Connect with us

Érdekességek

Melyik elkapók teljesítik túl és alul a mezőnyt idén?

Nem egyértelmű, hogy az elkapókat mennyire jellemzi a TD-ik száma. Valójában semennyire, a TD a legvadabbul változó mutató évről-évre, ennek ellenére érdekes megnézni, hogy a mezőny alapján kik azok, akik elkapás, célpont, és elkapott yard tekintetében túl sok vagy túl kevés TD-t írhattak fel a CV-jükbe az idei szezon mellé. Mindazon WR-eket vettük figyelembe, akik legalább 20 elkapással rendelkeznek, majd a három, fentebb említett mutató átlagát, az ezekből várható TD-mennyiséget, és az eltérést számoltuk ki melléjük. A különbség mutatja azt, hogy mennyire teljesített felül vagy alul az adott elkapó.

 

Elkapás alapján

 

Mint látható, a Houston azonnal lecsapott a dobogó két legfelső fokára. Fuller és Hopkins egymaguk 19 elkapott TD-t jegyeznek, miközben a 117 elkapásukból csak 9.2 kettő kéne, hogy következzen. A liga átlaga 1 TD 12.7 elkapásonként. Ebből nem következik az, hogy ők jó célpontok, egész egyszerűen aránytalanul sokszor találják meg őket a Red Zone környékén. Hiszen senki nem állíthatja, hogy a negatív lista ötödik helyén álló Julio Jones rossz elkapó lenne. A legjobban talán mégis Goodwin szívhatja a fogát, aki a csapata első számú elkapója jelenleg, 27 évesen összehozhatja első 1000 yardos évét, és mégis egy TD-nél tart.

 

Yardok alapján

 

 

A túlteljesítő listán csöndben a dobogóra tört Crabtree, ami nem meglepő, hiszen az 56/601-es eddigi szezonja mellett sokadik éve ő Derek Carr legbiztosabb célpontja az ellenfél célterületén. A negatív lista szomorú tagjaiként pedig Julio Jones és Adam Thielen találhatók, akik a harmadik és ötödik legtöbb yardot kapták el eddig a szezonban, ellenben összesen hét TD-jük van, miközben együtt bő dupla ennyinél kéne járniuk – hiszen az átlag szerint 166.6 yardonként illik egy TD-t összekaparni.

 

Célpontok alapján

 

 

A pozitív listán feltűnik Agholor, aki WR2 mennyiségű labdát kap csak, mégis a 8 TD-jével számos WR1-et is túlszárnyal. A negatív listára pedig felfért Ricardo Louis, aki a 3-10. hetek között brutális mennyiségű labdát kapott, elsősorban Kizertől, de ezeket nem tudta TD-re váltani – itt is inkább a Browns a hibás, mint Louis. (Na jó, azért a 45%-os catch rate az csak nem teljesen Kizer hibája.)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!