Connect with us

Érdekességek

Ezért volt Hayward a Chargers legnagyobb fogása

A Los Angeles Chargers védelme tele van elit tehetségekkel. Bosa és Ingram a legjobb pass rusher duót alkotják, a linebacker sorban is sok fejlődő fiatal van, véleményem szerint mégis a tavalyi offseason során érkezett Casey Hayward a Chargers utóbbi éveinek legnagyobb fogása.

 

Hayward már tavaly is az egyik legnagyobb húzóember volt a védelemben, nem véletlenül zárt az élen hét interceptionnel. Igazi rémálom volt az irányítóknak, mindössze 685 yardot engedett, egy darab touchdownt, miközben az említett hét interception mellett tizenkét leütött labdája is volt.

 

 

Ezt a teljesítményt azonban még egy polccal feljebb emelte. Az egész szezont nézve a Profootballfocus szerint 54-szer vették célba, amelyből 24 elkapás született 358 yardért. Ez mellett már ismét négy interceptionnél tart és 48.2-es irányítómutatóval dobálnak rá, ami a negyedik legjobb a ligában. Legzseniálisabb teljesítményét a Buffalo Bills ellen nyújtotta, ahol a debütáló Petermant teljesen összezavarta. A Bills irányítóját kétszer is megtévesztette a helyezkedésével, amelyből egy interception és egy leütött passz lett, de ez mellett szerzett még egyet mindkét statisztikai mutatóból.

 

A Hálaadás napi meccsen pedig ott folytatta, ahol eddig abbahagyta a szereplését, Prescottot is levadászta és a 11.3-as felé tartó irányítómutató az idei egyik legalacsonyabb. Hayward nem csak jól játszik, de az egyik vezére is a védelemnek. Fontos pillanatokban elő tud lépni, a harmadik és a negyedik downos szituációknál 49.7-es passer ratinget engedélyez. Ez mellett általában ő fogja az ellenfelek legjobb elkapóit, összesen 187 snapet töltött az elsőszámú wide receiverek őrzésével, ami a negyedik legmagasabb mutató a ligában.

 

Hayward tökéletes cornerback prototípus, mert gyors, erős és kiváló ösztönökkel van megáldva mindezek mellett az egyik legmagabiztosabban fellépő védő is. Coverage-ben nyújtott teljesítménye mellett fizikai felépítése lehetővé teszi, hogy futás ellen is hatékony legyen és a többi All-Pro kaliberű cornerbackel ellentétben neki elit számai vannak futásmegállításban is. Egyetlen rontott szerelése van egész évben és nyolcszor állította meg az első kísérlet jogát, ami cornerbackek között kimagasló teljesítmény. Bosa és Ingram zseniális munkát végez, de munkájuk nehezebb lenne, ha nem tudnának Hayward képességeire bocsátkozni a cornerback sorban.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!