Connect with us

Érdekességek

Ennél már csak jobb lehet Torrey Smithnek

Torrey Smith el volt tűnve az utóbbi két évben San Franciscoban, alig kapott labdát, alig tudta tisztára játszani magát. Ennek persze megvolt az oka, ami egyrészt az edzői stábban, másrészt az ellenfél cornerbackjeiben keresendő.

 

Chip Kelly tavaly 75,6%-ban a jobb oldalon használta Smitht, ami nagyban megkönnyítette az ellenfél dolgát, hiszen tudták, hogy szinte mindig ezen az oldalon lesz, nem fogják a séma miatt üresre játszatni, így könnyebb volt kialakítani a védelmi sémát az ő levédekezésére (egyébként másodikként ebben a mutatóban Terrence Williams fut be, mindössze 53%-kal). A túloldalon Patton nem volt épp az a nagy fegyver, így a Frisco legtöbbet a slotban próbálkozott Kerley-vel (108 target).

 

A másik, és talán érdekesebb aspektusa Smith eltűnésének pedig az, hogy ő találkozott a legnagyobb arányban a liga top25 cornereivel (PFF-értékelés alapján) az utóbbi két évben. Útvonalainak 45%-át futotta ellenük, illetve a felé szálló labdák 32,7%-a érkezett a legjobb cornerek ellen.

 

 

Előbbi mutatóban egyébként AJ Green volt a második 34,9%-kal, utóbbiban DeVante Parker 32,5%-kal, itt harmadik volt Green 30,3%-kal. Összehasonlításként, 2014-ben Baltimore-ban az útvonalainak csak 11,6%-át futotta Smith a legjobbak ellen, ami a 84 kvalifikáló WR közül a 74. legtöbb volt csupán.

 

Smithnek most az Eaglesben kicsit könnyebb dolga lesz, hiszen Alshon Jeffery nagyrészt elveszi majd a legjobb cornereket, de Jordan Matthewsra is figyelni kell majd a slotból indulva a védőknek, így feltehetőleg jobb szezont fut majd ilyen szempontból, mint az utóbbi két évben. Azt mondjuk nem engedheti meg magának, hogy ismét a liga legtöbbet droppoló elkapói közé tartozzon.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!