Connect with us

Szabadügynök

Robbantani fog a Lions – FA-kitekintő

 

Bár csak a középmezőnyben van a csapat elkölthető pénzmennyiséget tekintve, összességében még mindig jobban áll, mint sok más csapat. Egyrészt nincs sok fontos szabadügynöke, másrészt kis erősítés után komoly rájátszás esélyekkel bír, harmadrészt pedig jövőre a Lionsnak lesz a legtöbb elkölthető pénze még úgy is, hogy Staffordot meg kell tartani. Idén tehát lehet költeni, nem kell a következő évek miatt aggódni. A Lions pedig robbantani fog.

 

AP_593970595035

 

A Lions 37 millió dollár cap space-szel rendelkezik, ami a 16. legtöbb a ligában. Ezen sok mindent nem lehet javítani, hisz egyedül csak és kizárólag Haloti Ngatát lenne értelme most elküldeni. Én speciel imádom, mint embert, de már régóta nem azt a játékot hozza, ami Ravensben a liga messze legjobb nose tackle-jévé tette, ráadásul 5,7 millió dollárt lehetne rajta spórolni. Tehát kemény 42-43 millióval gazdálkodhat majd a csapat.

 

Top szabadügynökök

 

 

Igazán komoly és nélkülözhetetlen szabadügynök csak egy van, mégpedig a guard Larry Warford. Futásblokkolásban jó, passzblokkolásban kiváló, ráadásul csak 26 éves és a támadófal legjobb tagja. Persze maga az egység nem valami jó, Warford pedig nem egy olyan népszerű célpont, főleg ha TJ Lang és Kevin Zeitler is tesztelné a piacot, épp ezért lenne relatíve könnyű dolga megtartania a csapatnak. Elsődleges prioritást kell élvezzen.

 

Warford mellett egy másik kezdő falember, a RT Riley Reiff szerződése is lejár, akit vélhetően jobban megfizetnek a left tackle múltjáért, mint ahogy járna neki. Elnézve a piacot, nem hiszem, hogy a Lions túlzottan ragaszkodna hozzá, ahogy a tavaly csalódást okozó pass rusher Devin Taylor sem fog jó eséllyel maradni.

 

NFL: Preseason-New England Patriots at Detroit Lions

 

Akiknek még fontos lenne a megtartása, a linebacker Josh Bynes és a veterán elkapó Anquan Boldin. Előbbivel véletlenül sem lenne megoldva a linebacker poszt, de olyan vékony az egység és Bynes olyan olcsó alternatíva, hogy kár lenne elengedni. Boldin pedig még mindig klasszis, még ha egyre kevésbé lehet is terhelni. A döntés persze rajta áll, ha nem vonul vissza, 1-2 millióért még biztos a Lionst fogja erősíteni.

 

Legnagyobb hiányposztok

 

Amennyiben bejön a feltételezésem/reményem és a csapat elküldi Haloti Ngatát, akkor mindenképp a defensive tackle posztra fog ráférni a legnagyobb erősítés. Ha nem küldik el, akkor is. A’Shawn Robinson jó lehet a későbbiekben, de a Tyrunn Walker projektnek annyi. Akár marad Ngata, akár nem, valaki biztos fog érkezni, vélhetően egy egyéves, “prove it” szerződéssel.

 

A védőfal után jön rögtön a defensive end. Ide szerintem nagy sztár fog érkezni, hisz egyrészt Ziggy Ansah szerződése utolsó évében jár és nem olyan meggyőző, mint kellene lennie, másrészt Kerry Hyder egyelőre csak szituációs pass rushernek jó. A linebacker sor szintén lyukas, akár egészséges lesz DeAndre Levy, akár nem. Erre a posztra vélhetőleg a draft első köreiben érkezik játékos, esetleg valamilyen veterán védő olcsón. A secondary rendben van, egy harmadik számú cornerback kellhet majd.

 

NFL: New York Giants at Detroit Lions

 

Offense oldalon, amennyiben megtartja a csapat a right guard Warfordot, egyedül a right tackle poszt lesz kérdés (meg a left guard, de az első körös Tomlinson egyszer csak megüti már a középszer szintet). Elkapó vélhetően draftról fog érkezni vagy marad Boldin, nem olyan égető a dolog. Ellenben a futóposzt már érdekes, hisz a maga módján Zach Zenner és Theo Riddick kiváló, de egy vezérfutó továbbra is hiányzik. A piacról biztos nem fog jönni még senki, jó eséllyel a csapat ad még egy utolsó esélyt Ameer Abdullahnak, illetve Matt Stafford már idén kaphat egy 22-24 millió dolláros szerződést.

 

Top szabadügynökök, akiket megtarthat/megszerezhet a csapat (főleg a Patriots vonal miatt):

 

G: Larry Warford, 7 millió/év

OT: Sebastian Vollmer, 3 millió/év (Ricky Wagnerben bízok)

DE: Jason Pierre-Paul, 14-15 millió/év

DT: Dominique Easley, 4 millió/év

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!