Connect with us

Összefoglaló

Ennél borzasztóbb TNF meccset rég láttunk

Richard Shermannek igaza van: a TNF tényleg egy fosfesztivál. De amit hajnalban láthattunk, az még ezek szintjét sem ütötte meg. Szenvedős, nyögvenyelős focit láttunk, két nagyon bezuhant, diszfunkcionális csapattól. Texans – Bengals 13-9.

 

Borzasztó volt végigszenvedni ezeket a playeket. Gyakorlatilag nulla támadójátékot láthattunk mindkét oldalon, Watson a sackekkel együtt nem jutott 100 yard fölé, bár ezt talán kompenzálta egy 49 yardos futott TD-vel. Ez volt az egyetlen TD, és még ez sem születhetett volna meg egy gyenge Bengals-védelem nélkül. Ugyanis itt nem a védelmek fogták meg a támadókat, hanem a támadók saját magukat. Borzasztó szenvedés volt, a két csapat összesen szerzett 26 first downt, miközben a Houston a JAX elleni összeomlás alatt is hozott 23-at. Pont annyira életképes Watson jelenleg a Texansban, hogy mozgatni tudja a láncot, de egy-egy kisebb hiba akár, és jöhet a punt. Írd és mondd tizenhat punt volt a játékban, és még mezőnygólra is csak ötször mentek rá a csapatok.

 

 

 

A Texansban nem csupán gameplan nincs, de ember sem. Hopkins és Miller egyedül nem tudják vinni a csapatot, Foreman pedig még nem lett kihasználva rendesen, folyamatosan meg lett gyömöszölve a scrimmage után egy-két lépéssel. Ez mondjuk igaz Millerre is. Hopkins meg nem nagyon kap jó labdákat, szökőévente egyszer tud first downt hozni. A Texans ereje a védelemben lehet(ne). A védőfal és a LB-sor életképesen játszik, Watt és Clowney tényleg félelmetesek egészségesen. A secondary azonban megérezte Bouye hiányát, Joseph nem tudott mindig odalépni, amikor kellett volna, és elég nagy elkapásokat engedtek Green-nek és Ericksonnak.

 

 

A Bengals papíron jóval jobb emberanyaggal indul neki a rangadóknak, mint sok más csapat. Van egy tök átlagos irányítójuk, a backfieldben tobzódnak a tehetségek még Hill kiégésével is, és célpontnak ott van Ross, Eifert és Green, utóbbi az évtized egyik legjobb elkapójaként. De nem. Valamiért semmi nem történik. John Ross az első negyedben le lett küldve egy fumble miatt (Marvin Lewis ilyenkor begombázik amúgy, hogy leküldi az ifjú titánt egy papíron erős védelem ellen?), Dalton meg nagyon nem tudja leközdeni a mentális blokkot – mondjuk ezt passzblokkolás nélkül nehéz. A védelemben talán itt is a falat lehetne kiemelni.

 

A mérkőzést egy elkeseredett trükkös játék után JJ Watt fejezte be, akinek az arcán látszott, hogy elég is volt már ebből.

 

 

Mit tudunk levonni a meccsből?

Watsonnal vannak gondok

Az irányítókhoz nagyon értő Bill O’Brien eljutott oda, hogy 2014 óta több kezdője volt, mint a Brownsnak. Watson borzasztó teljesítményt nyújtott, 15/24 125 yardra, de volt mellé 27 yardnyi sackje is. A fürge kis lábai miatt magasan fogja tartani a padlóját, egy adott szint alá nem süllyed be, de mivel a karjával nem tudja megoldani a helyzeteket, ennél sokkal erősebb gárda kell köré, és itt nem csak Duane Brown hiányára gondolok a LT pozícióban. Két pickjét is elejtették, az egyiket vissza is hordhatták volna.

A Bengals offense megtört, és nem látni a kiutat

Andy Dalton mellett egy kifejezetten értékelhető csapat van, ennek ellenére képtelen jól játszani. Egyfolytában túldobja a passzokat, néha oldalra, sokat pedig teljesen nyitott emberek ellen. A 2009-es Rams óta nem volt csapat, ami az első két meccsén 9 pontot vagy kevesebbet szerzett, és az 1939-es Eagles óta nem volt csapat, aki az első két otthoniján nem szerzett TD-t. A Browns egy Steelers ellen 18-ra volt képes. John Ross tényleg félelmetesen gyors, de amikor egy elvesztett fumble után Daltonnak (!) kell szerelnie Clowneyt, na neeeeee. A többiek is visszazuhantak, AJ Green kivételével, aki még mindig 90%-ban oldja meg a 50/50 labdákat. Parádés.

 

 

Már három edző van, aki féltheti az állását

Bill O’Brien és Chuck Pagano mellé Marvin Lewis alatt is forró a szék. Mert a folyamatos PO-vereségek mellett legalább elevickélt a PO-ig a csapat (a’la Texans), de idén ez már nem lesz elég, egy ilyen kezdéssel meg pláne.

A védelmek ereje a falban van

Ahogy Watt visszajött, Johnathan Joseph és Kevin Johnson balra el, váll- és térdsérülések. Bouye már a Jaguarsban, Cushing 10 meccsre eltiltva, mi megy itt? Bengalsban szintúgy, nincs Burfict és mindenki megzuhan, egyedül a védőfal képes mutatni valamit.

Egyik csapat sem lehet büszke a meccsre

Ez rossz foci. Pont. Ez részben a TNF hibája, de nagyobb részt a csapatoké. Itt mindkettejüknek egy vereséggel kellett volna végeznie.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!