Connect with us

Szabadügynök

Minden összeállt egy jó kis bulihoz a Raidersnél – FA-kitekintő

 

Ha van csapat, aminek eljött az idő, az a Raiders. Fiatal, penge csapat állt össze, eszméletlen támadósorral, és döcögő, de a tavalyi év végére már összeszokott védőkkel. Nézzük hát, hogy eshet ez szét pár hónap alatt.

 

Elkölthető pénz és stratégia

 

A Raiders nagyon jól áll a fizetési sapka terén. 48 millió szabad helyük van, pedig még nem is küldtek el senkit. Ezzel a 11. hely az övék a ligában, kényelmes összeg az építkezésre. A piacon jó eséllyel rá fognak lépni egy OT-re, egy futóra, és a védelem bármely pozíciójára.

 

derekcarr[1]

 

Szabadügynökök

 

Nincs pótolhatatlan ember, aki szabadügynök lesz. Ezt fontos megjegyezni. Azonban nem csak a tűzoltásra való a szabadügynökök igazolása, de hosszabb távú tervek beteljesítésére is. Csupán néhány nagyobb név lesz FA idén, mégpedig az LB Malcolm Smith, S Nate Allen, CB DJ Hayden, QB Matt McGloin, WR Andre Holmes, RT Menelik Watson. Latavius Murray kezét elengedik, a többieket pedig fika pénzekért újra leszerződtetik, bőven 30 felett lesznek új emberek keresésekor.

 

usa-today-8763986.0[1]

 

Kiket várhatunk jövőre?

 

A támadósorból hiányzik egy fiatal tackle, aki fenntarthatja az elit fal minőségét, ha valaki esetleg kiesne. Penn öregszik, Watson megbízhatatlan, Howard pedig sérülésekkel bajlódik sokat. Ezért lehet célkeresztben a Panthersből Mike Remmers, vagy a Patses Sebastian Vollmer. A támadósor még szórványosan erősíthető, elkapók terén kellene egy megbízható harmadik opció, ide számolhatjuk a Tampa Russell Shepardját vagy a Dallas Terrance Williamsét. Nagyon nagy ugrás, de még Anquan Boldin se lenne elképzelhetetlen egy évre, kevés pénzért. Biztos kevesebb labdát ejtene el, mint a mostani elkapógárda. Futó terén kell egy kezdő, mivel Murray jó eséllyel nem kap szerződést. Jalen Richard és DeAndre Washington ígéretesek, de még nem látni, mekkora bennük a potenciál, és hogy képesek-e meccsenként 20-25 labdahordást kivitelezni akár. Sajnos a piac ilyen szempontból nem erős, nagy és drága nevek vannak (Bell, Blount, Lacy), akik maradnak a csapataiknál. Tight end pozícióban van ember, de korrekt elkapó nincs. Smith blokkspecialista, Rivera és Walford pedig döcögnek, kiváltképp Walford, de ő sem eléggé. Ide páran rebesgetik Bennettet, de ez azért messze van még.

 

usa-today-8764139.0[1]

 

A védelemben van mit erősíteni. Mack mellé szükségeltetik egy belső falember, aki képes nyomást helyezni a zsebre. A drágább lehetőségek közül ott van Calais Campbell és Dontari Poe, az olcsóbbak közül Karl Klug, Chris Baker, és Nick Fairley. Kell egy korrekt belső linebacker is, mivel ezen a pozíción főképp szituációs, középszerű játékosokat játszatnak. A legjobb egyértelműen Dont’a Hightower lenne. Ő 10 millió környékén kérne évente, viszont a Raidersben évek óta nincs fix pont a linebacker sorban. Nincs sok esély megszerezni őt, így ott lehet még a buffaloi Zach Brown, vagy a 49ers Gerald Hodges-a, akik nem csak árban, de képességben is lejjebb adnák a lécet. Brown megoldana coverage-problémákat, de megint csak nehéz elhinni, hogy hosszú távon playmaker képességeket mutatna fel. Ami még komoly hiány, az a cornerback. Amerson jó CB, néha kifejezetten elit, de nagyon hullámzik. DJ Hayden idén megmutatta, hogy szeretne maradni a csapatban, de ez nem biztos, hogy elég lesz. A helyére slot CB-ként szabadon lesz a Vikings Captain Munnerlynje, akivel évi 4-5 millióért kaphatnának egy tapasztalt, bomba secondary-kből származó cornert. Aki még a mélységet növelhetné, az esetleg Dre Kirkpatrick, vagy Micah Hyde, illetve ne felejtsük el Marcus Coopert Arizonából. Cooper olcsón hozhatna egy magabiztos, közepesnél jobb teljesítményt.

 

A szabadügynökök terén a prioritás LB, CB, OT, DT, RB sorrendben várható.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!