Connect with us

A 7 játékai

Hogyan verd meg Von Millert? Hát hagyd szabadon!

Ha valaki azt mondja nekem, hogy a legjobb ellenszer Von Miller ellen az, hogy nem blokkolod meg egyáltalán, akkor minimum kiröhögöm. Az Eagles viszont húzott egy váratlant és ezt játszotta több alkalommal is a liga talán legjobb védőjátékosa ellen. Ami viszont igazán durva a történetben, hogy ezt hatalmas sikerrel tették!

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

Az Eagles láthatóan külön készült Von Millerre és külön gameplant írtak rá. Szerették volna minél jobban elbizonytalanítani, hogy minden játéknál agyalnia kelljen, mi fog következni. Doug Pederson ezt rendkívül jól oldotta meg, nagyon jó variálta egyrészt a játékait, másrészt azt, hogy hogyan blokkolja meg Millert. Ugyan a 8 tackle, 3 negatív yardos szerelés és egy sack-fumble kifejezetten jól mutat Miller lőlapján, az utóbbi már a cseresor ellen jött össze (és talán lesről is indult). Passzsiettetésben jól kivette az Eagles a játékból Millert, akit viszont futás ellen mindenképp meg kell dicsérni, mert a játék ezen részében kiváló volt most vasárnap is.

 

Szóval az Eagles elég sokat hagyta egy az egyben Lane Johnsonnal Millert, a jobb oldali tackle pedig egész meccsen jól ellátta a feladatát. Tegyük hozzá, hogy többször kapott segítséget chip blockok formájában, akár futótól, akár tight endtől, ami természetesen a stratégia része volt. A legviccesebb egyébként az volt, amikor egy újonc elkapó, Mack Hollins blokkolta egy az egyben a liga legfélelmetesebb pass rusherét. Viszont most arra szeretném kihegyezni a cikket, hogy az Eagles többször hagyta blokkolatlanul Millert egy-egy játék során, ami alapvetően nagyon hülyén hangzik, de nem akkor, ha megnézzük, hogyan tették ezt.
Az Eagles első TD-jénél is blokkolatlanul hagyták Millert. Ez egy RPO (Run-Pass-Option) játék, ahol épp Miller a “conflict-defender” (ha többet szeretnél tudni az RPO játékokról, akkor ide kattints). A támadófal futáshoz blokkol, az elkapók útvonalat futnak, Wentz pedig Miller mozgása alapján eldönti, hogy megtartja-e a labdát, vagy átadja a futónak. Miller egy kicsit befelé mozog, így az irányító inkább magánál tartja a labdát és egy gyönyörű labdát ad Jefferynek, aki megverte Talibot az útvonalával. Millert teljesen semlegesítette ez a kis option játék.


A következő videó egy újabb Eagles TD, ahol egy speed optiont játszanak a sasok. Von itt is blokkolatlanul marad, őt olvassa Wentz. Ez azért jó – ahogy az előzőben is -, mert így Millernek két dologra is figyelnie kell, elbizonytalanítják őt, ami nem csak ezeknél a kimondott eseteknél jön jól, hanem az egész meccs során is, hiszen így ott lesz a fejében mindig, hogy “de mi van, ha mégsem az lesz, amit várok?”. Ennél a játéknál Miller Wentzet választja, aki így kidobja oldalra Clementnek, aki pedig begyalogolhat vele a célterületre.

Különleges, nem hagyományos és egyben tökös módja ez egy elit pass rusher semlegesítésének, de Doug Pederson egyébként is a tökösségéről híres. Arra nagyon kíváncsi leszek, hogy vajon más csapatok is bepróbálkoznak-e ezzel a következő hetekben.

 

A videókért hatalmas köszönet a zseniális Fran Duffynak

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!