Connect with us

Érdekességek

Eli messze a legrosszabb legalább 5000 passzal rendelkező irányító 2004 óta

Eli Manningről a héten rengeteget olvashattunk. A Giants ugyanis elengedte a szezont és a vezetőségben úgy gondolták, hogy akkor nincs értelme Manninget tovább erőltetni, próbálják ki a rosteren lévő többi irányítót is.

 

 

Ennek kapcsán felvetődött, hogy ez akár az Eli Manning korszak végét is jelentheti New Yorkban. Eli ugyan még nem hintett el semmit visszavonulása kapcsán, de néhány szakértő már a Hall of Fame kérdéskörben is elkezdte pedzegetni a nevét. Mike Sando, az ESPN szakírója például kigyűjtötte a 2004 óta legalább 5000 passzolt yardot dobó irányítót és megnézett nyolc fontos statisztikai mutató, hogy ki hányadik ezekben*.

 

Eli Manning pedig a nyolc mutatóból négynél tökutolsó, négynél pedig utolsó előtti. Ezzel nem gondolom, hogy a Hall of Fame tagságát szeretnék kizárni, mert az sokkal többszereplős egyenlet, mint csupán statisztikákra mutogatni, de az rögtön látszik, hogy Eli nem feltétlenül teljesített úgy, ahogy az elmúlt évtized legjobbjai.

 

Érdekesség, hogy a nyolc mutatóból Rodgers első négy mutatóban is, Peyton, Brady, Brees és Big Ben pedig egy-egy mutatóban. Az összesített táblázatban pedig Rodgers az első, akinek két negyedik helynél nincs rosszabbja, de a sok első hely miatt simán vezet, Peyton a második, aki a rossz INT rate miatt nem közelíti meg Rodgerst, Brady pedig a harmadik, akinek a pontossága és az átlagos yard mutatója gyenge.

 

 

 

*(A nyolc mutató: passer rating, comp. %, yards/att, TD rate, INT rate, TD-INT ratio, Win pcrt., QBR)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!