Connect with us

Érdekességek

A safetyk új csillaga lehet Kevin Byard

A Tennessee Titans védelme a liga legrosszabbjai között szerepel idén, pedig a szabadügynökpiacon, majd a drafton is prioritást élvezett a csapatnál a defense, különösen a secondary erősítése. Logan Ryan, Adoree’ Jackson és Johnathan Cyprien is az érkezők között volt, de mindannyian inkább alulteljesítenek magukhoz vagy az elvártakhoz képest (Cypriennél a sérülése is okolható).

 

 

Egyetlen világos pont látszik a secondaryben, ő pedig a csapat másodéves safety-je, Kevin Byard. Byard neve nem hangozhat ismerősen, mert ugyan a Titans tavalyi évében 16 mérkőzésen is játszott, melyből heten kezdett is, nem igazán volt jó szezonja. Egyetlen labdaszerzése sem volt, és nem is igazán játszott jól. Ennél azonban több volt benne és idén kezd kibújni a szellem a palackból.

 

Byardot a 2016-os draft harmadik körének elején választotta ki a Titans egy “hazai” egyetemről, hiszen a Tennessee State University játékosa volt, ahol tartózkodása alatt 19 interceptiont szerzett, ami az iskola történetében rekord. Ez már akkor megmutatta, hogy kiváló labdaérzéke és ösztönei vannak, melyet a második NFL-es idényében kezd is megmutatni.

 

Byard jelenleg is vezeti a ligát interceptionökben, az összes cornert és rutinos játékost maga mögé szorítja. A PFF statisztikái szerint összesen 158 yardot engedett, és igaz, hogy három touchdownt is szereztek róla, de hat interceptionje kiigazítja valamelyest a képet. Játéka természetesen még nem teljes és a legjobb safetykhez nem hasonlítható, de kétségtelenül üde színfolt a Titans védelmében, és még messze van a plafonjától.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!