj szintről inkább őt akarják, aminek a Cardinals lenne a nyertese trade szempontból.

1/4 Arizona Cardinals
Marvin Harrison Jr.
WR, Ohio State

Monti Ossenfort szeret cserélni és nem elképzelhetetlen, hogy lecserél, aztán majd vissza, ahogy tette azt tavaly is. Sokáig azt gondoltam, hogy ha le akarnának cserélni, akkor már megszületett volna az egyezség, mert igazából minek kivárni, ha megversenyeztette a Vikings-Broncos-Raiders GM-eket, akkor már összehozhatott egy bőven jó ajánlatot. De abban igaza van a GM-nek, hogy ha az órán lesznek, valószínűleg még többet ki tudnak sajtolni egy cseréből.

Mindent összevetve szerintem ők Marvin Harrisonnal akarnak távozni az idei draftról. Hogy most meg tudják-e csinálni, hogy lecserélnek, aztán vissza a Chargers helyére, az a mock szempontjából gyakorlatilag mindegy, így az egyszerűbb utat választom és simán kiviszik a helyükön. Azt még el tudom képzelni, hogy a Giantsig hátracserélnek és akkor „csak” Naberst / Odunzét viszik, de szerintem 1/11-ig nem akarnak hátramenni, hacsak nem tudnak előre lezsírozni egy felmozgást onnan, de ez túl kockázatos/nehéz.

TRADE 1/5 Minnesota Vikings (from Chargers)
JJ McCarthy
QB, Michigan

Egyre nagyobb a pletyka, hogy nem annyira akarják McCarthyt, csak Maye-t imádják. Ami azt eredményezheti, hogy nem akarnak idáig felcserélni. Mindeközben a Giants kapcsán is egyre nagyobb a pletyka, hogy akarják McCarthyt, de szerintem ez inkább azért van, hogy a Vikings feljöjjön eléjük. Azt mondjuk full elhiszem, hogy a Giants Maye-t tényleg akarja.

Vicces lenne, ha a Vikings lemaradna mind a 4 irányítóról, de egyszerűen nem hiszem, hogy hagyják ezt megvalósulni, és inkább még többet fizetnek, ha kell. Az egész holtszezonjukat arra tették fel, hogy leváltják Cousinst és egy újonc szerződéses QB-val mennek tovább, mert ezt gondolják a jobb csapatépítési filozófiának. Amivel tudok is menni, még akkor is, ha lehet, hogy McCarthy csak pontosan ugyanazt a szintet hozza majd mind Cousins. De azt a plusz 40 milliót elég jól el lehet majd költeni.

Abban szinte biztos vagyok, hogy ők Drake Maye-t szeretnék elsősorban, de azt is gondolom, hogy nem fogják tudni megkaparintani, így marad McCarthy. Aki ebben a csapatban, ilyen kisegítőszemélyzettel és főedzővel elég jól fog mutatni, megkockáztatom jobban mint Daniels és Maye.

1/6 New York Giants
Malik Nabers
WR, LSU

A Giants fog irányítót választani az idei drafton, és ha lehetőségük lesz Maye-re, akkor fel fognak menni érte. Szerintem nem lesz, és én úgy gondolom, hogy McCarthyt meg csak el akarják hitetni mindenkivel, hogy a Vikings feljöjjön eléjük. Talán sikerül, talán nem. Mindenesetre ha nem jön össze az irányító, akkor nem tudom elképzelni, hogy ez ne elkapó legyen. Szerintem Odunze jobban kiegészítené az elkapószobát, közel is voltam, hogy végül őt válasszam, de úgy érzem túl nagy a konszenzus, hogy Nabers a jobb elkapó (még ha vannak is csapatok, ahol ez nincs így), és eddig is nagyon a sebességet keresték, szóval legyen Nabers.

1/7 Tennessee Titans
Joe Alt
OT, Notre Dame

A Titanshez gyakorlatilag mindenki Joe Altot mockolja és ilyenkor szokott az lenni, hogy nem jön össze. Lehet a Chargers kiviszi hamarabb vagy valaki feljön a Giants helyére érte. Vagy a Titans inkább hátracserél mert jó neki valamelyik másik tackle is (Latham?). Vagy a Titans inkább elviszi a harmadik elkapót, hiszen Hopkins nem hosszútávú megoldás, meg egyébként Ridley sem feltétlen, ez még mindig need. Plusz ugye Brian Callahan volt már szereplő egy ilyen döntésnél a Bengalsnál, a Ja’Marr Chase pick meg eléggé bejött nekik.

De mindig oda lyukadok ki náluk, hogy láthatóan idén is versenyképesek akarnak lenni, nem véletlen költöttek ennyit idősebb játékosokra, és egy hatalmas lyuk tátong LT poszton, amit nem lehet máshol és máshogy betölteni, mint Alttal.

TRADE 1/8 New York Jets (from Falcons)
Rome Odunze
WR, Washington

A Bears biztosan kivinné 1/9-re Odunzét (vagy Naberst, szóval a harmadik WR-t), és szerintem valaki fel is fog mozogni az atlantaiak helyére, akik meg nagyon szívesen mozognának, akár nagyobbat is lefelé. Nem lepődnék meg, ha a Colts, a Jaguars vagy akár a Rams is feljönne ide a WR3-ért, annyira jó akár Odunze, akár Nabers. Végül nálam a Jets jön fel egy kicsit. New Yorkban szerintem a támadófal lenne a leglogikusabb lépés, de Aaron Rodgers nagyon szeretne egy fegyvert magának még a passzjátékba. Lehet ez a helyükön Bowers, de szerintem inkább feljönnek egy kicsit Odunzéért.

TRADE 1/9 New Orleans Saints (from Bears)
Olu Fashanu
OT, Penn State

A Saints mikor nem akart felfelé mozogni a drafton? Most is megteszik, hogy kivigyék a benn maradt OT-k közül az egyetlen igazi left tackle-t. Penning bust, Ramczyk lehet sosem játszik már és még a swing tackle James Hurst is visszavonult, szóval gyakorlatilag kizártnak tartom, hogy ne OT érkezzen New Orleansba. Az már nehezebb kérdés, hogy melyik, de most Fashanuval megyek Fuagával szemben.

1/10 Atlanta Falcons (from Jets)
Laiatu Latu
Edge, UCLA

Az első védő is kimegy, amivel egyébként rekordot döntünk, ugyanis sosem volt még olyan sem, hogy az első 8-ban ne legyen defensive játékos. A Falcons belsős infók szerint Latut akarja, ő az első a védőboardjukon. Lehet egy nagyobb csere is beleférne nekik, hogy több drafttőkét kapjanak, de szerintem Latut akarják, akit edzett a csapat védőkoordinátora még a Washingtonon.

1/11 Los Angeles Chargers (from Vikings)
JC Latham
OT, Alabama

El tudom képzelni, hogy ha nem tud lecserélni a Chargers, akkor már 1/5-re is Lathamet viszi, nem Altot. Ha pedig le tud, akkor még valószínűbb, hogy őt akarják. Mindenkinél jobban illik az új rendszerükbe, tökéletesen megtestesíti mindazt, amit Harbaugh-ék akarnak. Meglepetésként egy Byron Murphy picket dobnék be ide.

1/12 Denver Broncos
Dallas Turner
Edge, Alabama

Mindenki lecserében gondolkodik a Broncosnál, érthető is a pickek hiánya miatt, de Sean Paytont nem úgy ismerem, mint aki hátrafelé cserélget. És ne legyen kétségünk afelől, hogy ő hozza a döntéseket Denverben. Épp ezért lehetne itt Brock Bowers a pick, és egyszerűbb is lenne az életem ezzel, mert nagy fejtörést okoz, hogy hol fog kikötni, de valahogy az a megérzésem, hogy Turner jön majd a pass rush erősítésre.

1/13 Las Vegas Raiders
Terrion Arnold
CB, Alabama

Meglepődnék, ha nem tackle vagy cornerback érkezne. Fuaga abszolút reális opció, de szerintem Antonio Pierce főedző Arnoldot szeretné. Azt mondta, hogy prioritás a CB1 megtalálása, illetve ott volt és beszélgetett Arnolddal a Pro Dayén is. Szerintem ő jobban illik a rendszerbe is, mint Mitchell, és volt is arról pletyka, hogy inkább ő lehet az elsőként elkelő cornerback. Plusz Telesco nem szereti a kis sulis játékosokat, így Fuaga és Mitchell sem tűnik befutónak.

1/14 Chicago Bears (from Saints)
Byron Murphy
DT, Texas

Ha benn lenne Odunze 1/9-re, akkor a Bears kivinné, ebben biztos vagyok. De pont ezért gondolom, hogy valaki fel fog cserélni eléjük. Nem zárom ki, hogy mondjuk egy helyet felmozognak, de annyira nincs tőkéjük idén, hogy szerintem erőltetni nem fogják és ha lehet, inkább hátracserélnek. Ha nem lehet, akkor akár Fashanut is vihetik (Caleb Williams gimis csapattársát), vagy vihetnek egy edge rushert, mert talán az a legnagyobb needjük (látom a fitet Turnerben és Verse-ben is), azonban Ryan Poles GM arról beszélt, hogy ha van egy jó edge rushered (ami van Montez Sweat személyében), akkor keresni kell mellé egy kiváló belső pass rushert is. Murphy pedig pontosan ez, és tökéletesen illik Eberflus rendszerébe.

TRADE 1/15 Los Angeles Chargers (from Colts)
Brock Bowers
TE, Georgia

Hogy őszinte legyek, nem gondolkodtam eddig túl sokat ebben a párosításban. Persze a Chargersnek kell tight end, de lehet egy jobb blokkolót akarnának. De az istenért sem tudtam elhelyezni Bowerst a mockban, mert a bevett Jets-Broncos-Colts trióhoz valahogy nem érzem igazán és/vagy jobb opciókat találtam, de szinte biztos el fog kelni valahol 10-15 között. Szóval jöjjön fel a Chargers, úgyis sok picket kaptak a Vikingstól, és végülis kell elkapó Herbertnek. Ha nem cserélnek fel, akkor szerintem Cooper DeJean lehet reális célpont vagy Jer’Zhan Newton.

TRADE 1/16 Philadelphia Eagles (from Seahawks)
Taliese Fuaga
OT, Oregon State

A Seahawks mikor nem akar lecserélni? És az Eagles mikor nem akar felcserélni? Az utóbbi öt draftból négyszer felmozgott Roseman, szóval megteszi most is. A játékos talán meglepő, mert még ha nekem is sorba kéne állítani, hogy kik a legvalószínűbb felcsere targetek az Eagles számára, valószínűleg nem lenne a top3-ban Fuaga (Arnold, Mitchell, Mims). De Fuaga itt már csúszónak számít, és egyébként illene is a Sasokhoz, hiszen rövid távon guardot, hosszú távon tackle-t játszhatna. Személy szerint egy cornernek jobban örülnék, és talán kicsit esélyesebbnek is látom, de Mitchellt nem hívták be vizitre, ami olyan szempontból árulkodó lehet, hogy az utóbbi években csak vizitáló játékosokat draftoltak magasan (Arnold és DeJean volt látogatóban, ők lehetnek a reálisabb CB-célpontok).

1/17 Jacksonville Jaguars
Quinyon Mitchell
CB, Toledo

Nehéz elképzelni mást, mint cornerbacket és elkapót. Szerintem a CB-t fogják priorizálni, és majd a másodikban visznek egy elkapót. Mitchell sok emberezéssel és fizikalitással tökéletesen illik Ryan Nielsen rendszerébe.

1/18 Cincinnati Bengals
Amarius Mims
OT, Georgia

Simán el tudom képzelni, hogy valaki (Eagles? Packers?) felcserél Mimsért, mert két év múlva akár a class legjobb tackle-je is lehet, ha elkerülik a sérülések. Azonban a Bengalsban is tökéletes helyét látom. A jobb oldalon Trent Brown csak vészmegoldásnak jött egy évre, én kissé meglepődnék, ha nem az ő utánpótlására érkezne valaki itt. Mims pedig nagyon jól illik a csapatba, hiszen a jelek szerint a hatalmas méreteket preferálják tackle poszton.

1/19 Los Angeles Rams
Brian Thomas Jr.
WR, LSU

Szinte mindenki védőt mockol hozzájuk, de Sean McVaynek végre van első köre (Jared Goff óta először) és nem támadót fog húzni? Dehogynem. Jó barátja, az NFL Networkös Peter Schrager is megmondta. Már csak azt nem tudom eldönteni, hogy Thomasért vagy Bowersért cserélnek fel – mindkettő nagyon illene McVay offense-ébe. Most Thomas a befutó, valahogy ez az érzés kavarog bennem két napja. Szerintem simán fel is cserélhetnének érte, de most a helyükön is benn maradt, állítólag van valami vállsérülése, amit majd meg kell műteni.

1/20 Pittsburgh Steelers
Graham Barton
C, Duke

Gondolkodtam egy felcserében Fuagáért, mert logikus lépés lehetne, de a Steelers sosem tudja elrejteni, hogy kit akar húzni. Sok érdeklődés volt a részükről Mims iránt, de talán még több Barton iránt. A csapat csak úgy kivágta a kezdő centerét a holtszezonban, biztosan magasan fog jönni a pótlása, és a jelek szerint Bartont akarják a legjobban.

1/21 Miami Dolphins
Troy Fautanu
OL, Washington

Fautanunak állítólag van valami térdproblémája, azért csúszhat kicsit, bár simán lehet így is top16-os. Azonban a Dolphins így köszöni szépen és kiviszi ő maga. Tökéletes húzás lenne, tackle-ben és guardban is lehet játszani, akár centerben is, a Dolphinsnak meg mindenhová kell ember.

1/22 Seattle Seahawks (from Eagles)
Cooper DeJean
CB, Iowa

A helyükön Fautanu lett volna a húzásom, és mock helyesség szempontból lehet jobban is jártam volna azzal a pickkel, mert nagyon adja magát. Nagyon kell egy belső támadófalember, Fautanut pedig a Hawks jelenlegi támadókoordinátora edzette az egyetemen. Szóval lehet szívem szerint őt vittem volna a Hawkshoz, de DeJean is nagyon adja magát olyan szempontból, hogy Mike Macdonald elképesztően jól használta Kyle Hamiltont a Ravensnél, DeJean pedig az ő szerepkörét tökéletesen tudná átvenni. Guardot meg majd visznek a második napon. DeJean helyét egyébként nehéz belőni, az Eaglesnél és a Jaguarsnál is látom, de gyakorlatilag bármelyik Ravens-rendszert adaptáló csapatba tökéletes lenne (Dolphins, Chargers).

1/23 Indianapolis Colts (from Texans via Vikings via Chargers)
Xavier Worthy
WR, Texas

Sokan cornerbacket mondanak a Coltshoz, de szerintem a támadóoldalt akarják elsősorban erősíteni. Könnyen lehet ez Brock Bowers a helyükön, vagy akár Brian Thomas is, de szerintem hátra akarnak cserélni, mert egyrészt Ballard több picket szeretne, másrészt mert Xavier Worthy a kiszemeltjük. Két elkapó Pro Dayre mentek el a WR-edző Reggie White-tal, Worthyé volt az egyik. Ballard beszélt arról, hogy kell sebesség a támadósorba, hiszen Pittmannek ez nem erőssége, Downs meg slot elkapó, így Worthy kiválóan kiegészítené őket és adna egy halálos mély fegyvert az ágyúkaró Anthony Richardsonnak. Nagyon fun lenne ez a párosítás!

TRADE 1/24 Washington Commanders (from Cowboys)
Jordan Morgan
OL, Arizona

A Cowboys emberei mind kimentek, akiket akarnak (Zach Frazier, Edgerrin Cooper) meg elérhetőek lesznek a második kör legelején is. A Commanders így visszajön az első körbe egy nekik tetsző tackle-ért. Azt tudják, hogy meg kell előzni a Cardinalst és a Ravenst, mert mindketten akarják Morgant, de így bebiztosítják maguknak.

1/25 Green Bay Packers
Tyler Guyton
OT, Oklahoma

Engem meglepne, ha nem támadófalember érkezne a Packershöz. Azt már nehezebben mondom meg, hogy pontosan ki, mert rengeteg drafttőkéjük van, így simán fel is mozoghatnak akár kisebbet, akár nagyobbat valakiért (Fashanu? Mims? Barton?). De ha a helyükön maradnak, vagy csak 1-2-3 helyet mennek fel, akkor szerintem Guyton lesz a kiválasztott, aki átveszi majd a jobb oldali tackle posztot, Zach Tom meg bemegy centerbe.

1/26 Tampa Bay Buccaneers
Jared Verse
Edge, Florida State

Verse simán kimehet jóval korábban. Sőt, gondolkodtam abban is, hogy akár a Buccaneers, akár a Cardinals felcserél érte valahová a Dolphins környékére, de végül nem úgy alakult Fautanu miatt. A Buccaneers vihet egy belső támadófalembert is, de talán a legnagyobb hiányposztjuk a pass rusher, ahová muszáj embert találniuk, így ez tűnik a legvalószínűbbnek számomra. Ha Verse nincs itt, akkor Chop Robinson is opció.

1/27 Arizona Cardinals (from Texans)
Chop Robinson
Edge Penn State

Ha már Chop Robinson, akkor gyorsan ő is elkel. A Cardinalsnak talán Jordan Morgan lenne az elsődleges célpontja, de a Commanders beelőzte őket, így a védelem felé fordulnak, ahová szinte minden posztra kell ember, így nehéz is jósolni, kit akarnak majd. Vihetnek embert a fal belsejébe, a szélére és cornerback posztra is. Most jöjjön Chop az elit első lépésével.

TRADE 1/28 Arizona Cardinals (from Bills)
Nate Wiggins
CB, Clemson

És jöjjön még Wiggins is, hogy három első körös játékossal térjenek nyugovóra. A Billsnek jól jönnek az extra pickek harmadik kör hiányában (itt kapnak egy harmadikat és visszaadnak mondjuk egy ötödiket a háromból), itt már nem is volt nekik kihagyhatatlan ember, ellenben a Cardinalsnak eléggé kellene egy jó CB, amit nem biztos, hogy a második elején még be tudnak húzni, hiszen itt a következő csapatoknak mind kellhet a poszt.

1/29 Detroit Lions
Darius Robinson
DL, Missouri

Detroitban van a draft, Robinson helyi srác, ott lesz a helyszínen, nagyon jó sztori lenne ez. Hasonló, mint tavaly a Chiefs Felix Anudike-Uzomah-val. Ráadásul abszolút adott a fit a védelembe és a mentalitás is Dan Campbell mellé.

1/30 Baltimore Ravens
Kool-Aid McKinstry
CB, Alabama

Ravens és Alabama játékos? Egy klasszikus. Lehet a támadófal nagyobb need, de nehezen találtam ideillő játékost itt már, a CB sorban pedig Humphrey kezd öregedni és sokat sérült, a túloldalon meg nincs senki értelmes. McKinstrynek van valami lábfej-sérülése, ami aggasztja a csapatokat és ezért kicsúszhat az első körből akár, de a Ravensnek itt már bőven megéri a kockázatot.

1/31 San Francisco 49ers
Jer’Zhan Newton
DT, Illinois

A legtöbben támadófalembert mondanak hozzájuk, ami bőven el is képzelhető, de szerintem inkább DT-t fognak vinni. Azt nem tudom, hogy Newtont vagy Darius Robinsont, mert mindkettőben látom a logikát. Szerintem Newton sokkal jobb játékos nem csak Robinsonnál, de a 31. picknél is, viszont a csapatoknál valamiért az sem biztos, hogy első körös lesz.

1/32 Kansas City Chiefs
Kingsley Suamataia
OT, BYU

AD Mitchell népszerű pick lett hozzájuk, gondolkodtam is rajta, de végül maradtam az eredeti álláspontomnál, hogy ők bizony tackle-t akarnak vinni. Akár fel is cserélhetnek szerintem egyért, de most ennek nem találtam meg a helyét, és Suamataia azért elég megosztó a szakértők körében, szóval lehet nem kell érte rohanni. A Chiefs fal-képzésével viszont bízhatnak abban, hogy a projekt beválik.


2/33 Carolina Panthers
Xavier Legette
WR, South Carolina

Legette a Lionsnél is opció az első végén, ahogy a Billsnél is. De ha ott nem, akkor a Panthersnél szerintem ki fog menni. És tetszene is, ahogy kiegészíti a többi WR-t a keretben.

2/35 Buffalo Bills (from Cardinals)
Adonai Mitchell
WR, Texas

Mitchellel nagyon nehezen jutottam dűlőre, és nem is igazán tetszik, hogy kimaradt, de a cukorbetegsége megijesztheti a csapatokat talán. Még a Billsnél is gondolkodtam, hogy inkább Zach Fraziert viszem helyette.

2/36 Dallas Cowboys (from Commanders)
Edgerrin Cooper
LB, Texas A&M

Azt gondolom, hogy a Cowboys vagy Coopert akarja, vagy a center Zach Fraziert, és akár az első körben is elvihetik, de legalább egyikük benn lesz még a második elején is, ha nem mindkettő.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group