Connect with us

Minden ami NFL

FK! TOP 50 2017 – III. rész

A lista következő részében már megjelennek a fiatal, magas plafonnal rendelkező irányítók, a secondary legjobbjai és a top5 wide receiver közül is ketten. A legnagyobb szerepet mégis a falemberek kapják. Itt már elvétve találunk csak olyan játékost, aki lemaradt volna egynél több egyéni listáról és több olyan is van, aki egy-egy listán a top10-be is befért.

 

 

50. Travis Kelce (-), TE, Kansas City Chiefs

49. Brandon Graham (-), EDGE, Philadelphia Eagles

48. Tyrann Mathieu (11), CB, Arizona Cardinals

47. Fletcher Cox (30), DT, Philadelphia Eagles

46. Josh Norman (33), CB, Washington Redskins

45. Jordan Hicks (-), LB, Philadelphia Eagles

44. Cameron Jordan (-), EDGE, New Orleans Saints

43. Kam Chancellor (-), S, Seattle Seahawks

42. Ndamukong Suh (38), DT, Miami Dolphins

41. Devin McCourty (49), S, New England Patriots

40. Jadeveon Clowney (-), EDGE, Houston Texans

39. Justin Houston (34), EDGE, Kansas City Chiefs

38. Kelechi Osemele (-), OG, Oakland Raiders

37. Kawann Short (29), DT, Carolina Panthers,

36. Harrison Smith (31), S, Minnesota Vikings

35. Landon Collins (-), S, New York Giants

34. Matt Ryan (-), QB, Atlanta Falcons

33. Joey Bosa (-), EDGE, Los Angeles Chargers

32. AJ Green (-), WR, Cincinnati Bengals

31. Joe Thomas (18), OT, Cleveland Browns

 

30. Aqib Talib, CB, Denver Broncos, 111 pont

Tavalyi helyezés: –
Idei helyezések: 21., 21., 23., 28.

 

A ProFootballFocus osztályozási rendszere alapján a 2016-os év legjobb cornerbackje nálunk a top3-ba se fért be, de így is előkelő helyet foglal el a listán. Talib az egyik legjobb press man corner, aki agresszivitását előszeretettel használja. 43 yardnál egyik mérkőzésén engedett többet és nyolc mérkőzésén kettő vagy kevesebb elkapást jegyeztek mellette. Amiért nálunk mégis kicsúszott az abszolút legjobbak közül, az talán a túlzott agresszivitásából származó sok büntetés és szabálytalanság, valamint a nem túl szimpatikus viselkedés is belejátszhat. Tavaly nem szerepelt a listán, de a két szezon óta tartó elit teljesítmény már majdnem minden szerkesztőt meggyőzött.

 

29. Zack Martin, G, Dallas Cowboys, 115 pont

Tavalyi helyezés: 40.
Idei helyezések: 18., 18., 35., 36., 39., 45

 

A még mindig csak negyedéves játékos már most is a liga egyik legjobb guardja és hol van még a fejlődésének a vége. Martin a 2016-os év legjobb futásblokkoló guardja volt, pedig a második legtöbb futósnapet töltötte a pályán. Átlagosan 4.3 yardot tettek meg mögötte kontakt nélkül a futók, ami majdnem egy fél yarddal jobb, mint a következő játékos mutatója. Már harmadéves korában is elismertük a teljesítményét, fejlődését pedig a listánk is követi.

 

28. Trent Williams, OT, Washington Redskins, 116 pont

Tavalyi helyezés: –
Idei helyezések: 11., 27., 29., 46.

 

Williams eltiltása ellenére kérdés nélkül került a liga legjobb három tackle-je közé a 2016-os teljesítménye alapján. Sőt, az sem lenne túlzás, ha ő szerepelne az első helyen. Az engedett 16 pressure-je magában megdöbbentő, még akkor is, ha ezt 12 mérkőzés alatt engedte. Emellett futásblokkolásban is megállta a helyét, pedig volt olyan időszak, hogy a csapatot sújtó sérülések miatt guardként kellett szerepelnie. Williams sérüléseinek és problémáinak hála tavaly nem volt a listán, de azzal, hogy idén problémamentesen lett az egyik legjobb tackle, már mi sem mertük lehagyni. Volt akinél ez nagy ugrást ért, volt akinél csak kisebb előrelépést.

 

 

27. Travis Frederick, C, Dallas Cowboys, 120 pont

Tavalyi helyezés: 46.
Idei helyezések: 17., 22., 25., 29., 37.

 

Egy guard és egy tackle után következzen egy center is. Nem akarom lelőni a poént, de talán az senkit nem fog meglepni, hogy Frederick nem csak az egyik legjobb center szerintünk, hanem konkrétan a legjobb. A poszt elhanyagoltságát mutatja, hogy így se tudott a legjobb 25 játékos közé bekerülni. Ez azonban nem skatulyázza be Frederick teljesítményét, aki mögött már a harmadik egymást követő szezonban érik el az RB-k az 1000 yardot. Ebben persze nagy szerepe van társainak is, de a két olyan futásblokkolási sémában, ami a leginkább a center blokkját igényli, a második és a negyedik legtöbb yardot tettek meg a futók mögötte.

 

26. Andrew Luck, QB, Indianapolis Colts, 126 pont

Tavalyi helyezés: 26.
Idei helyezések:18., 19., 21., 30., 36.,

 

Luck annak ellenére élvezi a bizalmunkat, hogy csapata évről-évre alulteljesít. Azt ugyanis látjuk, hogy rajta semmi nem múlik. Az elmúlt szezonban ő volt a második irányító, aki kénytelen volt a legtöbbet nyomás alatt játszani és ennek ellenére a harmadik legjobb passer ratinget érte el az ilyen playek alatt. Képzeljük csak el hol van számára a plafon, ha csak egy átlagos fal lesz előtte. Egyelőre stabilan őrzi a 26. helyét, de amint szintet lép, az látványos lesz itt is.

 

25. Mike Evans, WR, Tampa Bay Buccaneers, 128 pont

Tavalyi helyezés: –
Idei helyezések: 15., 28., 34., 35., 41. 

 

Az egyik legtöbbet fejlődő játékos 2016-ban Evans volt, annak ellenére, hogy már az előtte lévő szezonokban sem tartozott a rossz elkapók közé. 2016-ban azonban a legjobb háromba verekedte magát. Igaz, hogy Evans egyedül a targetekben lett a liga legjobbja, de a három legfontosabb statisztikában – az elkapásokban, a touchdownokban és a yardokban – is a top5-ben zárt. Egyelőre ez az egy brutális év egy beugrásra volt elég a listákra, de egy szerkesztő még kivár.

 

 

24. Patrick Peterson, CB, Arizona Cardinals, 134 pont

Tavalyi helyezés: 25.
Idei helyezések: 9., 22., 24., 24., 38.

 

Peterson a cukorbetegsége óta kicsit eltűnt a radarról, de ez inkább a szájtépésre és a médiára vonatkozik. Teljesítménye ugyanis egy pillanatra nem esett vissza. Pedig nincs könnyű dolga, egyáltalán nincs. Messze ő követte legtöbbet az ellenfelek legjobb elkapóit 2016-ban, összesen 259 snapet húzott le valamelyik sztár receiver oldalán, úgy, hogy az utána következő játékos mindössze 241-et, az ötödik ilyen pedig már csak 220-at. Ennek ellenére a top5-ben végzett az ellenfél irányítóinak passer ratingjében és az engedett coverage snapekben is. Egy listáról maradt csak le, de volt akinél a top10-ben van.

 

23. Earl Thomas, S, Seattle Seahawks, 143 pont

Tavalyi helyezés: 22.
Idei helyezések: 15., 21., 25., 30., 31.

 

Itt egy kisebb ugrás is látszik a pontokban, ugyanis sérülése ellenére egy kivétellel mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a liga legjobb range safetyje Thomas. Coverage snapjei alatt összesen 0.89 yardot engedett, ami a harmadik legjobb a safetyk között, de a futás ellen is minimum közepes. A tackle hatékonysága esett vissza valamelyest, ugyanis ebben a liga legrosszabb 5 safetyje között volt 2016-ban a minimum 80 snapet pályán töltött safetyk között. Az egy helyes hátracsúszás valószínűleg a sérülésétől való félelem, de van akinél stabilan top20.

 

22. Russell Wilson, QB, Seattle Seahawks, 158 pont

Tavalyi helyezés: 10.
Idei helyezések: 8., 13., 16., 28., 32.

 

Ha az előbb azt írtam, hogy kisebb ugrás következik pontokban, akkor itt egyenesen szakadékról beszélhetünk. Wilson ugyanis egy kivétellel mindenki listáján előkelő helyen szerepel. Annak ellenére hogy a top3 között szerepel elszenvedett nyomásokban, a top5-ben van mind passer ratingben, mind futott yardokban az irányítok között. Három listán is top20-ban van, de meglepetésre egy listáról lemaradt.

 

 

21. Odell Beckham Jr., New York Giants, 160 pont

Tavalyi helyezés: 24.
Idei helyezések: 19., 20., 24., 25., 29., 29.

 

A liga egyik legellentmondásosabb figurája kétség kívül nem a teljesítményével éri el az ellenszenves hangokat, ugyanis ezt a részt ő zárja, ami azt jelenti, hogy húsz jobb játékos van csak szerintünk a ligában. Route per yard átlaga a harmadik legjobb a ligában és amióta profi lett csak három játékos rendelkezik jobb drop százalékkal, mint ő. Elkapható 309 labdájából mindössze 16 nem ragadt meg a kezei között, kár hogy ebből 3 is igen fontos pillanatban érkezett. Sokoldalúságát jelzi, hogy route-jai 20%-át a slotból szerzi. Ő már egy listán sem csúszik ki a 30-ból, de senkinél nem jobb, mint 19. Azok a kulcspillanatban elejtett labdák akadályozták meg a konszenzus top20-ba kerüléstől.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!