Connect with us

Draft

Draft-értékelő: ha így nem megy Jacksonville-ben, soha nem fog

Blake Bortles haladékot kapott a csapatnál, és jelenleg mindent összeraktak ahhoz, hogy működjön a támadó és a védőoldal is. De vajon menni fog?

 

Választottak:

1/4 Leonard Fournette, RB, LSU

2/34 Cam Robinson, OT, Alabama

3/68 Dawuane Smoot, EDGE, Illinois

4/110 Dede Westbrook, WR, Oklahoma

5/148 Blair Brown, LB, Ohio

7/222 Jalen Myrick, CB, Minnesota

7/240 Marquez Williams, FB, Miami (Oh.)

 

Leonard Fournette keveseknek szorul bemutatásra. Az idei év egyik legjobb futója, aki agresszív, belemenős stílusban tolja. Potyognak le róla a szerelések, viszont a passzvédelme és a route-futása fejlődésre szorul, és sokan nem látják, hogy tudna fenn lenni harmadik kísérleteken. Gyors és nagydarab, viszont nem robbanékony, de ettől függetlenül hatalmas segítség lesz a Jaguars támadósorának, az egyetemi karrierje alapján nagy dolgokra hivatott. Sokat fog számítani a fal előtte, ami nincs túl jó állapotban, ez még gondot okozhat. Érdekes módon a szerződésével egyben Bortles halálos ítéletét is aláírta, mivel ezután nem lesz kifogás a passzjátékot illetően, és Bortlesnek el kell kezdenie úgy játszania, ahogy azt illik egy negyedéves 1/3-asnak. Ez nehezen elképzelhető, mivel alapvető mechanikai problémái vannak, amiket ennyi idősen nehéz kinevelni belőle. Nem lennénk meglepve, ha jövőre valamelyik top QB érkezne Jacksonville-be az első körben.

 

 

A nem túl jó állapotú falba érkezik Cam Robinson, akiért feltrade-elt a JAX. Teljesen érthető, mivel Fournette is szeret inkább a boxban futni, a hegyomlásnyi Robinson nyithat előtte utat akár tackle, akár guard poszton. Komoly probléma azonban, hogy nehezen találja meg az egyensúlyát, és ugyan erőből ekkora embert nem lehet lenyomni, meg szokták rángatni őt az intenzívebb játékot vivő védők. A pozíciójával szembe érkezett Dawuane Smoot, de minek. Jó pass rusher lehet, nem erről van szó, de ezen a téren Campbell és Jackson megadják belülről, amit kell, nem egy klasszik hiányposzt ez most a csapatban. Ki lehet belőle nevelni egy jó játékost, mivel a lendülete, a játszani akarása megvan, és jellemzően technikai hiányosságai vannak, amiket itt bőven lehet orvosolni.

 

 

Dede Westbrook már jobban tetszik. Kicsit kockázatos pick, de minden tehetsége megvan hozzá, hogy minőségi slot elkapóként láthassuk viszont nagyon hamar, igaz még ebbe a pozícióba is kicsi alkatilag. A már most is pofás LB-sorba érkezett kisebb stealként Blair Brown, aki egy kiemelkedő futásmegállítóvá válhat, de nagyon sokat kell tepernie, hogy az átlagnál kisebb termetét technikával ellensúlyozza (gondolok itt példaként Danny Trevathanra). Ha ügyes a táborban, akár már idén fenn lehet első-második kísérleteken, pláne az AFC South erősödő futójátéka ellen. Ha már jött slot WR, ideje volt egy slot CB is Jalen Myrick személyében. Nagyon ügyes, és elképesztően gyors, viszont nehezen kerekedik felül a nagyobb darab támadókon. Az egyetemen folyamatos fejlődést mutatott fel, ami egy rejtett, de annál fontosabb tulajdonság. Utolsóként érkezett a fullback Marquez Williams, aki egy éppen fullbacketlenedő ligában szeretne elhelyezkedni. Az itteni helyzet viszont különleges, érthetően Coughlin vele akarja segíteni Fournette vertikális futási stílusát. Coughlinról pletykálták, hogy FB/HB set-eket akar futtatni idén, így érthető a pick, és jó eséllyel rajta is marad az 53-as rosteren.

 

Értékelés

A QB-kérdés nincs megoldva. Látványosan megállt Bortles a fejlődésben, sőt még romlott is bizonyos szempontokból a teljesítménye. De idén még úgy tűnik, megpróbálják vele, Coughlin barátságtalan nyilatkozatai ellenére is. Rajta kívül azonban érezni a megváltozott FO-t. Igazi coughlinos draft lett ez, a hét cetliből három a futás erősítésére ment, ez tényleg nagyon hiányzott a csapatnál. Ha minden jól megy, akkor lesz egy kétes passzjáték, jó futás, életképes fal, a védelemben pedig a falban, LB-sorban és a secondaryben is nagyon jó nevek fognak játszani. Ha így nem megy, soha nem fog, és elérkezik a Jacksonville Browns ideje. A draft viszont segíthet ezt elkerülni, A- értékelést kapnak.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!