Connect with us

Összefoglaló

Izgalmak és kiütések a második héten

Elérkeztünk a második hét végéhez, így jelen pillanatban három féle csapat van a Ligában: a veretlen, a felemás és a nyeretlen (egy picit belerondít a képbe a Buccaneers és a Dolphins, de őket most főúri eleganciával figyelmen kívül hagyom). Ez ugyan ennyire a szezon elején nem tűnik létfontosságúnak, de vessünk egy pillantást a számokra (nem túl szerencsés a dupla vereség):

Cleveland Browns 10 – 24 Baltimore Ravens

Amint azt várni lehetett, Joe Thomas 10.000 playt játszott végig kihagyás nélkül. Mondani sem kell, ez óriási teljesítmény egy ennyire sok kontakttal járó sportban. Ezen kívül sajnos a támadók között van gond bőven, ugyanis az irányítóhelyzet még mindig nem túl rózsás. Kizer migrénnel küzdött, ami meg is látszott a játékán. Főleg a végére esett szét nagyon látványosan. Mindenesetre Hogan beállt 11 passzkísérletre, amivel szerzett 118 yardot egy TD és egy INT kíséretében. Miután visszatért az újonc irányító, lett volna lehetőségük a clevelandieknek, hogy egy labdabirtoklásnyira feljöjjenek, de egy Red Zone interceptionnel elszalasztották az alkalmat. Ha már interception…térjünk is át a győztesre.

Úgy tűnik, hogy igaza van Weddle-nek és tényleg csak egy jó védelem és egy megbízható támadósor kell a sikerhez. Az eddigi kétmeccses mintában ez meg is állja a helyét. Ugyanis a védelem tényleg elit. Szereztek 5 labdát és kivallóan ölték a futást is, hiszen ha a legjobb futását nem számoljuk, Crowell mindössze 2,22 yardot termelt labdahordásonként. Tehát passzolni életveszélyes volt ellenük, a futásokkal pedig nem lehetett haladni. Flacco pedig nem is erőltette túlságosan a mély passzokat.

 

Természetesen a 73,5% passzpontosságát senki sem veszi el tőle. Főleg úgy nem, hogy az elkapóinak átlagban kemény 1,27 yardra sikerült elszakadniuk a legközelebbi védőtől.

A Ravensre jövő héten a bombaforma után jelentősen visszaeső Jaguars, míg a Brownsra az egyre biztatóbb játékot mutató Colts fog várni.

Arizona Cardinals 16 – 13 Indianapolis Colts (OT)

Bruce Arians visszatért és megmutatta volt mesterének, hogy mit tud. Győztek, de messze nem azt a lehengerlő játékot hozták, mint amire a szezon előtt vártunk. Ezen kívül még bemutatkozhatott Brissett is mint kezdő irányító, illetve az elnyűhetetlen Frank Gore ért mérföldkőhöz.

A mérkőzés első (és csapata egyetlen) TD-jét Gore szerezte, ezzel ő a liga történelmében a 24. futó, aki elérte a 75 karrier TD-t. Nem mellesleg ebből a társaságból csupán Adrian Peterson aktív (97 TD). Ezután a puntok és mezőnygólok monotonitását végül a végig bámulatos elkapásokat szállító J.J. Nelson TD-elkapása szakította meg. Aztán pedig jött az IZGALOM!

Ugyanis Brissett 2:55-nél támadhatott volna a győzelemért, de végül puntolniuk kellett. Palmer és Brown közjátéka után 3 másodperccel a rendes játékrész vége előtt 42 yardról lőhetett volna győztes mezőnygólt a Cardinals. Phil Dawson pedig kihagyta! Jöhetett a hosszabbítás!

A hosszabbítás első támadásában pedig Brissett megpróbálta a duplán őrzött társának passzolni a labdát, amit Tyrann Mathieu lehalászott. Ezután pedig csupán formalitássá vált a meccs, hiszen ezúttal 30 yardról nem hibázott Dawson.

Brissett ahhoz képest, hogy mennyi ideje van a csapatnál, nagyon ígéretes játékot mutatott. Ugyan még nagyon messze van a jótól, de van ok a reményre. Mindazáltal Paganonak nem ártana győzelmeket szereznie, ha főedző szeretne maradni. A Cleveland ellen bizonyíthat a jövő héten.

A Cardinals ugyan ki tudta javítani a mérlegét, még messze nem a tavalyelőtti legyőzhetetlen gépezet hatását keltik. Rájuk az igencsak harapósnak ígérkező Cowboys fog várni, ahol ennél jóval potensebb játékot kell mutatniuk, ha győzni akarnak.

Philadelphia Eagles 20 – 27 Kansas City Chiefs

Mind a két csapat győztesen zárta az előző fordulót, így a veretlenség megőrzése volt a tét. Bár a Chiefs győzött, a végéig izgalmas találkozó volt. Végül az 1/1-es és az 1/2-es csatáját a magasabban választott játékos csapata nyerte.

Az előzetes várakozásokkal ellentétben a zöldek nem igazán tudtak mit kezdeni Kelcevel, aki egyből két elkapásból szerzett 56 yardot (végül 103-al végzett). A tight end nagyszerűen játszott és előszeretettel ugrálta át az embereket. A szórakoztató stílusán kívül a játékának minőségére sem lehetett panasz. A másik nagy bűvész pedig Kareem Hunt volt. Ő élete első két NFL mérkőzésén összesen 5 TD-t szerzett, ezzel a beállítva a ligában az első két mérkőzésen második legtöbb TD-t szerző rekordot.

A meccs utolsó pillanatban való megfordítására azonban nem neki, hanem a másodéves Wentznek volt lehetősége. A meccsen volt több jó és néhány egészen banális megmozdulása is. Ugyanakkor a szerencse mellette volt, hiszen egy teljesen tiszta interceptionje pattant ki a védő kezéből, amit aztán hatalmas lélekjelenléttel a TE Ertz szedett le. Végül a negyedik negyedben, mindössze 8 másodperccel a vége előtt Agholorral összejátszva egy labdabirtoklásnyira kerültek a Főnököktől. Ezután pedig csupán egy sikeres onside kick és egyetlen sikeres hail mary kellett az egyenlítéshez. Az első akadályt sikeresen vették, így 39 yardról egyetlen esélyük volt az egyenlítésre. Ez végül nem jött össze és nem lett az Eaglesből bajnokverőt verő.

Jövő héten a Giants szintén erős védelme ellen javíthat majd Wentz és csapata. A Chiefs pedig a Chargers ellen próbálhatja meg begyűjteni a harmadik győzelmüket.

Tennessee Titans 37 – 16 Jacksonville Jaguars

A csoportrangadóra egy a tehetségét mát régóta bizonyítani akaró Jaguars és az előző heti vereséget feledetni akaró Titans érkezett. Végül mérleghinta szerűen másolták le egymás előző heti teljesítményét.

Az első félidőben mind a két csapat csapnivalóan játszott. Ez elsősorban a Titansnek volt rossz hír, hiszen 9-1-es mutatót tudhatnak magukénak, ha Mariota 100+ -os irányító mutatóval rendelkezik és 2-16 –os mérleggel, amikor nem. Nos 39,1-es mutatót sikerült összehoznia a félidőig. Ennek ellenére sikerült felállniuk és a földbe döngölniük a csoportriválist.

Ellenben a Jaguarsszal, ahol a meccs közepén sikerült egy ilyen gyönyörű sormintát összehozniuk: Punt, Punt, Fumble, INT, INT, Punt, Punt, Punt. Hát nem szemet gyönyörködtető? Bortlesnek pedig az első 14 passzával sikerült egy kemény 4,8-as irányító mutatót összehoznia.

A Titans kezdi azt a formáját mutatni, ami miatt sokan csoportgyőztes aspiráns gárdának tartották őket. Nagyon sok a fiatal játékos, így minden egyes kis tapasztalat morzsától egyre jobbak és jobbak lesznek. A Jagsnél pedig valamit ki kell találni, hiszen amint passzra kényszerülnek, elvesznek. Manapság pedig csak futójátékkal nem igazán lehet hosszú távon sok sikert bezsebelni.

A Jaguars a Ravens ellen bizonyíthatja, hogy ez csupán egy botlás volt és a valódi arcukat a Houston ellen mutatták. A Titans pedig Seahawks ellen kezdheti meg a győzelmi szériáját.

Chicago Bears 7 – 29 Tampa Bay Buccaneers

A Bucsnál úgy tűnik, hogy jól használták ki a pihenő hetet és mindenre felkészültek. Szegény Macikat nagyon meggyalázták. Gyakorlatilag két perccel a vége előtt sikerült a chicagói csapatnak elkerülnie azt a szégyent, hogy lenullázódjanak.

A szeles városban valamit kezdeni kell az elkapókkal, mert kritikán alul teljesítenek. Ime a PFF értékelése:

Ahol Mike Glennon a fény az éjszakában, ott gond van. Egyszerűen semmilyen segítséget sem kap. Sőt…többen követelik, hogy cseréljék le és állítsák be az újonc Trubiskyt. Ezt még nem tette meg John Fox és a személyes véleményem, hogy nem is nagyon kéne. Hiszen ilyen csapattársakkal csak elmenne az önbizalma és besülne a karrierje.

Sajnos ez a nagyarányú győzelem nem jelenti azt, hogy a Bucs tökéletesen játszott volna. Mindenesetre most túl vannak a nyitómérkőzésükön és remélhetőleg élesben is működni fog a frissen összeállított arzenál.

A második mérkőzésüket a Vikings ellen fogják lejátszani, kiderül, hogy ott is sikerül-e dominálniuk. A Bears pedig a Steelersszel fog találkozni vasárnap.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!